חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

עזרה בבנית שולחן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

עזרה בבנית שולחן

הודעהעל ידי ronen » 22 ינואר 2018, 11:30

שלום,
אני בונה שולחן אוכל (ראו תמונה) באורך 250 על 90 ס"מ. קניתי לוח אלון למי בעובי של 30 ממ. כפי שניתן לראות השולחן עומד על ארבע רגלים בצדדים.
במחסן הבטיחו לי שהלוח מספיק חזק ולא יקבל "בטן" בכזה מפתח. לאורך הלוח משני הצדדים אני מדביק קורות חיזוק 250X6.5X3 כדי שיתנו תמיכה לאורך. לרוחב בקצוות אני לא יכול לתת חיזוק בעזרת קורות רוחב היות ומשני הצדדים של השולחן תהיה הרחבה (מגירת פרפר שתיפתח בעזרת מסילות).
לדאבוני עוד לפני הנחת הרגלים (כשהלוח נח על חמורים) יש "בטן" בקצה אחד של הלוח. עם אני שם סרגל על הרוחב (90cm) אז במרכז יש רווח של 5-7 ממ.
הפחד שלי שהשולחן יעמוד על הרגלים עם הזמן השקע יגדל.
ניסיתי לחזק עם זווית ברזל 20X20 בעובי 3 ממ. עשיתי חריץ בשולחן והכנסתי את הזווית. מתברר שלברזל יש גמישות והוא לא מיישר את השולחן.
רעיון אחר שאני משתעשע בו זה להדביק לפלטה סנדוויץ' של 6ממ מלמטה כך שייתן מתיחה נגדית. לא בטוח שזה יעבוד מה דעתכם?
אולי יש למישהו רעיון אחר?
תודה רונן
קבצים מצורפים
Table 1S.jpg
ronen
סופר משתמש

Re: עזרה בבנית שולחן

הודעהעל ידי Alex Milch » 22 ינואר 2018, 13:05

מסתבר שרעיון זוית הפלדה לא יעיל. לפני המון-המון שנים, לוח אורן 1X1 מ' בעובי 40 מ"מ קיבל פיתול אלכסוני. חבור של זויתן פלדה 40X40X4 מ"מ לא פתר את הבעיה. יחד עם זאת, אני מאמין שיש מיקרים שפיתרון כזה יכול להועיל.
הבטן של 5-7 מ"מ תפריע לך בהתקנת מגירות הפרפר. אתה חייב ליישר!!!
אחד הפיתרונות זה לשנות את התיכנון/עיצוב (אני מניח שזה לא ממש יבוא בחשבון) ואפשרות נוספת היא התקנה של 3 מותחנים שמקובלים ליישור דלתות הזזה של ארונות בגדים במידת הצורך. ע"י משיכה/דחיפה באמצעות הבורג באמצע, ניתן לשלוט בכיוון הכיפוף/יישור. הפיתרון לא זול! הפירזול שבתמונה מיובא ע"י "דומיסיל" והוא הכי מינימליסטי שאני מכיר מן הסוג הזה.
קפוץ לפרג'ון, בדוק מה יש אצלו.
קבצים מצורפים
מותחן.jpg
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: לי נראה, שאם העץ "עובד" כל הזמן,

הודעהעל ידי אברהם101010 » 22 ינואר 2018, 13:40

המותחנים הללו יגרמו לו להיסדק; אבל אולי אני טועה. מה דעתך?
אברהם101010
משתמש ותיק

הודעהעל ידי ronen » 22 ינואר 2018, 14:57

אלקס, מה דעתך על הדבקה של לביד 6ממ על כל הפלטה כשהפלטה מיושרת. הלביד יתן עיבוי לעובי וגם סוג של מתיחה?
ronen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Ran » 22 ינואר 2018, 15:18

לדעתי הלביד 6ממ יתכופף ויקבל פיתול יחד עם לוח הלמי
Ran
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 22 ינואר 2018, 16:05

ronen כתב:אלקס, מה דעתך על הדבקה של לביד 6ממ על כל הפלטה כשהפלטה מיושרת. הלביד יתן עיבוי לעובי וגם סוג של מתיחה?

קודם כל תתקן לך: אלכס ולא אלקס :lol:

לדעתי גם לביד 20 מ"מ לא יגרום ללןח להשאר מישורי. לביד הוא חומר גמיש בהשוואה לכוחות של לוח עץ גושני.

יש לי עוד רעיון, דבר איתי כשתתפנה...
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי הרואה » 22 ינואר 2018, 18:07

תנסה לחתוך 10 ס"מ מהאורך של הפלטה בקצוות ולהדביק קרש לרוחב עם למלות, (עדיף בצורה מסויימת שאני לא מצליח להסביר בכתב, אולי תבין לבד באיזה חתך של קרש יש פחות סיכון לעיוות).
חוץ מזה תשים במרכז השולחן מלמטה כמה קושרות משמעותיות לרוחב.
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי very » 22 ינואר 2018, 18:55

אני לא בטוח שאני מבין את הבעיה, אז אם אני לא בכיוון תתעלם מהתגובה :-)

שהפלטה על חמורים היא נתמכת לכל האורך של ה 90 או רק על קורות החיזוק ? אם יש תמיכה לכל האורך ועדין יש בטן אולי זה בפלטה ולא קשור לרגליים.
בכל מקרה הייתי הופך את הפלטה כשהחלק העליון על החמור ובודק את הבטן כשהפלטה הפוכה כדי לבדוק אם זה באמת מגמישות( 7MM רק ממשקל עצמי במפתח כזה נראה לי הרבה).

אני לא יודע מה זה מגירות פרפר ולאיזה עומק זה מגיע אבל האם לא ניתן לעשות חיזוק לרוחב בסוף המגירה ?

באופן כללי אם אפשר לעשות איזה חיזוק מתחת לשולחן עדיף שהחיזוק יהיה רחוק מהחלק התחתון של הפלטה ( רחוק אבל פחות מ6.5 במקרה שלך כדי שלא יראו את זה מהצד) כדי לקבל יותר חוזק תחפש בגוגל torsion box להבין את הרעיון.
very

הודעהעל ידי ronen » 23 ינואר 2018, 10:38

ידידי, ראשית תודה על העזרה והעצות המועילות (בעיקר לאלכס ששיגעתי אותו)
ה"מעצבת" אישרה לי להדביק בסוף הלוח פס אנכי לפי עצתו של הרואה. זה יתן גם חוזק וגם יסתיר את הקצוות של הקורות.
הרואה המליץ לחבר עם למלות שזה די פשוט. לפי מה שאני יודע, בתאוריה לא מדביקים את הקורה כי מקדם ההתפשטות שלה שונה מהלוח. לפי הספר אמורים לעשות מגרעת לאורך הקורה (מעין סין וגרז) ולחבר עם דיבלים של עץ שיש להם חופש תנועה בכיוון הרוחב.
כמובן שאני מעדיף את פתרון הלמלות או דומינוס כי זה פחות עבודה :)
מניסיונכם כמה זה מהותי בלוח למי שאמור לעבוד פחות?
תודה
רונן
ronen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 23 ינואר 2018, 13:02

ronen כתב:ידידי, ראשית תודה על העזרה והעצות המועילות (בעיקר לאלכס ששיגעתי אותו)
ה"מעצבת" אישרה לי להדביק בסוף הלוח פס אנכי לפי עצתו של הרואה. זה יתן גם חוזק וגם יסתיר את הקצוות של הקורות.
הרואה המליץ לחבר עם למלות שזה די פשוט. לפי מה שאני יודע, בתאוריה לא מדביקים את הקורה כי מקדם ההתפשטות שלה שונה מהלוח. לפי הספר אמורים לעשות מגרעת לאורך הקורה (מעין סין וגרז) ולחבר עם דיבלים של עץ שיש להם חופש תנועה בכיוון הרוחב.
כמובן שאני מעדיף את פתרון הלמלות או דומינוס כי זה פחות עבודה :)
מניסיונכם כמה זה מהותי בלוח למי שאמור לעבוד פחות?
תודה
רונן

לפי נסיוני עם עץ יבש זה חסר משמעות.
מה שכן משמעותי מבחינת היות הקורה אלמנט בעל תכונות חוזק, חיבור עם למלות + הדבקה לגדע לחלוטין לא מספיק יעיל. אתה חייב לבצע חיבור חודר לכל רוחב הלוח.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים