|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי peru » 26 נובמבר 2017, 22:07
שלום, אני מתכנן לבנות פרגולה בצורה ר' אצלי בחצר בין 2 קירות, הר' זה רק כיוון כללי, הגדלים קצת מאתגרים (מצורפת סכימה עם מידות). הקירות בסכימה צבועים בחום (השמאלי באורך 5 מ' הוא יותר חומה בגובה 1.5, אבל אפשר לבנות עליה חיזוקים אם צריך, והקיר באורך 5.5 הוא בשיפוע קל), ודרוש שיפוע לניקוז מים לכיוון החלק שצבוע בשחור (באורך 7 מ') המטרה היא לבנות פרגולה ללא עמודים תומכים, ועליה חיפוי קל (סנטף).
עלו רעיונות לקיבוע לקיר, ולתמוך מלמעלה עם כבלי פלדה להקטנת המפתח, או תמיכה בזווית מלמטה, או בכלל להשתמש בעץ רב שכבתי (שאמור להיות מסוגל לעמוד במפתחים כאלה), האם צריך תמיכה גם בחלק במפתח 5.5?
מה דעתכם?
- קבצים מצורפים
-
פרגולה.png
- (4.27 KiB) הורד 23 פעמים
-
peru
-
על ידי Se7eN » 27 נובמבר 2017, 01:20
בלי לזלזל באף אחד מחברי הפורום, לא הייתי בונה דבר כזה בלי התייעצות עם מהנדס. אם חלילה זה יקרוס, מה תגיד? מישהו אמר לי בפורום שזה יחזיק?
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Alex Milch » 27 נובמבר 2017, 07:13
Se7eN כתב:בלי לזלזל באף אחד מחברי הפורום, לא הייתי בונה דבר כזה בלי התייעצות עם מהנדס. אם חלילה זה יקרוס, מה תגיד? מישהו אמר לי בפורום שזה יחזיק?
את החשש ל"זלזול" הייתי מוחק, כל היתר היא אמירה אחראית לענין.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי GalHaimHillel » 27 נובמבר 2017, 10:17
בכל מקרה העירייה / המועצה תדרוש הצהרת מהנדס על הפרגולה . אז אם אתה תשלם כבר גש למהנדס ותתייעץ .
-
GalHaimHillel
- משתמש ותיק
-
-
על ידי peru » 28 נובמבר 2017, 22:40
האמת שאפילו לא העלתי על דעתי לקחת מהנדס, והייתי בטוח שלעירייה מספיק הצהרה על בנייה (לצורך מעקב) ולא הצהרת מהנדס על בטיחות (מה שלמען האמת נשמע מאד הגיוני).
ולשאלה המקורית (אני משער שיש הבדל בין תכנון על ידי מהנדס ובין אישור מהנדס לבטיחות, אני רוצה לפחות להגיע עם תוכנית), האם קורות אורן יכולות להחזיק ללא בטן במפתח כזה גדול?
-
peru
-
על ידי הרואה » 28 נובמבר 2017, 23:11
לדעתי זה גבולי ותלוי בפרופיל של קורות האורן, בצורת החיבור שלהם על קורות האורך, ובחיזוקים מסביב, בדיוק בשביל שאלות כאלו יש מהנדסים.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 29 נובמבר 2017, 08:50
peru כתב:האמת שאפילו לא העלתי על דעתי לקחת מהנדס, והייתי בטוח שלעירייה מספיק הצהרה על בנייה (לצורך מעקב) ולא הצהרת מהנדס על בטיחות (מה שלמען האמת נשמע מאד הגיוני).
ולשאלה המקורית (אני משער שיש הבדל בין תכנון על ידי מהנדס ובין אישור מהנדס לבטיחות, אני רוצה לפחות להגיע עם תוכנית), האם קורות אורן יכולות להחזיק ללא בטן במפתח כזה גדול?
את כל התשובות תקבל ממהנדס קונסטרוקציות שיחתום על התוכניות, יפקח על הביצוע ויאשר את הביצוע.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי very » 29 נובמבר 2017, 19:25
מה ש GalHaimHillel רשם לך למעלה נכון. החל משטח מסויים ( אני חושב 20 מ"ר) הוועדה המקומית תדרוש ממך אישור ממהנדס בניין. חוץ מעניין האישור יש עוד כמה חוקים/תקנות לגבי מה היא פרגולה חוקית ( לא בטוח שחיפוי סנטף יעבור).מהנדסי בניין ואדריכלים מכירים את התקנות וכדי להתיעץ לפני שאתה בונה את זה. יצא לי לראות שני מיקרים שוועדות מקומיות דרשו לשנות פרגולה קיימת בגלל איזו שטות שלא עמדה בתקנות. מה שכתבתי זה בהנחה שאתה מתכוון או עלול להצטרך להסדיר את חוקיות הפרגולה.
-
very
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים
|