|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי bas bablun » 06 נובמבר 2017, 18:42
שלום,
ביקרתי היום אצל דודתי אורה שתחיה, והיא הראתה לי את שולחן הפורמייקה האהוב עליה ושאלה אם אני יכל לתקן אותו. ניסיתי להסביר לה בעדינות שאני יותר בקטע של זנביונים אבל היא עשתה פרצוף שהיא לא ככ מבינה אותי.
בקיצור, איך כדאי להדביק את הפורמייקה שהתרוממה? דבק מגע ואז לקלוב או משהו אחר?
תודה (גם בשם דודה אורה) נמרוד
- קבצים מצורפים
-

-
bas bablun
- סופר משתמש
-
על ידי הרואה » 06 נובמבר 2017, 20:54
קודם לוודא שהחריץ נקי עד כמה שאפשר, ואז למרוח דבק מגע עד איפה שאתה מצליח להגיע, להצמיד את הפורמייקה ביד כדי שימרח היטיב על 2 הצדדים, ואז תשחרר שיתייבש הדבק, אחרי כרבע שעה - שעה תלוי בלחות וכו' כשהדבק כבר לא נמרח על היד כשנוגעים בו, תצמיד את 2 הצדדים ותעבור על כך בכח עם חתיכת עץ מעוגלת כמה פעמים כדי ללחוץ היטיב. אין צורך בקליבות.
-
הרואה
- סופר משתמש
-
על ידי אברהם101010 » 07 נובמבר 2017, 15:11
השימוש בדבק מגע; אני הייתי יוצק פנימה דבק פלסטי צהוב, ומחזק את השוליים עד ליבוש עם כמויות נכבדות של מסקינג טייפ רחב מתוחות היטב.
-
אברהם101010
- משתמש ותיק
-
על ידי vkhkv » 08 נובמבר 2017, 01:10
צר לי לאכזב אותך אבל מניסיון פורמייקה שהתרוממה לא מחזיקה הדבקה חוזרת. לדעתי תוריד את הפורמייקה עם מגהץ תקנה פורמייקה כלשהיא ותדביק. בהצלחה.
-
vkhkv
- משתמש ותיק
-
על ידי amitr » 08 נובמבר 2017, 08:32
אולי בכל זאת אפשר לנסות עם דבק נגרים, אבל שתי הערות:
1. במקור הפורמייקה הודבקה, כנראה, עם דבק מגע, ודבק נגרים לא יתפוס אלא אם כן יעשה ניקוי יסודי ביותר של שאריות הדבק הישן. 2. מסקינג טייפ בוודאי לא יספיק. צריך במקרה זה להפעיל לחץ על כל השטח, וצריך להניח לוח מעל האיזור המודבק ולוח מתחת ולהדק היטב עם כליבות.
-
amitr
-
על ידי Alex Milch » 08 נובמבר 2017, 08:38
vkhkv כתב:צר לי לאכזב אותך אבל מניסיון פורמייקה שהתרוממה לא מחזיקה הדבקה חוזרת. לדעתי תוריד את הפורמייקה עם מגהץ תקנה פורמייקה כלשהיא ותדביק. בהצלחה.
אני שמח להזים את קביעותיך. תיקון עם דבק מגע יחזיק הרבה שנים בתנאי שהוא נעשה בקפידה ותשומת לב לתהליכים, ופורמייקה שהודבקה עם דבק חם במכבש, לא ניתן להפריד עם מגהץ או מייבש שיער אלא עם מבער... אולי...
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי bas bablun » 08 נובמבר 2017, 09:16
Alex Milch כתב:vkhkv כתב:צר לי לאכזב אותך אבל מניסיון פורמייקה שהתרוממה לא מחזיקה הדבקה חוזרת. לדעתי תוריד את הפורמייקה עם מגהץ תקנה פורמייקה כלשהיא ותדביק. בהצלחה.
אני שמח להזים את קביעותיך. תיקון עם דבק מגע יחזיק הרבה שנים בתנאי שהוא נעשה בקפידה ותשומת לב לתהליכים, ופורמייקה שהודבקה עם דבק חם במכבש, לא ניתן להפריד עם מגהץ או מייבש שיער אלא עם מבער... אולי...
תודה לכל העונים! אלכס, יש איזה טיפ שתוכל לתת בנוגע להדבקה עם דבק מגע? תודה נמרוד
-
bas bablun
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 08 נובמבר 2017, 12:00
בנוסף לטיפ של "הרואה", בלי לראות את המצב לאשורו, אולי לשפשף שאריות דבק בולט אם יש ולנקות עם לחץ אויר.
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי אודליה » 09 נובמבר 2017, 10:44
אני רואה שלפלטה של השולחן יש מסגרת אלומיניום. אולי יש דרך לנצל אותה להידוק השוליים אחרי ההדבקה ע"י מעיכה שלה על גבי הפורמייקה. אגב חייב דבק מגע. דבק נגרים מתאים רק לעץ אל עץ וכאן יש לנו גם פורמייקה וגם אלומיניום.
-
אודליה
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־4 אורחים
|