יאיר,
אין מילים, זה פשוט מדהים.
כל הכבוד.
פרוייקט: שידת מגירות
37 הודעות
• עמוד 3 מתוך 4 • 1, 2, 3, 4
Re: יתרונו של החובב - ה"מותרות" לטעותיאיר,
אין מילים, זה פשוט מדהים. כל הכבוד. "כישלון הוא רק הזדמנות להתחיל מחדש בדרך נבונה יותר"
כמה תשובות למשה אשל1. הידיות כפופות להחלטתה של ראש הממשלה הפרטית, כמו גם הצבע.
2. מתקן המסור העגול - מצ"ב תמונה, וגם קובץ סקצ'אפ (בלעדי לפורום זה...) 3. אבא שלי (שהיה מהנדס מכונות) היה אומר שכל אחד יכול לבנות גשר, אבל רק המהנדס הוא זה שיודע לבנות את הגשר במינימום חומרים (והוצאה) והגשר לא נופל. לא ראיתי סיבה להוסיף עוד פסי עץ - המסילות ממילא נתמכות מאחורה בבלוק יציב, ומקדימה הן נשענות על המסגרת. מה עוד, שהגרביים והלבנים שלי (כשהם נקיים) לא שוקלים כל כך הרבה... המלבניות והיציבות, תודה לאל, נשמרות היטב גם בלי חיזוקים אלה.
ובכל זאת השגה...היי יאיר מותק, למרות משקלם הנמוך של תחתונך (כשהם נקיים), הייתי אני עושה מחיצות פנימיות. אולי מחר תחליט לשנות את יעודה של השידה ולאפסן בה דווקא את לבנייך המשומשים...
רוצה אני לומר שזה נכון יותר מבחינה תכנונית קונסטרוקציונית. אבל אין ספק שהשידה עונה לצרכיים העכשווים שלכם לא פירטת את שיקולי התכנון (למשל חלוקת המגירות), בעניין הגובה של השידה : האם אין היא גבוהה מדי - רשמת שתונח עלייה טלויזיה.... מקובל ארגונומית גובה הטלויזיה כגובה העיניים. ז___י ת'שכל מספיק כה לחי- תמשיך ככה, אהבתי את התיעוד המפורט יחסית- הלוואי וגם האחרים יאמצו שיטה זו. וחוצמזה - מה נגמר עם האובניים שבנית לבת?? אתה מוזמן לקפה כשאתה בא לבקר אותה בר
Re: פרוייקט: שידת מגירותהמאמר הראשוני הוסב לפורמט של האתר ונגיש עתה כעמוד אינטרנט רגיל בכתובת
http://www.nagaroot.com/node/106 תודה ליאיר, אני מקווה שתעדכן אותו עם התמונות החדשות, המאמר תודות גם לתכונה חדשה שמאפשרת להוסיף את התמונות למאמר כמעט בכל מקום במאמר בלי צורך להעלות אותם קודם לאתר אחר...
Re: פרוייקט: שידת מגירותיאיר שלום, אהבתי מאוד את השידה הזו שבנית לפני 4 שנים ואני חושב לבנות כזו. האם מאז יש לך תובנות נוספות, שינויים שהיית עושה בתהליך בניית השידה? ובעצם, לאור תהיות ושאלות שהיו לאנשים בקשר לחוזק השידה, המלבניות, המחיצות וכו', איך השידה עברה את מבחן הזמן?
גולי
Re: פרוייקט: שידת מגירותגם אני חושב שזה יפיפה... ותודה על המדריך!
Re: פרוייקט: שידת מגירותשלום , שמי בני , עד עכשיו הייתי רק צופה בפורם ולמדתי המון.
אני בניתי גם שידת מגירות , התבקשתי על ידי ההנהלה (=אישתי ) לבנות שידה עם דפנות עבות , בשל בעיית המסילות (עיגון בטוח ) בניתי את השידה ממש עם שני פלטות סנדוויץ , למעלה ולמטה הוספתי רק רצועה קטנה כדי לדמות עובי כפול. הפיתרון שלך לגבי המסילות ( עיגון רק בשתי מקומות) מעניין והיה יכול לחסוך לי קצת חומר רצ"ב תמונות של השידה
Re: פרוייקט: שידת מגירותעבודה יפה והתאור מעולה כך שכל אחד יוכל ללמוד ממנו על כל הבעיות .
Re: פרוייקט: שידת מגירותגולי, הזכרת לי נשכחות (קיץ 2007 !)
לשאלתך: מבחן הזמן עבר בסדר גמור, ולא היה צורך בשום תיקון. עומס הבגדים, ואפילו זה של הטלוויזיה (הלא-שטוחה) אינו גדול, והשידה בסך הכל נייחת במקומה. מה הייתי עושה אחרת? דבר אחד: כדי לייעל עוד יותר את התהליך הייתי מחבר את המסגרת הקדמית, זו שבה ישנם הפתחים למגירות, באמצעות pocket-hole, כי ממילא החיבורים נסתרים. בזמן העשייה הקדשתי מחשבה איך לנסר ולחבר בצורה יעילה, כך שאיני רואה מה הייתי משנה בתהליך. מה שכן, הייתי מצלם אותה טוב יותר, כי במציאות היא עוד הרבה יותר מוצלחת לטעמי. לשידה שמציג בני: עובי הדפנות הוא לדעתי מיותר, בוודאי אם הן מסנדוויץ'. שילוב הצבעים שבחרת - מנצח!
Re: פרוייקט: שידת מגירותיאיר, אין על מבחן הזמן...
כמה שאלות ברשותך מאחר וזו השידה הראשונה שאני בונה. מאיזה עץ המגירות והמשטח העליון? מה גובה המגירה? איך חיברת את התומך האחורי של המסילה לגב השידה? האם תוכל לשלוח לי את התמונה ברזולוציה גבוהה מהקובץ שפרסמת בה רואים את השידה ללא המשטח העליון ועם מגירה אחת מורכבת? אם מפתח השידה עבור מגירה הוא נגיד 20 ס"מ מה צריך להיות רוחב המגירה עצמה? תודה גולי נ.ב. אחרי שראיתי את כליבות הצינור בביתך, קניתי וזה באמת מצוין!
37 הודעות
• עמוד 3 מתוך 4 • 1, 2, 3, 4
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־13 אורחים | |||||