חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שידת טלויזיה/ קונסולה במידות מיוחדות, מהין?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שידת טלויזיה/ קונסולה במידות מיוחדות, מהין?

הודעהעל ידי yahoo_ » 28 דצמבר 2017, 15:46

היי,
אשתי מעוניינת בשידת טלויזיה במידות מאוד ספציפיות ועם קושי בהכנה לחובבן כמוני (אלא אם תסבירו לי כיצד זה כזה פשוט...).
מצ"ב תמונה של השידה.
אורך השידה צריך להיות 130 ס"מ גובה (ללא הרגלים) בסביבות 25 (פתח פנימי בערך 20 ס"מ ו 2 ס"מ כל פלטה) עומק 33.
כל חנות שפיניתי אליה שמתהדרת בהזמנה אישית ע"פ מידות, ברגע שהם רואים את הפינות המעוגלות הם זורקים מחירים הזויים (פי 2 מהמחיר שהם דורשים על שידה מתצוגה שגדולה יותר וכוללת גם מגירות ודלתות, אנחנו רוצים פתוח לגמרי).
מצאנו מקום שמוכר רק את הרגלים (רגלי סיכה, אגב).
השידה מצופה פורניר.
א. כיצד אפשר לעשות זאת בעצמי? כיצד לבנות את הבסיס ואיך ליצור את הפינות? האם הפורניר (ככל הנראה בחלק הפנימי) לא יישבר מהכיפוף?
ב. אם אני הולך לנגר פרטי או מי מהנוכחים פה מעוניין להכין עבורי, מה ס"ג של מחיר? לא מחפש את העץ היקר ביותר ומה שחשוב זה הציפוי- אלון מבוקע ופחות אכפת לי אם זה סנדוויץ או mdf או מלמין.

כל מידע אן עזרה יתקבלו בברכה,

תודה רבה תמונה
yahoo_

Re: שידת טלויזיה/ קונסולה במידות מיוחדות, מהין?

הודעהעל ידי Se7eN » 28 דצמבר 2017, 18:28

זה אכן דבר לא סטנדרטי ולא פשוט לביוציע. במיוחד בנגריות תעשייתיות רגילות ברור שהמחיר שיידרש יהיה גבוה בהרבה, זה הרי דורש לצאת מחוץ לקופסה.
מה המחיר אצל נגר פרטי אתה מוזמן להרים טלפונים ולשאול, הרי גם כך כל בעל מקצוע רשאי לתמחר את עבודתו כראות עיניו.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי yahoo_ » 28 דצמבר 2017, 19:41

Se7eN כתב:זה אכן דבר לא סטנדרטי ולא פשוט לביוציע. במיוחד בנגריות תעשייתיות רגילות ברור שהמחיר שיידרש יהיה גבוה בהרבה, זה הרי דורש לצאת מחוץ לקופסה.
מה המחיר אצל נגר פרטי אתה מוזמן להרים טלפונים ולשאול, הרי גם כך כל בעל מקצוע רשאי לתמחר את עבודתו כראות עיניו.
לא יודע אם מדובר בנגריות תעשייתיות (חנויות דרום ת"א) מהסיבה שהם מתגאים בהזמנה אישית "ובכל מידה, צורה וגודל שתבחר".
לגבי נגרים פרטים, אם מישהו פה מעוניין להציע את שירותיו בתשלום כמובן אשמח לעבוד מול המקצוענים שפה שכבר הוכיחו את איכות עבודתם מאשר לקוות לטוב מול נגריה שנסיונה לוט בערפל.
yahoo_

הודעהעל ידי הרואה » 28 דצמבר 2017, 19:43

נגר פרטי טוב יקח לך על זה סכום בן 5 ספרות (או לא הרבה פחות).
תבנה לעצמך, תקנה סנדוויץ' מכופף ל90 מעלות, יש בכמה רדיוסים אצל טיראדור - אברהם כהן, (יתכן שיש להם גם 180 מעלות, ואז כמעט פתרת את הבעיה),
תקנה עוד סנדוויץ' ישר באותו עובי, ותחבר אותם עם למלות (אתה לא חייב מחבר בסקויטים, יש סכין לרוטר שעושה את העבודה), ודבק כמובן,
כדי לקלוב, אני הייתי מחבר מבחוץ חתיכת סנדוויץ קטנה עם סיכות/ ברגים, ואחרי ההדבקה להפריד אותה,
אח"כ תחפה את הכל בפורניר שאתה רוצה, תזמין פורניר דו/תלת שכבתי (כדאי שהרדיוס יהיה כמה שיותר רחב שלא ישבר), ותדביק בזהירות עם דבק מגע (עדיף לדעתי להדביק עם הסיבים לרוחב פחות סיכון לשבר), את השאריות תנקה עם רוטר.
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 28 דצמבר 2017, 19:55

השיטה ש"הרואה" מתאר היא קבילה, הכנתי גופים דומים בשיטה כמתואר. זה ממש לא פשוט, יש בעיות התאמת עוביים בין האלמנטים של טירדור ללוחות סנדביץ' סטנדרטיים. ציפוי בפורניר של מיבנה כמו בתמונתך הוא מסובך ומורכב ביותר (מנסיון מעשי). התאור התאורטי אינו מתקרב לביצוע. הדבקת הפורניר בפנים באמצעות דבק מגע דורשת מיומנות רבה ביותר מה גם שאין פורניר באורך כולל של הגוף ויש לדאוג לחיבורים בלתי נראים.
לאור הנ"ל אני מעדיף לבנות אמ המיבנה הספציפי בהתיחס למידותיו, מעץ גושני מלא והעלות תהיה הרבה יותר צנועה ממספר בעל 5 ספרות. האספקה מחיפה.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־5 אורחים