חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

גימור לכה לפסנתר - איך?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: אתה כזה חסר סבלנות ...

הודעהעל ידי tnsilver » 16 נובמבר 2009, 18:39

נכון - אני חסר סבלנות - ככה הצהרתי על עצמי - אין צורך לפתוח שרשרת חדשה תחת הכותרת הזו. יחד עם זאת, חסר סבלנות - אין פירושו אידיוט. אידיוט - מחמם אלכוהול על גז פתוח (ראה אזהרתי לציבור הרחב) חסר סבלנות מחמם על כיריים קרמיות בתוך סיר מים. קצת הומור עוד לא הרג אף אחד - ובטח לא בפורום היבש הזה - זו לא התלהמות. ודרך אגב, השימוש בגוף רבים בפנייה של זכר יחיד בעברית - קרי 'לנו' במקום 'לי', שמור במדינת ישראל לנרקומנים, אסירים, סכיזופרניים וסתם אנשים עם מנדבוצ'קעס. אני לא יודע מי שמך פה לפורום אבל אם אתה משתייך לאחת הקבוצות לעיל, כנראה שזה לא מתאים לי - לא לך. וזו כן התלהמות. לידיעה: חריץ התחת הוא הצהרה אפנתית נלוזה של בעלי מקצוע ישראליים הנוהגים, בין השאר, לאמר 'לנו' כשהם מתכוונים ל-'לי'.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver בתאריך 16 נובמבר 2009, 19:39, נערך פעם אחת בסך הכל.
tnsilver

שללאק מערבבים לבד מטעמי 'טריות'

הודעהעל ידי tnsilver » 16 נובמבר 2009, 19:03

טוב סליחה. לאלה שרוצים ללמוד משהו חדש: שללאק מופק מהפרשה של חרק מסויים בהודו ותאילנד. ההפרשה נאספת מעובדת ומזוקקת ומגיעה בצורת פתיתים או אבקה להמסה. לתערובת המומסת יש אורך חיים מוגבל (יש ויכוח כמה מוגבל אך הרב טוענים לחצי שנה). שימוש בשללאק ש'פג תוקפו' עלול לגרום למספר תופעות כעכירות, אי-הדבקות (והתקלפות) והסדקות של הגימור לאחר הייבוש. לכן, רוב המקצענים מערבבים את התערובת לבד (האבקה והפתיתים הלא מומסים מחזיקים שנים בתנאי אכסון נאותים) ולא סומכים על תערובת מוכנה שייתכן ששכבה על מדף חודשים רבים. חוץ מזה, ערבוב לבד, יוצר יחס דילול רצוי - ולאו דווקא סטנדרטי (2 או 3 ליברות) לגימור עדין או גס יותר בהתאם לצורך.
tnsilver

Re: ֳ¹ֳ¬ֳ¬ֳ ֳ· ֳ®ֳ²ֳ¸ֳ¡ֳ¡ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ¡ֳ£ ֳ®ֳ¨ֳ²ֳ®ֳ© 'ֳ¨ֳ¸ֳ©ֳ¥ֳ÷'

הודעהעל ידי elico » 16 נובמבר 2009, 19:09

ֳ±ֳ©ֳ¬ֳ¡ֳ¸,
ֳ°ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ¹ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ× ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ®ֳ₪ ֳ¬ֳ¬ֳ®ֳ£,
ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ®ֳ¥ֳ¦ֳ®ֳ¯ ֳ¬ֳ«ֳ÷ֳ¥ֳ¡ ֳ®ֳ ֳ®ֳ¸ ֳ®ֳ¹ֳ«ֳ©ֳ¬ ֳ¡ֳ²ֳ®ֳ¥ֳ£ ֳ₪ֳ®ֳ ֳ®ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ¥ֳ₪ֳ®ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ­
ֳ ֳ­ ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ±ֳ÷ֳ£ֳ¸ ֳ¬ֳ× ֳ¬ֳ₪ֳ²ֳ¬ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ­ ֳ÷ֳ´ֳ°ֳ₪ ֳ¬ֳ®ֳ¹ֳ₪ ֳ ֳ¹ֳ¬
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: שללאק מערבבים לבד מטעמי 'טריות'

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 16 נובמבר 2009, 21:24

שלום לך tnsilver,

אשמח דבר ראשון אם תציג את עצמך בשמך, השתדלתי לא להתערב ברצף שנוצר פה (למעט ניסיון לתרום מידיעתי הדלה בתחום בתחילת רצף ההודעות). יש לי קצת ביקורת אליך ואני מקווה שתקבל אותה כבונה. אני פשוט מבקש קצת יותר אורך רוח (כמו שאני מבקש מעצמי ומכולם כאן - אני יודע שלפעמים זה קשה, אבל זה חשוב) ולזכור שכתיבה בפורום זה *ממש לא* דומה לדיבור בין אנשים, הכל מרגיש אחרת וזה גורם לקצרים בתקשורת שבכלל לא התכוונו אליהם - לכן מתבקש לדון את כולם מראש לכף זכות ולהניח שהם מתכוונים לטוב ולא מייד להתקיף ולכעוס.

הפורום שלנו, הוא באמת קצת איטי, ואולי טיפה משעמם למיקצוענים, זה כי אנחנו חובבים! וחלק מהכיף זה האיטיות, והועבדה שלפעמים פרוייקט נמרח על גבי חודשים (לי יש כמה שמחכים שנים שאני אתפנה אליהם). אנחנו תמיד שמחים לעזור בין אם בעצות מעל דפי הפורום או בטלפון, ואפילו בעזרה פיזית ממש, הדרכות, השאלת כלים ועוד ועוד, ותמיד כולם כאן שמחים ללמוד דברים חדשים וטכניקות מעניינות (חדשות וישנות) הקשורות לעבודה בעץ.

בקיצור, ברוך הבא בצל קורתינו (בפעם השניה), מקווים לשמוע ולראות אותך עוד הרבה.

(והנה קישור לתמונות של הפסנתר שלנו, שבזמנו חשבתי לשפץ אבל החלטתי שבמצבו עדיף לא ליגוע בעצמי - אם בכלל)
http://picasaweb.google.com/meshel/Grot ... directlink
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־4 אורחים