חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

פגיעה בזכויות יוצרים של חברים באתר שלנו

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

פגיעה בזכויות יוצרים של חברים באתר שלנו

הודעהעל ידי harel » 22 יוני 2008, 17:41

מאחר ובשבועות האחרונים התגלגלה בין החברים חרושת שמועות בעניין פגיעה בזכויות יוצרים על מוצרים ומאמרים שחברים העלו לאתר שלנו ע"י מר שגיב רביב שבחר להתעלם מאזהרות ובחר לקחת ולהשתמש ללא רשות בחומרים ותמונות אלו לטובת אתר אינטרנט שהקים ומכר דרכו, הרני מוצא לנכון להביא בפניכם את הסיפור במלואו.

מר שגיב רביב העלה בשעתו רעיון לפיו הוא יבנה אתר אינטרנט דרכו יוכל מי מאיתנו שיבחר למכור מוצרים שמייצר. הרעיון שהוצג היה פשוט, רביב ירכוש מהחבר באתר נגרות את המוצר, יוסיף 25% מע"מ ועלויות שלו וימכור לצרכן הסופי במחיר שיקבעו יחד רביב והמוכר. רעיון לחוד - מעשים לחוד.

בפועל הקים מר שגיב רביב אתר שכתובתו: www.wild-wood.org ובחר להעתיק לאתר שלו מבחר מהתמונות שמי מאיתנו ייצר וצילם והציג כעבודות מוגמרות או שבחר להוסיף לאלבום היצירות שלו ולמאמרים, הציג את העבודות כמעשה ידיו ומכר את התעתיקים שלהם במחיר שנקבע על ידו ומבלי ליידע איש מאיתנו או חלילה לבקש רשות. בנוסף, פגע מר שגיב רביב בזכויות יוצרים של חברת Wooden Toys UK גם ממנה לקח והשתמש ללא רשות בתמונות שטען שהן שלו, העתיק מוצרים ומכר אותם זאת, כשבברור מול החברה באנגליה מסתבר כי לא נתנו לאיש בישראל רשות לסחור ולשווק המוצרים שלהם ובטח ובטח שלא להעתיק מהם.

פיני גולד, אביחי איסמן ואנוכי, מנפגעיו העיקריים של מר שגיב רביב בארץ, שיגרנו לו לפני כ- 10 ימים מכתב רשום המצורף כקובץ להודעה זו. המכתב אמנם הגיע היום לידיו ברם, עד לשעת כתיבת שורות אלה, רק חלק קטן מהפריטים שנלקחו ללא רשות בעליהם החוקיים הוסר מהאתר.

אני מקווה כי הצלחתי לפזר מעט את הערפל שהיה בעניין.

עצוב שמי שנכנס והתקבל ברוחב לב כחבר מן המניין, שאל, למד ושאב מידע מכולנו ניצל בצורה צינית ובוטה את מטרת הפורום שלנו, בחר לקחת ללא רשות, להעתיק ולהסתיר את מעשיו ולהתעשר על חשבון חלק מאיתנו כיוצרים ועל חשבון הידע והפתיחות שגילינו כלפיו כולנו כקהילה.
מעבר לסבך המשפטי שמר שגיב רביב הכניס עצמו אליו, אני מקווה שלכולנו ישמש מקרה זה תמרור אזהרה ושמקרה מצער שכזה לא ישנה במחוזותנו.

מטעמים משפטיים אבקש שלא לשרשר תגובות להודעה זו.

אודי הראל
קבצים מצורפים
שגיב רביב1.doc
מכתה התראה למר שגיב רביב
(40.5 KiB) הורד 438 פעמים
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: פגיעה בזכויות יוצרים של חברים באתר שלנו

הודעהעל ידי Raviv » 03 יולי 2008, 23:45

כמה מילים יפות רק שכחת דבר אחד וכנראה כמו שאומרים הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו ותמונות שוות כמו אלף מילים.
בקיצור כתבת מכתב מאוד יפה וביקשת שזה ירד מאתר וזה ירד באותו היום כי אין לי כוונה לפגוע.
עכשיו בבקשה תוריד את הדברים הנ"ל כי גם לך אין זכויות יוצרים.
אז חברים לא היה לי כוונה לפגוע ומי שנפגע אז אני מבקש סליחה,והראל אני מבין שאתה רוצה לעשות קופה שביקשת 10000 ש"ח ובהצלחה והרבה בריאות.
קבצים מצורפים
MDF ________ ____.JPG
מעניין מה קרה לזכויות היוצרים של דיסני
MDF ________ ____.JPG (3.51 KiB) נצפה 4451 פעמים
________ ______________ __________ 2.JPG
ומה קרה לזכויות היוצרים של היוצרים של ספידרמן?
________ ______________ __________ 2.JPG (4.26 KiB) נצפה 4451 פעמים
________ ____-________.JPG
זה של הראל
(3.61 KiB) הורד 238 פעמים
Xrb.jpg
וזה לא ממש
____________ _________001.JPG
ומעניין מאיפה זה מגיע?
(2.98 KiB) הורד 237 פעמים
Xmrsp.jpg
אולי מכאן?
Raviv
סופר משתמש

Re: קנאת סופרים תרבה חוכמה..

הודעהעל ידי moshik » 04 יולי 2008, 10:31

לפחות זכינו לראות עבודות יפות.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

מר רביב היקר..

הודעהעל ידי iavihay » 04 יולי 2008, 13:51

ראשית, העלת לאתר שלך תמונה של מטוס (שאני עיצבתי. יצרתי, צילמתי , והעלתי לאתר ע"מ להציגו בפני החברים)והכנסת לאתרך. וזאת ללא רשותי, ותוך שימוש בתמונה הנ"ל , המתיימר להציג את הפריט כמעשה ידיך להתפאר, ולשם כוונת רווח..

שנית.. שימוש בדמויות (וולט דיסני לשם המחשה..) לצורך שימוש אישי ולא למטרת מסחר ולא על פריט המוצע למכירה,מותר לכל.. שלא כפי שאתה נהגת תוך העתקת עבודות חברים לאתרך על מנת לראות פירות מכך..

ואחרונה, אנו שומרים את הזכות לפנות לערכאות משפטיות בהמשך.. כפי שפורט במכתב אליך..

שתהיה לך שבת מהנה..
iavihay
סופר משתמש

Re: מר רביב היקר..

הודעהעל ידי Raviv » 04 יולי 2008, 15:11

אביחי,כמו שכתבתי אם פגעתי במישהו אני מתנצל באמת שלא היה לי כוונה.

וכמובן שבת שלום :)
Raviv
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים