אני דווקא שמח שהיה דיון מעניין , וגם אולי בסוף הסיבוב הוא ירכוש משהו
פשוט וזול שיענה על הצרכים שלו,ואם לא אז שכר הלימוד היה זול (פיני ייתן לו את זה במחיר הכרות)
מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקת
41 הודעות
• עמוד 4 מתוך 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: יצא שכרו בהפסדו או לא - לא בהכרח שירשור לבטלה..אני דווקא שמח שהיה דיון מעניין , וגם אולי בסוף הסיבוב הוא ירכוש משהו
פשוט וזול שיענה על הצרכים שלו,ואם לא אז שכר הלימוד היה זול (פיני ייתן לו את זה במחיר הכרות)
Re: יצא שכרו בהפסדו או לא - לא בהכרח שירשור לבטלה..
בדיוק לשם כך קיים הפורום - לימוד עם פטור משכר לימוד ! (
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתבהכירי היטב את נושא המעגלים המודפסים לסוגיהם (עסקתי בזה בעברי), אינני זוכר קידוחים של 0.3 מ"מ, מה גם שהקדחים עוברים ציפוי וקוטר הקדח קטן עוד. אינני זוכר רכיבים בעלי קוטר רגל כזו, אלא אם מדובר בקדחים לג'אמפרים.
אם אתה מתכוון להכין מעגלים מודפסים בשיטה ידנית, הבעיה העיקרית היא לא קוטר הקדחים, אלא דיוק המרווח ביניהם כאשר המטריצה מיועדת לרכיב רב-רגליים. מקדחת יד בד"כ תיתן את האפשרות לקידוח מדויק (מבחינת קוטר, היא לא "זורקת"), אבל המיתקנים שהעלית לא יאפשרו דיוק בין הקדחים.
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקת
איזו מקדחת יד תיתן אפשרות כזו ? בבקשה פרט והסבר מה ובאיזו שיטת עבודה וכלי עזר ? אגב, רוב הקידוחים לא יהיו 0.3 ממ, אבל קיימת דרישה לקידוח (למשל הוספה לאחר עריכה, תיקונים) לקידוחיי VIA בקוטר זה - שזה בערך וויות של 12 mil. אבל כן, רוב קידוחיי ה- PCB יהיו בין 0.6 ממ ל 1.2 ממ. הבהרה: ציינתי גם קידוחיי PCB, אבל לא רק. ציינתי גם קידוחים בדיוק סביר בעץ (למשל קידוחים זעירים - בסדר גודל של סביבות 1 ממ - להכנה לניסוריי פנים במסור נימה, ועוד).
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתלצורך העבודות שלך יש מקדחות שולחניות זעירות.
אגב פוטר של מקדחת עמוד אינו מקבל מקדחים פחות מ 3 מ"מ
יש להעיר, זה נכון בפוטר סטנדרטי, תמיד אפשר לקנות פוטר יותר קטן ולהחליף...
איזה מקדחות זעירות ? יש לך דוגמאות (אני מניח שאתה לא מתכוון ל"דרמלים" למינהם) ? אגב, מדובר על קוטר הקידוח. לכל מקדחי ה- PCB שברשותי, ללא תלות בקוטר הקידוח, קוטר צוואר 1/8".
Re: יצא שכרו בהפסדו או לא - לא בהכרח שירשור לבטלה..חבל שהזכרת את המטרה רק לאחרונה למרות שהתבקשת כבר בתחילה לעשות כך.
קידוח מעגלים מודפסים (PCB עאלק) בתעשייה דורש מקדחות יציבות מאד ובעלי מהירויות גבוהות יחסית לנגרות בעיקר במקרים בהם נדרשת חזרתיות ושימוש בשבלונות קידוח. אני מניח שאתה מייצר באמצעים ביתיים ובעצמך מעגלים מודפסים ומן הסתם הם מכסימום דו צדדיים. מעגלים כאלה אינם מן הצפופים בדרך כלל והדיוק בקידוח זניח, אלא אם כן אתה עוסק גם בציפוי חורים PLATED THROUGH ואז הסיפור הוא אחר. אני מניח שזה לא כך לכן מקדחה שולחנית פשוטה במהירות גבןהה תעשה לך את העבודה. אשמח אם תענה לי על כך משום שאני קרוב מאוד לנושא מעגלים מודפסים ונוכל להעביר את הנושא לשיחה בפורום מתאים.
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתהפוטר הגדול במקדחת עמוד אצלי מקבל מקדח 1 מ"מ. גם אם לא, יש פוטרים מתאמים, של ECLIPS למשל.
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתלא הבנת אותי או שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב. כוונתי היתה שמקדחת יד טובה יכולה לספק את דיוק הקידוח מבחינת המיבנה המכני שלה. אמצעי הדפינה למקדחה, כפי שהעלית אפשרויות (סטנדים), הם שיכשילו אותך.
לצורך יצור מע"מ באמצעים ביתיים, כפי שפיני אמר, כנראה לא רב שיכבתיים אלא דו-צדדיים בלבד, תוכל להסתמך על מקדת עמוד שולחנית של REXON למשל. http://images.google.com/imgres?imgurl= ... s%3Disch:1 REXON נמכר בארץ, בדוק באזור מגוריך.
41 הודעות
• עמוד 4 מתוך 5 • 1, 2, 3, 4, 5
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־14 אורחים | |||||