נדרשתי להכין ספסל שימושי, ללא משענות, שיוכל להושיב מבוגר ושני ילדים. הוחלט על שימוש בלוח עץ בוק שנותר לי מפרוייקט קודם.
עובי הלוח 24 מ"מ.
הנה השלבים בהכנתו והמוצר הסופי.
אורך המושב - 145 ס"מ
גובה המושב - 44.5 ס"מ
משך זמן הכנה - כ 20 שעות.
ספסל מעץ בוק
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
ספסל מעץ בוקנדרשתי להכין ספסל שימושי, ללא משענות, שיוכל להושיב מבוגר ושני ילדים. הוחלט על שימוש בלוח עץ בוק שנותר לי מפרוייקט קודם.
עובי הלוח 24 מ"מ. הנה השלבים בהכנתו והמוצר הסופי. אורך המושב - 145 ס"מ גובה המושב - 44.5 ס"מ משך זמן הכנה - כ 20 שעות.
נערך לאחרונה על ידי Pini Gold בתאריך 20 מאי 2008, 20:38, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: ספסל מעץ בוקאיזו דרך יפה לחגוג את הודעתך ה- 300 בפורום
תתחדשו.
Re: ספסל מעץ בוקפיני, נראה אחלה ספסל,חיבורים טובים ותסלח לי על מספר הערות/המלצות:
1. מקובל לנעול את הקושרת מבחוץ עם יתד טריזית להגדלת היציבות כנגד הכתף שאכן קיימת מבפנים הרגליים. 2. 45.5 ס"מ מעט גבוה, הייתי ממליץ על 43-44 לישיבה נוחה יותר אלא אם היושבים אנשים גבוהים במיוחד, כיוון שזה מושב קשיח לעומת מושב מרופד שנכנע מן הישיבה. 3. אפשרי אך לא הכרחי, לתת שיפוע של 5-7 מעלות כלפי הגב למושב, דוקא ע"י הקצעה ולא באמצעות הרגליים, איזשהו אלמנט עיצובי אם תרצה.
Re: ספסל מעץ בוק
תודה. 1 - מקובל - אני בדרך כלל קושר. 2 - צודק - הגובה הנכון והקיים בספסל הוא 44.5 ולא כפי שציינתי בטעות. אתקן בכותרת המידע. 3 - מעריך הערה זו גם.
Re: חבל על הזמןפיני, אתה במקצוע הלא נכון... ואלקס, ההערות מחכימות ממש - היה לי משהו קצת חסר בעיצוב (לעין) והזוית שהצעת פותרת את הבעיה אני חושב.
Re: חבל על הזמןפיני, אם תקבל את הערת אלכס, תוכל לקרוא לזה ספסל פינים....
ועכשיו לשאלות... השתמשת בדבק? ואם כן איזה? תוכל לפרט מעט על כלי העבודה, לא הבנתי את הערה לגבי זווית הגב, היכן הוא בכלל? למה כאשר מדובר בשופט משתמשים ב"כסא" וכשמדובר בנאשמים משתמשים ב"ספסל"...?
Re: ספסל מעץ בוקכל הכבוד יפה מאוד
כמה שאלות בבקשה *איך אתה עושה את הסין והגרז? *איך החיבור של הרגליים למשטח העליון ?
עזרים וכלי עבודה
דבק: TITEBOND עמיד במים כלי העבודה: למחברי הזכר - משור שולחני בעזרת ג'יג. לנקבות - מכונת חריצים של JET. לגבי זוית הגב: מקובל במושבים, ספסלי ישיבה וכו' להטות את המושב "אחורנית" במקצת בכמה מעלות. זה נותן תחושת נוחות ויציבות בעיקר במקרים שיש משענת גב. במקרה שלי לא התאפשר לי לעשות כן מאחר שאין משענת גב וכיוון הישיבה הוא אקראי ועל כן המשטח נותר מקביל לכדור הארץ.
Re: ספסל מעץ בוק - למוטילגבי הסין והגרז (אינני יודע להבחין ביניהם מה הזכר ומה הנקבה) - ראה תשובתי הקודמת.
החיבורים אל המושב נעשו בתמיכת פיני עץ, ברגים נסתרים ודבק.
10 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים | |||||