שולחן נגרים - בניה עצמית
30 הודעות
• עמוד 3 מתוך 3 • 1, 2, 3
Re: שולחן נגרים - בניה עצמיתמאיפה אתה בצפון?
Re: שולחן נגרים - בניה עצמיתנראה לי שאתה חסום להודעות פרטיות, נסה אלי
Re: שולחן נגרים - בניה עצמיתמה מומלץ לגימור של פלטת שולחן (ליבנה) ?
Re: שולחן נגרים - בניה עצמיתשנה טובה לחברים
אני מעלה פה סיכום עבודה של בניית שולחן העבודה שלי. כיון שנעזרתי רבות בעצות של הפורום הזה, אני מעלה את הלקחים שלי - לטובת הדורות הבאים שיכנסו לפרויקט כזה. כמו תמיד - בין המחשבה הראשונה לתוצאה היו הרבה שינויים, בעיקר מלמידה והבנה תוך כדי התכנון, ודיוק של מה מתאים לי הן לרמת הנגרות הנוכחית שלי והן לצרכי העבודה. העצות פה היו שוות זהב.. מצרף גם תמונות של התהליך והתוצאה. וכמובן תודה ענקית לאדי, שהכרתי דרך הפורום , וזכיתי להעזר בנסיונו (ובמסורו השולחני) ליצירת רביט למסגרת השולחן. תודה ענקית!! כל כך כיף שיש מקום כזה שאפשר להכיר אנשים טובים ולהיעזר.. - גודל השולחן הסופי - 75X184 (שולחן עליון 75X99), גובה שולחן עליון 85, גובה שולחן תחתון - ~9 סמ פחות כדי שהשולחן העליון יהיה בדיוק בגובה בסיס המסור - הרעיון הבסיסי היה לבנות שולחן שישמש למסור פנדל , יהיה נייד, ויכיל עליו את מרבית כלי העבודה שאני צריך כך שלא אצטרך להשקיע זמן בלהוציא אותם כל פעם מהבית בנפרד. (אני עובד בגינה) - ירדתי מהרעיון של לבנות פלטה מהדבקות עצים, ועברתי לבירץ' 18ממ. את השולחן העליון שישמש לעבודה עשיתי משתי פלטות מודבקות ואת השולחן התחתון שבעצם רק סוחב את המסור עשיתי מפלטה אחת. סה"כ יצא מאוד יציב כבד וחזק. - עשיתי חיבורי חשמל נסתרים מתחת למדף התחתון שיוצאים ל8 שקעים כך שיש מספיק להרבה כלים במקביל. - למדתי תוך כדי שכאשר משתמשים ברביט כדי לבנות את המסגרת לפלטה צריך לקחת את עובי הלהב של המסור בחשבון - אחרת יש לך סטייה של 3ממ. כדי להתגבר על זה בלי לאבד חומר הייתי צריך להחזיר חזרה 3ממ, השתמשתי בשימסים. נראה שיצא טוב ויציב. - הדבקות עשיתי עם דבק איכותי מאוד שקניתי אצל אסף מכלי ראשון (weldbond), היה תענוג.. - גימור לשולחן עשיתי עם שמן חצי חצי מאסף (חצי הדרים חצי טאנג). גימור לרגליים והבסיס עם צבע בסיס + צבע אפור. - תוך כדי הבניה הייתי צריך לאלתר קליבות גדולות בשביל להדק את המסגרת, בניתי הארכות לקליבות שלי מעץ. אחרי כמה נסיונות גם זה עבד טוב.. -השתמשתי בגלגלים איכותיים, אני צריך לגלגל את כל המשקל הזה פנימה והחוצה מהמחסן שלי (יש משקל.. ומדרגונת של 1סמ) - לאחר מעשה בניתי עוד שולחן פשוט כדי להחליף את השולחן הישן והמתפרק שלי שישמש בעיקר לניסור, צביעה ועוד עבודות מלכלכות (השולחן מסור יצא לי כל כך מסודר ויפה שלא היה לי נעים לעבוד עליו - הגובה שלו מתאים ליציאה של המסור, יש לו גלגלים כך שבקלות אפשר להצמיד אותו לשולחן הראשי לקלוט עצים ביציאה של המסור פנדל. - כל השולחן הזה (הקטן) נבנה משאריות עצים שמצאתי ברחוב (שכן שפירק פרגולה) ניקיתי והכנתי לעבודה, ומשטח אחד שפרקתי לטובת המדף התחתון. והכי חשוב, כל פעם שאני ניגש ל"נגריה" שלי, אני מתמלא בחיוך ונהנה להתחיל לעבוד...
Re: שולחן נגרים - בניה עצמיתנראה פצצה!!
תתחדש ואם יורשה לי להציע - השדרוג הבא שאני ממליץ הוא הוספה של מלחציים - מלחצי נגרים קדמיות בקו השולחן.
Re: שולחן נגרים - בניה עצמיתיצא אחלה, תתחדש
Re: שולחן נגרים - בניה עצמיתנראה נהדר.
לפני כשנה בניתי שולחן דומה רק למסור שולחן. זו היה הפרויקט השימושי ביותר שעשיתי עד היום. השולחן הנ״ל הפך לתחנת העבודה המרכזית שלי, והוא מסב לי הרבה נחת. אני בטוח שכך יהיה גם אצלך!
Re: שולחן נגרים - בניה עצמיתנראה נהדר! תתחדש!
בהחלט שולחן שמרגיש לא נעים ללכלך Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Re: שולחן נגרים - בניה עצמיתשנה טובה לחובב הצפוני.
סוף מעשה במחשבה תחילה. ועוד איזה סוף. ממש מוצלח. נראה נהדר. מאחל לך הצלחה ביתר העבודות.
30 הודעות
• עמוד 3 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים | |||||