חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

רכישת מזחלת...

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: רכישת מזחלת...

הודעהעל ידי umi » 10 מרץ 2012, 19:55

ל THEAGC
רציתי להוסיף משהוא קטן ולא אישי.
שכיכות השימוש ברולרבלייד ודומיו הרבה יותר גדולה משכיחות הגלישה בחול, עד כמה שלי כידוע.
מבחינה הבטיחות של המזחלת היא נראת די מוגנת להתהפחות ע"י המותות עץ בצדדים מקדימה ואחורה(אבל נראים דקים מדי ובהתהפחות עלולים להשבר). הבעיה היא אם מישהו מהנהגים יחליט לנסוע במהירות גבוהה, כשהוא מרגיש בטוח, אז בכל זאת יכול להיות: התנגשות בין המזחלת למכונית הגורר אם הו יעצור בפיתאומיות, במיוחד בירידה או... התהפחת וזאת הבעיה העיקרית כי הילדים ממש לא מוגנים: הקסדות הם רק מכסות את הראש: ולא את הצוואר: דהיינו: זה כן יכול לגרום לשבר המפרקת: ומוות או שיתוק 4 גפיים.
אולי כדאי לחשוב על שיפור המזחלות, וגם במה מושכים אותם, אולי משהוא יותר קשיח. וגם..להשתמש בקסדות שלמות, כולל הגנה לצוואר: זה הכי חשוב בחול וגם לא בחול. בחול, אם הראש יקבל מכה, קרוב לוודאי שלא יקרה כלום אבל "הצוור" = מאוד, מאוד מסוכן. (גם אני רופא, כמו אישתך).
ד"ר א. לייסר
מומחה פנימי וגסטרואנטרולוג
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

Re: רכישת מזחלת...

הודעהעל ידי Saba_jackson » 11 מרץ 2012, 12:52

לא נראה לי שמי שהוא כאן מנסה או רוצה להעליב במתכוון או שלא במתכוון,
מקריאת התגובות ניכרת התיחסות רצינית ודאגה.

כולנו למעשה ילדים, ואוהבים לשחק ולהשתעשע, לחלקנו יש יתרון בכך ש"ילדותינו" נמשכת כבר שנים רבות והספקנו ללמוד מה שהוא מנסיונות טובים וטובים פחות.

השקעתי זמן ןצפיתי בכל הסרטונים הקשורים.

זה נראה באמת "פאן" מי מאיתנו אינו אוהב ומתרגש מתחושת ההנאה שבגלישה על מים שלג רוח או אפילו חול...

ב"מודל" המדובר כאן להבנתי נעוצות שתי בעיות:
1. הכח הרב (יחסית) המושקע בגרירת מזחלת שעשוייה לשקול עם הנוסעים לא יותר ממאה ק"ג.

2. חוסר קשר עין מיידי בין "המפעיל" לנגרר. תא הנהג ארוך וגבוה, וה"נגרר" הנמוך, מוסתר על ידי הארגז האחורי.

כל עוד הענינים מחליקים (תרתי משמע) כראוי, אין בעייה!
מה קורה כאשר מה שהוא מסתבך? המזחלת מתהפכת, המזחלת נתקעת בגוף זר, הנוסע נופל, מגיע רכב מכוון לא צפוי,

במצב כזה, אם אין קשר עין מיידי , האוטו החזק ממשיך לנוע עוד שניות ארוכות
עד שה"מפעיל" שם לב לתקלה ועוצר. בנקודת זמן קריטית זו, עלולה להתפתח החמרה של התקלה הראשונית, ללא אפשרת שליטה.

גם במקרה והמפעיל זהיר וערני, עדיין ישנם צופים מן הצד שאולי פחות זהירים ומחר יעתיקו את המודל.

אני כותב מתוך דאגה בלבד, זו לא נגרות, אבל חש צורך אמיתי בהתראה.

אני חוזר בי מבקשתי להסרת האשכול!, אך הייתי ממליץ ליוצרי הסרטונים להסירם מהרשת, חבל שאנשים לא אחראיים "יעתיקו" המודל.

בהצלחה לכולם!
Saba_jackson
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־6 אורחים