חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מלטשת אקצנטרית

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מלטשת אקצנטרית

הודעהעל ידי מאור.ישראלי » 10 מאי 2017, 01:56

שלום,
לפני כמה ימים קניתי מלטשת אקצנטרית של וולף
הבעיה היא שאחרי כמה זמן של ליטוש הדף עף מהמלטשת ואני כבר לא יכול להחזיר אותו, רק לשים חדש.
האם זה ככה צריך להיות?
ובנוסף, עדיך להשתמש במהירות גבוהה עם המלטשת או שלא? והאם להריץ אותה קדמיה אחורה או בתנועה מעגלית?
תודה רבה למקצוענים
מאור.ישראלי
משתמש ותיק

Re: מלטשת אקצנטרית

הודעהעל ידי Isaac » 10 מאי 2017, 07:40

נראה לי שזה כמו מה שקרה לי עם המלטשת של בוש (בושה וכלימה להם), הראש של המלטשת עשוי מחומר זול והשיניים של התפסנים (velcro) באיכות זולה ואינם תופסים את הנייר. לי החליפו את ראש המלטשת 3 פעמים ובסוף האחריות השבתתי אותה וקניתי מקיטה משומשת העושה עבודתה נאמנה! מנסיוני הלא כל כך מרובה של מספר מועט של שנים, הינך יכל לעבוד עם המלטשת בכל כיוון אפשרי מאחר וגם כך היא עובדת, רק אל תלחץ בכל הכח על המלטשת ותתחיל עם נייר גס יחסית והמשך עם נייר עדין לאחר מכן (תלוי בסוג העץ: עם משטחים להתחיל עם נייר 40 או 60 וכו'). ישנם כאן חברים אחרים עם הרבה נסיון ממני שיעזרו עם עצה הרבה יותר טובה.
נערך לאחרונה על ידי Isaac בתאריך 14 יוני 2018, 23:00, נערך פעם אחת בסך הכל.
Isaac
סופר משתמש

הודעהעל ידי HandyCat » 10 מאי 2017, 09:21

גם מלטשות בינוניות סובלות מהבעיה הזו. מהנסיון שלי, ברוב המקרים הוולקרו בדף ליטוש מתבלה אחרי שהנייר כבר לא ממש אוכל חומר.
כמובן שהדפים שקיבלת עם הוולף הם מהאיכות הנמוכה ביותר שאפשר לייצר (כי זה מה שנהוג לכלל בקופסאות של כלים זולים). תנסה לקנות דפים של גמל שריד, למשל, ותראה מתי הם מתנתקים.

אם גם דפים פחות נחותים לא עובדים לך, אפשר לנסות לשפצר את המלטשת , ולהחליף את המשטח וולקרו שלה.
At every point in your life, you should always ask youself, "what would McGyver do?"
- Indigo
HandyCat
סופר משתמש

הודעהעל ידי omrimiller » 10 מאי 2017, 10:26

יש לי מלטשת אקצנטרית מעולה של מקיטה כבר 8 שנים
יש לקחת בחשבון שמדי פעם צריך להחליף את הפד וולקרו שלה. (גם אם המלטשת מעולה)
אני החלפתי 4-5 פעמים במהלך השמונה שנים
omrimiller
סופר משתמש

הודעהעל ידי Se7eN » 10 מאי 2017, 11:39

זה קורה בכל מלטשת - גם כשעבדתי עם מלטשת פסטול שעולה כנראה פי 10 מהוולף זה קורה. השאלה מתי זה קורה, והאם הנייר כבר בלוי בשלב הזה.
Se7eN
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים