כיפוף עץ
19 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
הראל, ר&amראשית, ממליץ לך לעבוד עם סנדוויץ' 20 מ"מ. ודיקט. עפ"י ההנחיות לעיל.
1 ) הכן שבלונות של 2 הקשתות של הכסא המתקפל לילדים שבנית. 2 ) הכן 4 לוחות דיקט בעובי 5 מ"מ באורך וברוחב בו הינך מעוניין. (נגיד- 70X 25) 3 ) מרח דבק פלסטי (צהוב) בין הלוחות, והנח אותם האחד על השני. 4 ) הצמד את חבילת הלוחות לצד הקמור של הקשתות לאורכן (קשת אחת בכל צד) 5 ) התחל להדק עם קליבות, אני מעריך ש-4 קליבות בכל צד יספיקו לך לצורך ההדבקה . 6 ) לאחר ייבוש של 24 שעות, הורד את הקליבות. ועבד את הלוח הקמור. הכן את שאר החלקים שבתמונה,הרכב, לטש, צבע. והצג לנו..! בהצלחה.. אם יש למישהו הצעת ייעול, שיפור, תיקון טעות, נקבלה בברכה..
Re: כיפוף עץאני לא מבין בזה בכלל, אבל במגזין Finewoodworking האחרון (שנחת בתיבת הדואר שלי לפני כמה ימים) יש מאמר די מפורט על כיפוף עץ. אז ככה (לשון המאמר*)
עצים מומלצים Ash, Oak (red & white), Walnut, Hickory and Elm ובעברית: מילה, אלון אמריקאי אדום ולבן, אגוז מלך, היקורי ואלם בנוסף אפשר גם אבל קשה יותר - דובדבן, מייפל, ובירץ' לא מומלצים: אורן, צפצפה, עצים אקזוטיים למניהם ועוד צריך להגיע לטפרטורה של 90-110 מעלות לאורך זמן, בדרך כלל בעזרת קיטור, כשמגיעים לשם העץ בטמפרטורה הנכונה הקשרים שמחזיקים אותו (הליגנין) נחלש ואז ניתן לתת לעץ צורה כנדרש, אבל אי אפשר יותר מדי - למרות שצורה שאתה מדבר עליה היא לא יותר מדי... אני לא יודע מה העובי המדויק של הלוח שאתה רוצה לעבוד איתו אבל אפשר לכופף גם לוח בעובי 3 סנטימטר, ואולי גם יותר מזה הטכניקות המוזכרות במאמר הם בעזרת קליבות ורצועת מתכת (קשה לי להסביר כאן בדיוק איך) אפשר לראות סרט באתר המגזין (אני לא זוכר אם חייבים להיות רשומים אבל שווה לנסות) אל תשכח כשתצליח (וברור לי שתצליח) לכתוב מאמר קצר בשבילנו
Re: הכל נכון אבלאהלן אביחי ויהודה, האדים לפני הדבק?? או יחד עם הדבק? הרי שאם אני מפרק את הקליבות אחרי האדים (שאני מבין שגורמים לדיקט להיות גמיש יותר) ולפני הדבק הם חוזרים למצבם המקורי, לא?
את השיטה הזו של הדבקת לוחות דיקט אחד לשני ראיתי בסרטון ברשת שהכינו בו מכסה לתיבה. טמבל, לא קישרתי בין הטכניקה ההיא והכיפוף הזה אגב, אתה לא חושב אביחי ש-5 מ"מ דיקט יהיה פחות גמיש מדיקט 3 מ"מ. או במילים אחרות מה גמיש יותר ויתפוס חזק יותר 5 שכבות של 3 מ"מ או 3 שכבות של 5 מ"מ? ואיזה דיקט עדיף? בירץ', צפצפה אוקומה?
Re: כיפוף עץקיטור 100 מעלות זה לא הכי אמצעים ביתיים. ראיתי גם את הטכניקה הזאת איפשהו עשו את זה בתא מיוחד או ניילון כזה עבה.. בקיצור סיפור.
אנסה את השיטה שאביחי העלה פה. אעדכן אל דאגה.
מדינת &היי הראל. ראשית ,אני בניגוד לדעתו של משה אשל, לא חושב שצריך עץ יוקרתי ויקר לאובייקט המתוכנן שלך..ניתן בהחלט להסתפק בסנדוויץ'.(גם ללא אדים או 110 מעלות חימום..) עכשיו. לגבי הדיקט, ידוע לך שפלטה דיקט היא עם סיבים לאורכה בדרך כלל. אז אם בחתיכות שתחתוך, הסיבים יהיו לרוחב הלוח המתוכנן. הוא יהיה קל מאד לכיפוף. כמובן שיותר קל לכופף דיקט בעובי 3 מ"מ. אבל לא צריכה להיות לך בעייה עם 4 דיקטים של 5 מ"מ..בגדלים האלה.חשבתי גם על רעיון נוסף. והוא שאם לאחר שהדיקטים יהיו מודבקים ומכופפים, ותבריג בצד הקעור שלהם מס ברגים על פני השטח. זה יכול לסייע למניעת חזרת הדיקט למצבו הקודם הישר. (ניתן למקם את הברגים לתחת למשטח עליו עומד הילד..). בשני הקצוות..
Re: כיפוף עץעד כמה שידוע לי העץ המומלץ ביותר לכיפוף הוא עץ האשור (בוק) במיוחד על ידי אידוי. בנוסף גם השדר והאגוז נחשבים טובים לכיפוף.
Re: מדינתציטוט מתחילת ההודעה שלי...
אין לי ויכוח אתך אביחי, פשוט רציתי לתרום ממה שקראתי... אין ספק שסנדוויץ' יותר זול. לגבי עניין הכותרת שלך, אשמח אם תפנה אלי במייל ותסביר לי מה בדיוק קורה שם (אני מתקשה להבין איך יכול להיות שהכותרת דפוקה, אבל הטקסט בסדר... - ברור לי שמשהו לא בסדר, אבל לא בדיוק מה - אז אשמח לפתור את זה יחד איתך.) שבוע טוב.
19 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־5 אורחים | |||||