מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקת
41 הודעות
• עמוד 3 מתוך 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתתודה, דיברתי איתו והוא אכן מקור בלתי אכזב למידע עם סבלנות להסברים מפורטים.
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתוויתרתי על פתרונות מיני-כרסומת / מחרטה המוזכרים לעיל, משיקולים של עלות, ופיצ'רים שאני ממש לא משתמש בהם (חריטה במתכת או עץ).
חשבתי על "סטנד" (עמוד + ידית) למקדחה - ללא המקדחה עצמה. הרעיון הוא להשתמש במתקן עמוד יציב (רצוי עם בסיס), המאפשר התקנה קלה ושימוש בכל מקדחה ביתית. העמוד מאפשר שינוע ציר Z (מעלה/מטה) קליל באמצעות ידית צידית הדומה לזו שיש במקדחת עמוד. משהו בסגנון הזה - מישהו יכול לחוות דיעה, דיוק, מסיביות, "פלסטיקיות" :
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקת
כמה תשובות: 1. המתקנים האלה טוענים שהם מתאימים לכל מקדחה ביתית - בפועל ההתאמה לרובן היא לא אידיאלית. 2. ההבדלים בין רמות המתקנים הם עצומים - יש המון זבל, המון! ואין לי מושג איפה משיגים אחד באמת טוב. 3. בזאת ויתרת בעצם על הדיוק שהיה לך כל כך חשוב - מתקן כזה לא יכול להיות יותר מדויק ממקדחה שולחנית (אני מעיז להניח שאפילו לא מהיונדאי שדיברנו עליו בהתחלה.... 4. במעבר לכזה מתקן אתה רק מאבד יכולות ביחס למקדחת עמוד - שים לב שעכשיו אתה תלוי באיכות המתקן ובאיכות המקדחה שאתה מרכיב (ולא לשכוח את איכות ההרכבה) - בקיצור במקום גורם אחד של חוסר יציבות ודיוק - קיבלת שלושה. בקיצור - אם כבר הגעת לכזאת אופצייה, למה לא לקנות מקדחת עמוד (ואני מציע רצפתית) וזהו? יש מחירים סבירים ביותר היום בשוק ומקדחות חביבות ביותר.
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתהי משה,
תודה עבור התשובה המפורטת, ברם, הפתרון של משהו "רצפתי" עם המשקל ה"עצום" [עם אילוציי מרחב העבודה שלי], והגודל הפיזי של הפתרון שאתה מציע, מהווים גורמים הרתעתיים. כפי שכבר הובן מעיקר השרשור הזה, יש כאן את השיקול של מסיביות/משקל/גודל - כנגד - דיוק ומניעת חופשים ("שפיל") בעבודות בסדר גודל מילימטרי. שוב, יש משהו קל [יחסית] יותר, רצוי שולחני, ועדיין מדוייק יחסית ? Makita A-36712 :
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתהפתרון הזה של Wolfcraft נראה מאד מעניין (ללא ידית), הבעייה שלו היא שלא בטוח שהוא מתאים לכל מקדחה ביתית (חוסר של טבעת הידוק מתכווננת),
Wolfcraft WFC 4522 drill stand :
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתמסטנד בסיגנון הזה תתרחק!!!
קרא את ההודעה של משה וספור את כל נקודות החיבור הרופפות במיתקן הזה. אני גם בעד מקדחת שולחן/עמוד, אך עדיין לא ברור לי מה מה אתה רוצה לקדוח, באיזה דיוק, כמויות?
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתמקריאת השרשור הזה יוצאים מסוחררים... תחילתו במקדחת עמוד ומכונות כרסום ואחריתו בהתקנים ניידים שבינם לבין הדיוק שאתה מחפש - שמים וארץ.
השאלה הראשונה שנשאלת היא איך קדחת עד היום? עבדת או ראית בפעולה (לא סרטון ביוטיוב) את כל האופציות שהעלית פה? אתה כותב שאתה מחפש דיוק מילימטרי, ללא שפיל וכד'... לא מתקן למקדחה ידנית ובטח שלא המתקן של וולפקרפט יתנו לך פתרון הולם. המתקן של וולפקרפט (יש לי אותו ואני מדבר מנסיון) לא יכול להגיע לרמת הדיוק שאתה דורש ועיקר יעודו לקדוח בפלטות שמקדחות העמוד הסטנדרטיות לא יכולות להגיע אליהם (בגלל העמוד המקדחה תמיד מוגבלת). גם ההתקנים האחרים לא יכולים להגיע לקידוח ב- 90 מעלות בדיוק מירבי וייעודם לא לרמות הדיוק שדיברת עליהן. מכל האמור, אין לך הרבה אופציות אלא לרכוש לעצמך מקדחת עמוד. כמו שהסבירו לך כבר רמת הדיוק של הקידוח נובעת מהרבה פרמטרים. החל מטיב ואיכות במקדחים שלך והפוטר, דרך קידוח בעץ שתפוס לשולחן הקידוח וכמובן בדיוק של המקדחה ופילוס השולחן שלה. ככלל ככל שמקדחת העמוד כבדה ומסיבית יותר היא תיתן לך תוצאה טובה יותר ותרעד פחות. מקדחות העמוד הקטנות ב- 300-400 ש"ח לא יתנו לך את התוצאות שלהן אתה מצפה. גש לחנות גדולה, תמשש, תפעיל, תקדח ותרגיש את ההבדלים. אם אתה מאיזור המרכז אתה מוזמן לפנות במסר ואזמין אותך "לחוש" את ההבדלים בין ההתקנים השונים. בקיצור.... תשובות בהתכתבות בפורום לא חושב שיעזרו לך הפעם. בהצלחה.
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתיש לי ואני מוכר אותה כי קניתי רצפתית.
אם תרצה תתקשר 054-9932417 תוכל להפעיל אותה אצלי ולהחליט
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקת
למשל כרטיסיי PCB, לא בכמויות, אך עם ביטים של 0.3 ממ עד 1.2 ממ. כלומר הדיוק הנדרש הוא תת-מילימטרי. אבל לא רק לדיוקים תת-מילימטריים כאלו, אלא גם לקדיחות רגילות בעץ עם דיוק "טוב" (סביר). תודה בכל אופן למגיבים ולמעירים. השכלתי.
Re: מחפש מקדחת עמוד קומפקטית שולחנית - אבל מדוייקתמכונות שונות, מהירויות שונות, ייעודים שונים, מה בין מעגלים מודפסים ונגרות?
זה בערך כמו לכבס את הבגדים במדיח כלים ולייבש אותם במיקרו?:lol: גיסי שואל ממני את הדרמל שלי שצריך לקדוח בכרטיסיי PCB. אני לא קודח בעץ עם דרמל.
41 הודעות
• עמוד 3 מתוך 5 • 1, 2, 3, 4, 5
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־4 אורחים | |||||