חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צבעים ודוגמאות לדלתות פורמייקה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: צבעים ודוגמאות לדלתות פורמייקה

הודעהעל ידי Alex Milch » 10 ינואר 2012, 12:53

לפני הכל אני טיל ספק בהיות הדלתות עץ מלא + ציפוי פורמייקה. יחד עם זאת, זו לא הנקודה העיקרית. אפשר לצבוע על פורמייקה ברמת תראה טובה, החיסרון הוא שצביעה זו היא פגיעה מאד, נשרטט בקלות רבה. ציפוי בטפט בעל דבק דו-צדדי היא גם אופציה אך שוב, זהו חומר "רך" ופגיע. ציפוי פורמייקה על הקיים היא אופציה מעשית במיוחד עם תבצעי זאת בעצמך. צריך לשייף את הברק העליון של הפורמייקה, ולהמשיך בתהליך הרגיל. ביצעתי הדבקות של פורמייקה על פורמייקה והתוצאה עמידה טובה מאד.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי mimi » 17 ינואר 2012, 12:49

בררתי אצל רהיטי ר"א, באמת הם אומרים, הרהיטים שלהם לא מיוצרים בציפוי פורמייקה, אלא בציפוי מלמין יצוק, שמעתם על חיה כזו? אם כן מה דעתכם על זה? האם זה כמו הפולימר? הם טוענים שזה יותר חזק מפורמייקה.
ובקשר למה שנכתב פה על הקנטים שבחברה יש להם מכונות יקרות שמדביקות הרבה יותר חזק מהיכולת של נגר, יש לי מיטה מחברה, פחות משנתיים בשימוש, וכבר בהרבה מקומות הקנטים מתקלפים, חלקם כבר נקטעו, לעומת זאת אצל נגר טוב, מעולם לא שמעתי על כזה מקרה.
אשמח לתגובות
mimi
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Alex Milch » 17 ינואר 2012, 17:54

אנסה לסכם בפשטות בלי להכנס לכימיה ותהליכי יצור מורכבים:
מלמין יצוק הוא שרף שנוצר מעירבוב של מלמין ופורמלדהיד. מיושם בתהליך כבישה בלחץ ובחום. הצבעים והדוגמאות השונות מתקבלות ע"י הספגת ניר תואם בשרף. התוצאה היא ציפוי קשה ועמיד גם בחום. הכי מקובל לצקת אותו על לוחות סיבית אך גם על MDF. בהזמנה מיוחדת ניתן לקבל גם על סנדביץ'.

FORMICA הוא שם מסחרי מוגן. זהו סוג של חומר מרוכב על בסיס שכבות של ניר מיוחד ספוג בשרף מלמין. השכבה העחיונה היא ניר עם הדוגמא הרצויה + ציפוי של שיכבת מלמין שקוף. ה"סנדביץ'" הזה עובר כבישה בחום וכך מתקבל הלוח בעובי רצוי בהתאם למספר השכבות בתהליך היצור.

אנצל את שאלתך על קנטים כדי להגיב. ניטען כי לחברת "פורמקס" יש מכונת קנטים בעלות של 600,000 ש"ח. כיוון שאני לקוח של החברה ומכיר את מוצריה, אוכל להגיד כי מכונה לא מספיקה, צריך לדעת להפעיל אותה כדי להפיק את מירב התועלת ממנה. זה נכון לא רק לגבי "פורמקס".
אפשר להדביק קנטים בנגריה באיכות מעולה. אחרת נגריות היו פושטות את הרגל זו אחר זו.

נ.ב. בלימודי עיצוב לא אמורים ללמד/לתת מושג על חומרים כגון מלמין ופורמייקה?
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי amitay_s » 17 ינואר 2012, 18:55

לא הבנתי מה הקשר בין "מכונה ב 600K" ללדעת להפעיל אותה? מה נראה לך שהם מחזיקים מכונה כזו ולא יודעים להפעיל אותה? זה לא שנגריות קטנות לא נותנות גימור טוב אבל יש קנטים לפורמקס במיוחד בסדרת התלת מימד שלא ניתן כלל להדביק במכונה פשוטה חלק "מהתלת מימד" קשור גם להקצעת הקנט והפזה שהמכונה עושה..

לאחרונה הפסקתי ליצר דלתות פורמיקה לעבודות שאני עושה אלא רק מזמין מפורמקס ואיכות הגימור לא משתווה לאף הדבקת קנטים שעשיתי ידנית או אפילו על ידי מכונות אוטמטיות... אין גם קשר בין זה לבין האמירה "כל הנגריות הקטנות היו פושטות רגל".. זה לא שגימורי הקנטים של נגריות קטנות (מכונות פשוטות) לא טובות הם פשוט "רגילות בלי שום דבר מיוחד",,, תחום הקנטים מאוד התקדם לאחרונה ויש "דברים חדשים ומיוחדים"..
סמל אישי של המשתמש
amitay_s
מנהל פורום

הודעהעל ידי mimi » 17 ינואר 2012, 23:24

קצת התבלבלתי מהדעות פה.
אני מבינה שאתם חלוקים בדעותיכם לגבי איכות הדבקת הקנטים של המכונה הזו בשווי 60000 ש"ח,
אלכס, אם אתה לקוח שלהם ואתה עדין סובר שתלוי מי מפעיל. זה אומר משהו לגבי איכות ההדבקה.
ואמיתי, כשאתה אומר שאיכות הגימור לא משתווה לאף הדבקת קנטים שעשית ידנית או אפילו על ידי מכונות, גם הלקוחות שלך שהרהיט נמצא אצלם כמה שנים סבורים כך?
ולא אכפת לי אם תחכימו אותי לגבי הקנט תלת מימד הזה שדברתם עליו, האם הכונה לקנט שנכנס כמו טבעת בצורת חית ללוח?

נ"ב אנחנו בלימודי העיצוב למדנו על מלמין ופורמייקה, אבל שם בר"א אמרו לי שמלמין יצוק זה משהו אחר ממלמין רגיל. נכון?
mimi
משתמש ותיק

הודעהעל ידי amitay_s » 18 ינואר 2012, 15:50

מימי מערבבת יותר מדי דברים ביחד.

ראשית אין לי לקוחות!!! אני מתעסק בנגרות כתחביב. המקסימום שיוצא החוצה אצלי זה לחברים קרובים או משפחה. וגם אם יש מי אמר לך שלא הזמנתי להם דלתות עם גימור שלדעתי הוא מושלם?

לא אמרתי שאיכות הגימור בהדבקה ידנית או המכונה פשוטה לא טובה היא הכי טובה למה שאפשרי לעשות ידנית או במכונה המדוברת. אני כלל לא דיברתי על הדבקת קנטים PVC פשוטים שבהם אין צורך במכונות של 600k.
אבל גם בקנטים פשוטים הדבקה במכונה טובה היא עדיפה,אין מה לעשות יש דברים שיד לא יכולה להתחרות ב cnc.

לגבי קנט תלת מימד מדובר בקנט המכיל 2 צבעים דמוי זכוכית (וממש נראה כמו זכוכית) הוא מגיע בעובי 1.5 או 2. אגב כשאמרתי שמכונה רגילה לא יכולה להדביק אות לא סיפרתי סיפורים. יש מחסן עצים גדול בי-ם שאני עובד איתו קבוע הוא מחזיק במכונת הדבקה אוטומטית שעלותה באזור 100 אלף ש״ח הבאתי לשם בכוונה קנט 2 ממ ולמכונה אין בכלל אפשרות מבחינת ההגדרות להדביק קנט 2 בכל זאת ניסינו וקיבלנו גורנישט.  
נערך לאחרונה על ידי amitay_s בתאריך 18 ינואר 2012, 19:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
amitay_s
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 18 ינואר 2012, 19:24

עלות של ציוד אינה קובעת את איכות יצור מוצריה. כן, אני טוען שאיכות מוצר עדין תלויה באדם ומיומנותו להפעיל את המכונה. לא היתה לי כוונה להשמיץ את "פורמקס" אם כך הובנתי. היו לי ויש לי טענות לגבי איכות גימור (לא הדבקה) המוצרים ושטחתי אותן בפני נציגי המפעל. התשובות לא תמיד היו מספקות. לגבי רמת מפעילי הציוד גם קבלתי תאור.
ניתן להדביק קנטים עבים במכונה ידנית באיכות גבוהה מאד.

מלמין הוא חומר אוגני גבישי בד"כ לבן שמשמש/ כחומר גלם בין היתר גם כתוסף בדבקים וליצור כלי אוכל.
לגבי מלמין יצוק, ראי בתשובתי הקודמת.
כלל אינני בטוח שבר.א. התכוונו למה שרשמתי מעלה :wink:
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי KOBI-c » 18 ינואר 2012, 21:03

שאלה למימי, באיזה שלב נמצא הפרויקט שלך? ומה הזמן הצפוי לסיומו?
KOBI-c
סופר משתמש

הודעהעל ידי mimi » 18 ינואר 2012, 23:38

בשלב של חיפוש נגר לביצוע. למה אתה שואל?
אבל לעת עתה הלקוחה שלי דואגת לזה.
כל ההתפלפלות פה על הקנטים לא היתה לצורך פרוייקט זה, אבל אני חיבת להבין כל דבר עד הסוף.
בכל זאת אם כבר דיברנו על הנושא, יש סוגי קנטים מסוימים מבחינת טיב וחוזק שאני אמורה להגיד לנגר שבהם ישתמש? במיוחד שכנראה הוא יהיה בן דוד שלנו, אז חיבים לדבר איתו ברחל בתך הקטנה, ומקוה שיבין
mimi
משתמש ותיק

הודעהעל ידי KOBI-c » 19 ינואר 2012, 07:40

אני שואל כי לדעתי את נמצאת בפיגור רציני בלוח הזמנים, את התשובות לכל השאלות שאת שואלת, כמעצבת את אמורה לדעת. בשלב כזה כשכבר יש לך לקוחות, את אמורה להכיר את החברות הקיימות, את מגוון חומרי הגלם שקיימים בשוק, את ההבדלים בינהם בהיבטים של עלויות, איכות, צבעים ועוד. אני חושב שהפורום הוא מקום מצוין ללמוד ( אני אישית למדתי פה המון ) אבל תשובות מעשיות לשאלותיך תקבלי רק דרך עבודת רגליים רצינית, את צריכה ללכת לחברות קנטים, מחסני פורמייקות וחומרי גלם אחרים ולראות בעיניים.
בהצלחה. 
KOBI-c
סופר משתמש

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־10 אורחים