חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מעוניין להכנס לתחום הנגרות - איך ממשיכים?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מעוניין להכנס לתחום הנגרות - איך ממשיכים?

הודעהעל ידי matansab » 05 אוקטובר 2017, 22:53

בהמשך לשרשור: viewtopic.php?f=1&t=9927
ולעבודה הקודמת שעשיתי: viewtopic.php?f=1&t=11276

לאור נסיעה נוספת לגרמניה, אני חושב על הכלי הבא שארכוש.

כרגע כלים חשמליים שקשורים לנגרות שיש ברשותי: סט מברגות, דרמל, גרונג פנדל 10", ג'יגסאו, מלטשת סרט ידנית ישנה מאוד, מסור עגול ישן מאוד.
אני יודע שהבחירה הבאה שלי אמורה להיות מסור שולחן, אבל עם המקום שיש לי זה יהיה חייב להיות מסור קל, משמע זול וקטן, אז אני מעדיף לחכות עם הרכישה הזו למקום גדול יותר.

המתמודדים הבולטים לרכישה הקרובה הם: מלטשת סרט/ציר משולבת שראיתי בשיטוטי ברשת. ראוטר, מלטשת אקצנטרית.
כמובן שמוזמנים להציע משלכם.

המלטשת המשולבת שראיתי ואני חושב לקנות: https://www.amazon.de/gp/product/B071YG ... _i=desktop
יש אתר זול יותר ששולח מבריטניה, זה יוצא 180 פאונד כולל משלוח לגרמניה. המשקל והגודל מאפשרים לי להביא איתי ארצה.
ראיתי שהיצרנית TRITON הם ספונסרים של אפריל ווילקרסון היוטיוברית. ממבחני יוטיוב נראה שהכלי מתאים לחובב.
דעתכם על הכלי?

בעניין ראוטר/מלטשת אקצנטרית. לאבא שלי יש את הכלים הנ"ל, מה שגורם לי מצד אחד לרצות לדחות את הקניה שלהם כי כשאני צריך, אני יכול לקחת ממנו. אבל מצד שני מתישהו אני גם כך אקנה גם לעצמי, אז אולי כדי לעשות זאת כבר עכשיו.

אשמח לדעתכם בנ"ל.
matansab
משתמש ותיק

Re: מעוניין להכנס לתחום הנגרות - איך ממשיכים?

הודעהעל ידי duiebdor » 06 אוקטובר 2017, 08:44

את הכלי הזה ספציפית אני לא מכיר אבל יש לי מלטשת ציר של triton ואני מאוד מרוצה ממנה. כלי לא יקר ועושה את העבודה היטב. פרסמתי כאן בפורום חוות דעת עליו לפני כמה שבועות (דפדף כמה דפים אחורה)..

רק נקודה למחשבה, לאיזו "נישה" בנגרות אתה רוצה להיכנס?
אני, למשל, בונה קשתות ולכן מלטשות (סרט וציר) הן כלי חובה. אני לא בטוח שבתחומים אחרים תמצא להם כל כך שימוש (מן הסתם תמצא, השאלה היא אם לא עדיף לרכוש קודם כלי אחר- אם אין לך אמצעי פינוי אבק ואמצעי הגנה לעיניים, אוזניים ונשימה, אולי כדאי לך להשקיע בזה קודם).

בהצלחה וברוך הבא לטירוף.
duiebdor
סופר משתמש

הודעהעל ידי matansab » 06 אוקטובר 2017, 12:49

יש ברשותי שואב קרשר WD3, אני מתכנן לקנות קונוס ולהכין כלי קיבול לשבבים ונסורת, למרות שהוא מתמודד יפה עם שקית + פילטר. אבל חבל סתם לפוצץ לו את השקיות בנסורת.
מיגון כמובן שיש לי, אבל אני מתכוון להוסיף משהו יותר רציני לשיופים.

נציין שאני חדש לנגרות החובבנית בבית, אבל כלי עבודה לא חסרים לי בכלל כי אני חובבן בעוד הרבה תחומים אחרים. בנוסף, יצא לי לעבוד עם עץ בעבר בכל מיני הזדמנויות.
תמיד מצאתי את עצמי עובד הרבה עם מלטשות (כשהיו בהישג יד) כי ביקשתי לעשות צורות מיוחדות או סתם להחליק ולעגל פינות. אז הראש מושך אותי להשיג אחת עם שולחן, במיוחד אחרי שעל כסא הנדנדה עבדתי מאוד קשה כדי לעשות שהשיוף שלי יהיה ניצב לדפנות העץ.
זה שיש ברשותך כלי דומה הגריעה אותי מאוד לגבי איכות הכלי.

מבחינת מה שאני מתכוון לעשות, לטווח הרחוק יותר יש בכוונתי לבנות לעצמי את כל הריהוט בבית.
ליותר קרוב כל מיני דברים קטנים שמדגדג לי לעשות.
בכל מקרה, אני מעוניין לצבור מעכשיו כלים שיש ביכולתי לקנות בזול, כמו את המסור גרונג פנדל 10" של מטאבו שקניתי ב 850 שקל, במקום 2600 שקל להכי זול בארץ.

המלטשת המשולבת של TRITON תעלה לי כ-850 שקל, שימוש בטוח שיהיה לה. אז אם זה מחיר טוב והמוצר טוב, כנראה שאביא אותה.
בנוסף, כלים קטנים יותר אפשר להביא מחול עם משלוח זול יותר מאשר מלטשת במשקל 15 ק"ג, אז גם מהבחינה הזאת כנראה שאקנה את המלטשת. (או לחכות לטיסה הבאה. בכל פעם בחול אני מביא כלי אחד מתחת לרף המכס, עובר במסלול האדום בכל מקרה, אבל על מוצרים שחורגים מעט מהתקרה הפטורה ממס הם מוותרים)
matansab
משתמש ותיק

הודעהעל ידי matansab » 30 אוקטובר 2017, 10:54

התייעצתי עם אבא שלי, והתגלה שכבר אין לו ראוטר. הוא היה של חברה לא משהו ונשרף בעת מילוי תפקידו.
אי לכך ובהתאם לזאת, הבאתי איתי מגרמניה ראוטר מקיטה חצי אינטש Makita RP2301FCXK/2 הספק 2100 וואט, בא במזוודה עם מוביל, ומתאמים לרבע ו3/8.
אחרי הכל, עלה בערך 1000 שקל. הכי זול בזאפ 3070 שקל.
matansab
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 30 אוקטובר 2017, 12:46

תתחדש, תהנה ובעיקר נהג איתו בזהירות!!!
זה כלי חזק במיוחד (מהכרות אישית של מעל שני עשורים), מתאים לעבודה עם כרסומים יחסית גדולים כיוון שיש לו ווסת מהירות וכמובן יעיל מאד כאשר הוא מורכב תחת משטח. מאד כבד לעבודה ידנית.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי matansab » 30 אוקטובר 2017, 13:42

תודה רבה על ההמלצות. הוא אכן כבד, קצת יותר מ6 קילו, והעוצמה שלו ראויה להערכה ויראה. רק מלהדליק ולכבות אותו על ריק מבינים כמה כוח יש לו.
אכן יש תכנון לבנות לו שולחן בעתיד. בזמן הקרוב לא הולך להיות לי הרבה זמן פנוי. הרכישה בוצעה בגלל מחיר טוב והסתכלות קדימה.

לעת עתה, רק כדי להבין בכלל איזה ביטים כדאי לרכוש, עשיתי הזמנה של סט 15 חלקים ב25 דולר. אני מודע לכך שהם יהיו באיכות נמוכה ולא יחזיקו מעמד הרבה זמן.
איזה חברות נחשבות טובות בתחום הזה?
ראיתי את אותם סטים בדיוק עם כל מיני שמות, אפילו של מותגים שנחשבים טובים, אז אני לא ממש בטוח.
matansab
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 30 אוקטובר 2017, 18:29

החשש שלי מסטים היא רק בגלל האיכות הבטיחותית הירודה. חתיכת שן ווידאה שעפה במהירויות כאלה בגלל שבר או התנתקות ההלחמה...לא עלינו חו"ח.
כרסומים איכותיים רק תוצרת הארץ של WPW או DIMAR. המוצרים לא זולים אך איכותם מובטחת, ביטים שעברו איזון וכו'.
סטים זה דבר לא פרקטי בכלליות. מומלץ לרכוש כרסומים/ביטים לפי הצורך.
קטרי הקנה הפופולריים הם "1/4 ו-"1/2.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי matansab » 30 אוקטובר 2017, 23:22

מסכים לחלוטין, אבל חשבתי לראות קודם במה אני באמת משתמש ואז לקנות ביט איכותי בהתאם.
matansab
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 31 אוקטובר 2017, 08:03

matansab כתב:מסכים לחלוטין, אבל חשבתי לראות קודם במה אני באמת משתמש ואז לקנות ביט איכותי בהתאם.

כדי לראות אפשר להסתכל בקטלוגים, הם מאד מפורטים וחבל לקחת סיכון של פציעה...
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי lamer » 31 אוקטובר 2017, 10:44

Alex Milch כתב:
matansab כתב:מסכים לחלוטין, אבל חשבתי לראות קודם במה אני באמת משתמש ואז לקנות ביט איכותי בהתאם.

כדי לראות אפשר להסתכל בקטלוגים, הם מאד מפורטים וחבל לקחת סיכון של פציעה...

איפה אפשר להסיג קטלוגים? ניסיתי פעם לקנות כרסומים של תוצרת הארץ ישר מהמפעל! אבל שלחו אותי לסוכנים! המחיר אצלהם בשמיים, יותר יקר מלקנות אותן בחוייל. איפה אתה קונה? תודה מראש!
lamer
משתמש ותיק

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־7 אורחים