|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Edi » 18 דצמבר 2020, 19:06
e-r-a-n כתב:אדי, באיזו מסיכת פנים בחרת?
אם כבר עלה פה נושא הבטיחות והבריאות, אולי יש למישהו המלצה למסכה \ נשמית עם פילטר שטובה לשימוש בזמן ליטוש וצביעה?
Lincoln Electric OMNIShield Professional Face Shield | Anti-Fog & Anti-Scratch Coated Clear Lens | Premium Headgear | K3752-1 https://www.amazon.com/dp/B07PRM54FQ/re ... 3FbVYW614X
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי mayyan » 19 דצמבר 2020, 14:53
Edi כתב:e-r-a-n כתב:אדי, באיזו מסיכת פנים בחרת?
אם כבר עלה פה נושא הבטיחות והבריאות, אולי יש למישהו המלצה למסכה \ נשמית עם פילטר שטובה לשימוש בזמן ליטוש וצביעה?
Lincoln Electric OMNIShield Professional Face Shield | Anti-Fog & Anti-Scratch Coated Clear Lens | Premium Headgear | K3752-1 https://www.amazon.com/dp/B07PRM54FQ/re ... 3FbVYW614X
גם אני שמתי עין על המסיכה הזו. קבלת כבר? אני שואל את עצמי אם נח לשים מעליה אוזניות בגלל שתי הבליטות מהצדדים?
-
mayyan
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 19 דצמבר 2020, 19:08
טרם, הזמנתי רק בחמישי האחרון
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי Yair Feldmann » 19 דצמבר 2020, 23:53
לפני שמגיעים לדיונים על משקף-פנים ו-gripper (שלא היה עוזר במקרה שתואר, הטחת "עין" שהתפרקה) - אני ממש לא מבין מדוע אנשים מסירים את מכסה ההגנה הפלסטי שקיים כמעט בכל מסורי-השולחן, שיכול למנוע או לפחות למזער נזקים של "קיקבק" ואחרים. פרט למקרה של ניסור תעלה בחלק מעובי העץ, בכל שאר הניסורים הכיסוי מפלסטיק כלל איננו מפריע ותועלתו גדולה פי כמה מאי-הנוחיות הקטנטנה שהוא יוצר. אצלי הוא קבוע במסור ("בוש" בסיסי) בכל עת.
-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי Se7eN » 20 דצמבר 2020, 00:44
Yair Feldmann כתב:לפני שמגיעים לדיונים על משקף-פנים ו-gripper (שלא היה עוזר במקרה שתואר, הטחת "עין" שהתפרקה) - אני ממש לא מבין מדוע אנשים מסירים את מכסה ההגנה הפלסטי שקיים כמעט בכל מסורי-השולחן, שיכול למנוע או לפחות למזער נזקים של "קיקבק" ואחרים. פרט למקרה של ניסור תעלה בחלק מעובי העץ, בכל שאר הניסורים הכיסוי מפלסטיק כלל איננו מפריע ותועלתו גדולה פי כמה מאי-הנוחיות הקטנטנה שהוא יוצר. אצלי הוא קבוע במסור ("בוש" בסיסי) בכל עת.
אני חלילה לא נגד בטיחות - בשום צורה שהיא - אבל מגן הפלסטיק מפריע מאוד לטעמי. כשעובדים עם עץ מלא, הרבה פעמים (אני) מבצע חיתוך בשתי פעימות או אפילו שלוש, כתלות בעובי החומר. טכנית זו אותה תעלה שציינת, אבל בפועל זה משהו שקורה אצלי על בסיס רגיל לגמרי, ולא בשביל לייצר תעלה. לכן אם הייתי משאיר תמיד את כיסוי הפלסטיק, זו טרחה רבה מאוד לפרק ולהרכיב לפחות פעם ביום עבודה. את הסנפיר לעומת זאת אני לא מסיר, אלא במקרה החריג מאוד של ניסור תוך כדי הרמת הלהב. מי שעובד בעיקר עם לבידים, שכמעט תמיד הם דקים (פחות מ-20 מ"מ) באמת כדאי להשאיר את מגן הפלסטיק, כי הפגיעה בעבודה הנה מינימלית.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי Yair Feldmann » 20 דצמבר 2020, 10:49
למה בעצם? הגובה האפשרי לחיתוך (במסור שלי, ואני מניח שזה דומה באחרים) הוא 79 מ"מ בזווית של 92 מעלות, ו-64 מ"מ ב-45 מעלות. האם על בסיס יומיומי אתה מנסר עצים עבים יותר??? בעוביים ה"שגרתיים", נניח עד 45 מ"מ, אין שום קושי לנסר במעבר אחד. ובנוסף, שום אי-נוחיות אינה שקולה כנגד עין או חבלה חמורה.
-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי Se7eN » 20 דצמבר 2020, 12:21
Yair Feldmann כתב:למה בעצם? הגובה האפשרי לחיתוך (במסור שלי, ואני מניח שזה דומה באחרים) הוא 79 מ"מ בזווית של 92 מעלות, ו-64 מ"מ ב-45 מעלות. האם על בסיס יומיומי אתה מנסר עצים עבים יותר??? בעוביים ה"שגרתיים", נניח עד 45 מ"מ, אין שום קושי לנסר במעבר אחד.
הלהב שלי אכן 10" וחותך כ-75-80 מ"מ מקסימלי במעבר אחד. הבעיה היא, שהניסור עצמו בעובי כזה קשה על המסור, ולכן נוח (ובטיחותי - כי אני לא מאמץ את המערכת) יותר לחתוך בשניים או שלושה מעברים. במיוחד כשאני עובד עם עצים קשים יותר מאורן. Yair Feldmann כתב:ובנוסף, שום אי-נוחיות אינה שקולה כנגד עין או חבלה חמורה.
את המשפט הזה קל מאוד להגיד, אבל המציאות היא שאנחנו תמיד עובדים באיזשהו איזון בין בטיחות לנוחות. למשל, הרבה יותר בטוח לחבר feather board בכל חיתוך, שניים מעל החומר ואחד לצידו. האם אנחנו עושים את זה בכל חיתוך וחיתוך? ושוב, אני חלילה לא מנסה לעודד בשום צורה עבודה לא בטיחותית, אבל חשוב לי שזה לא יהיה דיון תאורטי כשהמציאות בפועל שונה. וכמו שתמיד אני רואה בסרטונים - אם אתה חש שזה לא בטוח, אל תעשה את זה, לא משנה מה.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי hank » 25 דצמבר 2020, 00:09
Yair Feldmann כתב:לפני שמגיעים לדיונים על משקף-פנים ו-gripper (שלא היה עוזר במקרה שתואר, הטחת "עין" שהתפרקה) - אני ממש לא מבין מדוע אנשים מסירים את מכסה ההגנה הפלסטי שקיים כמעט בכל מסורי-השולחן, שיכול למנוע או לפחות למזער נזקים של "קיקבק" ואחרים. פרט למקרה של ניסור תעלה בחלק מעובי העץ, בכל שאר הניסורים הכיסוי מפלסטיק כלל איננו מפריע ותועלתו גדולה פי כמה מאי-הנוחיות הקטנטנה שהוא יוצר. אצלי הוא קבוע במסור ("בוש" בסיסי) בכל עת.
אני מאלה שמסירים את המגן, אבל אני מאוד מעריך את הדברים של יאיר, אז נסיתי היום להחזיר אותו. התוצאה, לא משהו. יש לי מסור בוש 4000. להחליף להב כשהמגן מורכב, אפשרי אבל לא נוח. טוב, אני לא מחליף להב כל יום. אבל חייבים להוריד אותו כאשר משתמשים ב-cross-cut sled, וזה כן דבר תדיר. להוריד ולהרכיב את המגן במסור שלי ממש לא נוח, בשפת המעטה. אז אני שוב הסרתי את המגן ודואג להשתמש באמצעי בטיחות אחרים. וכפי שאדם חכם אמר - אמצעי הבטיחות החשוב ביותר הוא בין האוזנייים.
-
hank
- סופר משתמש
-
על ידי amirmoshe » 26 דצמבר 2020, 20:44
באותו הקשר בערך..
יש לי משור משולב של בוש gtm12jl. מישהו פירק בו את המגן ויודע להסביר איך?
כמובן שזה למשימות זמניות ולא מתכוון לעבוד ככה בשוטף.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
amirmoshe
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 26 דצמבר 2020, 21:05
amirmoshe כתב:באותו הקשר בערך..
יש לי משור משולב של בוש gtm12jl. מישהו פירק בו את המגן ויודע להסביר איך?
כמובן שזה למשימות זמניות ולא מתכוון לעבוד ככה בשוטף.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
שלום זו משימה בלתי אפשרית למי שלא יודע את הטריק הנכון. מצטער שלא יכול לעזור. הייתי בסיטואציה הזו לא מזמן.. הייתי צריך להחליף להב, אבל בסופו של דבר הסתדרתי מבלי להוריד את המגן.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], dk169 ו־15 אורחים
|