חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חיבורים בין חלקי עץ-mortise and tenon

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: חיבורים בין חלקי עץ-mortise and tenon

הודעהעל ידי Dganit » 18 אפריל 2008, 22:43

ישנה אפשרות נוספת , אמנם לא חזקה כמו mortise and tenon, אך היא קידוח חורים לדיבלים, בעומק וקוטר הרצוי בהתאם לעובי העצים.
בחיבור זה אתה יכול להשתמש במקדחה רגילה, יש להקפיד על החורים בדיוק רב אחד מול השני בשני החלקים אותם רוצים לחבר. קיימים סמנים שאותם מכניסים לחור בצד אחד והוא מסמן היכן לקדוח ממול , חוסך סימונים ומדידות.
את הדיבלים קונים במוטות וחותכים לאורכים המבוקשים.
Dganit
סופר משתמש

הודעהעל ידי harel » 19 אפריל 2008, 00:20

ראשית, ברוך הבא....
שנית, מסכים עם קודמיי כי לא ניתן להעביר הדרכות וירטואליות וצריך לראות בעיניים ולעשות ניסיונות ראשונים ליד מישהו שצבר נסיון. כמובן גם חשוב איזה ציוד יש לך. בעוד שאת הTENON אין בעיה גדולה לבצע באמצעות מסור שולחן עם הג'יג שהוזכר פה ותוכל להתרשם ממנו בקישור הבא: www.plansnow.com/tenon.html או אפילו באמצעות מסור סרט, הרי שהבעיה הגדולה יותר היא ה-MORTIS אותו לרוב מבצעים באמצעות ראוטר עם הג'יג הזה: www.shopnotes.com/issues/090/extras/plu ... ising-jig/

לביצוע MORTIS מדוייק יותר יש מכונות יעודיות או מתקנים שמתלבשים על מקדחת העמוד... כמו שאמרו לך כבר, אותו MORTIS - אותו ה- TENON, תשאל 5 אנשים תקבל 6 תשובות, איש איש(ה) והאמצעים והיכולות שעומדים לרשותו.

בכלל, קח בחשבון שהתחביב שלנו בארץ רחוק שנות אור מהידע והכלים שמעבר לים ורוב החברים פה רוכשים את הציוד והעזרים בחנויות בארה"ב/קנדה כי מה שיש לשוק המקומי להציע לא מספק בלשון המעטה.

בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הודעהעל ידי Haim » 19 אפריל 2008, 10:29

Dganit כתב:ישנה אפשרות נוספת , אמנם לא חזקה כמו mortise and tenon, אך היא קידוח חורים לדיבלים, בעומק וקוטר הרצוי בהתאם לעובי העצים.
בחיבור זה אתה יכול להשתמש במקדחה רגילה, יש להקפיד על החורים בדיוק רב אחד מול השני בשני החלקים אותם רוצים לחבר. קיימים סמנים שאותם מכניסים לחור בצד אחד והוא מסמן היכן לקדוח ממול , חוסך סימונים ומדידות.
את הדיבלים קונים במוטות וחותכים לאורכים המבוקשים.

דגנית זה גם אפשרי , אבל קשה מאוד לקדוח חור ישר על ידי שימוש במקדחה רגילה ולא על ידי מקדחת עמוד . אני קדחתי בעריסה שבניתי במקדחה רגילה וקיללתי לא מעט עד שהצלחתי לקדוח ישר .
סמל אישי של המשתמש
Haim
סופר משתמש

Re:פיני מילים במקומם ונקיים מפגש-פסגת החיבורים

הודעהעל ידי moshik » 19 אפריל 2008, 11:02

אני מוכן לכל משימה
אני יכול אם צריך להעביר הדרכה על FMT.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי Dganit » 19 אפריל 2008, 18:22

יהודה, נכון שקשה אך אפשרי , כתבתי זאת מנסיון אישי , עשיתי זאת בתחילת דרכי כשעדיין הייתה לי סבלנות והתוצאות היו משביעות רצון.
Dganit
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים