|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי navh86 » 26 מרץ 2017, 14:36
Eliyahoo: תודה על התגובה, כיף לקבל 2 פידביקים על אותו כלי, והמדע מאוד עוזר. spiderman: תודה על התגובה, לצערי הנגרייה בקומה 2(38 מדרגות לצורך דיוק) אצטרך לעלות אותו ולהזיז אותו כי אני מתחיל בשיפוץ הבית עוד 8 חודשים, אז מחפש משהו ש 2-4 אנשים יוכלו לעלות/להוריד אותו. OrenA: חיפשתי מסור Cabinet Saw כמו שהמלצת, וראיתי ששוקל 250 קילו, זאת הסיבה שכתבתי 250, וה Kity 619 שוקל 160, זה יתרון משמעותי במצב שלי כרגע, מסור שמצאתי זה Grizzly G0691 בהשוואה ל Kity 619. סורי, הייתה אי הבנה, חשבתי ש Cabinet Saw זה הדגם, עכשיו אני מבין שטעיתי. צויין פה מסור היברידי, האם יש איזה שהוא קישור/סיכום לכל סוגי המסורים(שולחן), היברידי, קרייזיק עם פחמים, בלי פחמים וכל השאר...? תודה רבה, והמשך יום נפלא 
-
navh86
-
על ידי HandyCat » 26 מרץ 2017, 15:02
spiderman כתב:כפי שצוין מעלי, אם מבחינת מיקום/צורך לנייד אפשר לדלג על קטגורית מסורי הקבלן, מסור היברידי יכול להוות פשרה טובה אך הבעיה היא שמירב המסורים ההיברידיים לא מיובאים ואלו שנמכרים ברשת, רובם מתאימים לשוק האמריקאי ולמתח החשמל שם. במסור היברידי ניתן למצוא מנועים ללא פחמים (שהם כבדים בהרבה) וכך פותרים עוד בעיה נוראית של מסורי הקבלן-הרעש.. ולמי שיש מספיק מקום קבוע עבור מסור, מסור נגריה משומש ואיכותי במצב טוב הוא אידיאלי.
רק רוצה לציין שיש מסורי קבלן גדולים עם מנוע "ללא פחמים" (אינדוקטיבי/השראתי). מסורים לא נפוצים ותמיד מגיעים עם פשרות, אבל המנוע אחלה. ראיתי מסורים של שפך, מטאבו אינהל וכמה חברות מדבקה עם מנוע השראתי - כולם מסורי קבלנים מגודלים. בנוגע להודעה המקורית, אם הנגריה בקומה שניה ועוד הלכת "לעבור דירה", אל תקנה מסור היבריד/יצוק. לפחות לא לפני שהנגריה זזה. המסורים האלו לא נועדו לזוז הרבה והם מאוד לא ניידים. בנוגע להמלצות על מסורים היברידיים, החבר'ה היותר ותיקים פה יכולים לעשות לי בית ספר עוד לפני שאני אסיים משפט - הם יודעים ומנוסים הרבה יותר ממני, ועדיף לשמוע את דעתם. בנוגע לשאלה האחרונה: מסור שולחני לקבלנים הוא מסור שולחני נייד יותר וקטן יותר בשביל שקבלנים יוכלו לקחת אותו איתם לאתרי עבודה. אגב, באנגלית יש חלוקה נוספת ל-Jobsite saw שזה המסורים הקטנטנים (כמו המקיטה MLT100) ו-Contractor saw שהם מסורים קצת גדולים יותר שכבר מגיעים כשולחן שלם (בקטגוריה הזו כבר מוצאים מסורים עם מנועים השראתיים). מסור שולחני לארונות/יצוק (Cabinet saw) הוא מכונת ניסור גדולה עם מנוע השראתי גדול ומערכת רצועות שמחברת אותו לציר של הלהב - כל זה יושב בתוך ארון (Cabinet). מכונות כאלו תמצא בנגריות קטנות/בינוניות לרוב. מסור היברידי הוא פשרה בין מסור יצוק לקבלנים (ספציפית Contractor saw). היכולות, המשקל, הגודל והמחיר - הכל איפשהו באמצע. קרייזק זו גירסה תעשייתית יותר של מסור שולחני. תמצא אותו במחסני עצים או נגריות גדולות. זו מכונה תעשייתית לכל דבר (עם גודל, יכולות מחיר, תחזוקה ועוצמה בהתאם).
At every point in your life, you should always ask youself, "what would McGyver do?" - Indigo
-
HandyCat
- סופר משתמש
-
על ידי navh86 » 26 מרץ 2017, 15:33
HandyCa: תודה רבה, השכלתי מאוד מהתגובה שלך, העצה במקום, אני אעבוד עם המסור שיש לי עכשיו, אנסה להתגבר על כל בעיות הדיוק, שאסיים שיפוץ אז אקנה אחד יותר מסיבי.
שוב תודה רבה.
-
navh86
-
על ידי Alex Milch » 26 מרץ 2017, 16:11
אינני מבין דבר וחצי דבר בכלים שהדיון מתנהל.
חשוב שתהיו מודעים לתקנים של בניה, ריצפה/תיקרה של בנין מגורים מתוכננת לעומס של 150 ק"ג/מ"ר וזאת עפ"י ת"י 412.
לתשומת ליבכם!
Alex the Cheesepenter
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Eliyahoo » 26 מרץ 2017, 16:54
דבר נוסף שאתה יכול להביא בחשבון זה את המסור שולחן של hammer. הקטן מביניהם. זה פירמה מאוד טובה וזה לא מסור קבלן. מצד שני הדגם הקטן שלהם הוא קטן ונראה שאפשר להכניס אותו לדירה.
יש פה בחור בפורום שגם עושה סרטונים בyoutube, אליסף. בסרטונים שלו אפשר לראות שהוא עובד בדירה וזה נראה אחלה מסור. אמנם קטן, אבל נראה מאוד איכותי.
אני מכיר גם כלים אחרים שלהם ושמעתי דברים טובים.
אלי
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי Eliyahoo » 26 מרץ 2017, 16:58
Eliyahoo כתב:דבר נוסף שאתה יכול להביא בחשבון זה את המסור שולחן של hammer. הקטן מביניהם. זה פירמה מאוד טובה וזה לא מסור קבלן. מצד שני הדגם הקטן שלהם הוא קטן ונראה שאפשר להכניס אותו לדירה.
יש פה בחור בפורום שגם עושה סרטונים בyoutube, אליסף. בסרטונים שלו אפשר לראות שהוא עובד בדירה וזה נראה אחלה מסור. אמנם קטן, אבל נראה מאוד איכותי.
אני מכיר גם כלים אחרים שלהם ושמעתי דברים טובים.
אלי
הסתכלתי שוב באתר וראיתי שמאריוס (ילד פלא נגרות מגרמניה, כוכב youtube) משתמש במסור הזה. מצד שני גם ראיתי שהוא שוקל 310 קילו, אם אתה צריך להעלות את זה במדרגות, זה בעיה קשה. אני עכשיו גם רואה את ההודעה של אלכס ונראה שזה לא תקני לשים כזה משקל מרוכז על רצפה בדירה.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי navh86 » 28 מרץ 2017, 08:59
alex milch: תודה רבה על ההערה, אני מודע למגבלה הזאת, פשוט עשיתי רמפה שנפרסת על פני 4 מטר מרובע, כך שהמשקל יתחלק על 4 מטר במקום 80-90 ס"מ.
Eliyahoo: תודה רבה.
-
navh86
-
על ידי Eliyahoo » 27 אוקטובר 2017, 08:04
Oren_ben_nun כתב:הי שלום למדתי הרבה מהשאלות ותשובות בשרשור זה . אני חשבתי לרכוש מסור שולחן ב 1000 שח לאחר קריאה שהם לא כל-כך מדוייקים . הבנתי שעלי להשלים עם הדבר או לשפצר . כרגע אני מוכן להוציא עד 2500 שח אך רק אם יש הצדקה אני מתלבט בין 2 דגמים השימוש ביתי לבניה של פרטי ריהוט קטנים דק ומחסן עץ . Bosch pts10t או enhell tc-ts 2025u1 https://www.talmir.co.il/product/32559.htmhttp://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=926538תודה או כל דגם אחר תודה
אם אתה רוצה לבנות מחסן אז אין לך מה לעשות עם מסור שולחן, בטח לא כזה פיצי. מסור גרונג או מסור עגול יעשו את העבודה. לגבי רהיטים קטנים, אני לא מכיר את הכלים האלה אבל כן יצא לי לראות דברים דומים. עשה לעצמך טובה גדולה ואל תתקרב אלא אם כן אתה מתכוון לפרק מהם הכל ורק להשתמש במסור עצמו ולבנות מסביב הכל בעצמך (שולחן, מיטר, גובל וכו'). אתה יודע מה, עזוב, גם אז לא שווא להתעסק. בתקציב שלך, הייתי הולך על מסור עגול. זה הכלי אולי הכי ורסטילי שיש ואם תבנה לעצמך כמה ג'יגים ותקפיד תוכל לעשות הרבה מאוד סוגים של חיתוכים ברמת דיוק לא רעה.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי Ran » 27 אוקטובר 2017, 11:35
navh86 שלום לי יש את ה-THU ואני מרוצה ממנו עד השמים נכון הוא שכדי להגיע לכיול מדויק של הלהב ו/או העגלה ביחס למסור כדאי מאוד להשתמש במד זווית (מכני או דיגיטלי ). אם הייתי מחליף את המשור הזה אז רק ל- HAVEY "10 עם עגלה. וכל זה למה ?כי במשורים הקטנים שטח העבודה קטן לטעמי.
-
Ran
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים
|