הסרת חלודה
16 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: הסרת חלודהכדי להוריד חלודה אתה צריך לקנות ראש אם סיבי פלדה ,פליז לחבר למלטשת שלך וקדימה לעבודה .תיקח בחשבון שזה לוקח זמן.פתרון נוסף הוא לצבוע ביסוד שקוף נגד חלודה ולחשאיר את הספסל כמו שהוא.
חוזק יתראלכס, אהבתי את ה'מיסבך'. זו פעם ראשונה שאני נתקל במונח הזה ואני מאמץ אותו אל ליבי בחום.
למרות מה שהבנת מדברי, אני לא משתמש בתיב"ם לחישובי חוזק, אלא רק לעיצוב. על מנת לוודא שהעגלה חזקה דיה, אני נועץ בבוריס, שכני, שהוא מהנדס אזרחי. אתה צודק בכך שהיא חזקה מדי. אבל הסיבה לך היא דוקא נסיון להוזיל את מחיר החומרים. מלכתחילה תכננתי אותה פחות חזקה. לדוגמה את המסבך רציתי לעשות מפרופיל 30 מ"מ. אבל בגלל שאני בונה אותה, בין היתר, משאריות חומרים, גובה המשולשים (שחתכתי מחומר שמצאתי בחצר) אשר מחברים את הציר למסבך (צבעתי אותם בסגול פסטל בתמונה המצ"ב) בצירוף פרופיל 30 לא היה מגביה את הפלטפורמה מספיק מעל הגלגל. מאחר שאני מתכנן להוביל על העגלה הזו גם מטענים חורגים, יכולתי לקנות פרופיל גדול יותר עבור המשולשים (בעלות של כמה מאות שקלים), או לעשות את המסבך מפרופיל 40 (שהיה ברשותי) ולקבל את הסנטימטר שהיה חסר לי. גודלו המופרז של היצול נובע דוקא מתת שימוש בתוכנת התיב"מם: כשהעתקתי את חלקה האחורי של הקלנועית אל התוכנה, לא טרחתי לכלול גם את הארגז שבנוי מעל הגלגלים. זאת משום שחשבתי שהוא לא רלוונטי. אחרי נסיעת מבחן קצרה נוכחתי שעל מנת לגרור את העגלה כשהיא לא רתומה לקלנועית, יש צורך להתכופף נמוך מדי (לפחות לקשיש בגילי). על כן החלטתי להגביה את הרגלית כדי שתשמש גם כידית אחיזה. אבל אז גיליתי שבפניה ממש חדה, קצת לפני שהזוית בין הגורר לנגרר מגיעה ל-90 מעלות, הרגלית נתקלת בארגז. לכן בחרתי להאריך את היצול הרבה מעבר לפרופיל השדרה המרכזי (אותו לא רציתי לשנות משום שלפתוח את הריתוכים שלו היה כבר כרוך בהרבה עבודה). על כן, החלטתי לבנות את היצול משארית אחרת שנמצאה ברשותי - פח בעובי 13 מ"מ (וזה אכן לא הגודל המינימלי לצורך זה). אבל אלה טעויות קטנות שתמיד קורות בגרסה 0.89. כשאקבל הזמנה לבנית עגלה נוספת (יש מישהו שכבר הביע ענין), איישם את כל הלקחים. המגרעת היחידה של חוזק היתר היא עודף משקל (כי במחיר החומרים, כאמור, חסכתי כאן). אני מעריך שאחרי חיבור הרצפה (פח 3 מ"מ) העגלה תשקול כ-35 ק"ג. אבל מאחר שהיא תגרר ע"י רכב חזק יחסית (בעל מנוע של 1.5 כו"ס) ולא ע"י אופניים, אין לחסרון הזה משמעות רבה. לעומת זאת, בגלל המיסבים של הגלגלים, היא נגררת בקלות רבה ביותר: אני יכול במכת אצבע קטנה לשלוח אותה למרחק של כמה מ' (טוב, אז מה אם עשיתי את הנסיון הזה בירידה). גלגלי העגלה נועדו במקור ל'עגלת שקים'. אני חושב שמגבלת העומס של כל אחד מהם היא קצת מעל 100 ק"ג. אני עומד להעמיס על העגלה הזו משאות קלים בלבד ולא לעבור את הגבול של רבע טון. מעבר לכך אני חושש לגורלו של המנוע (בעיקר בעליות/ירידות). אבל אני לקחתי בחשבון גם את הרכב שעומד, להערכתי, להחליף את הקלנועית על מדרכות הקיבוץ - ה-Golf cart (גולפית). לרכב הזה יש כבר מנוע חזק בהרבה (4 או 6 כו"ס) וחלק מהדגמים יכולים להגיע (בגרסת הבנזין שלהם) אפילו למהירות של 60 קמ"ש. כמו כן, אני גם מעלה על דעתי גם את האפשרות לחבר את הנגרר הזה לטרקטורון. כך שאני לא בטוח שיתירות החוזק של המסבך היא כל כך גדולה. אבל כל זה עוד כלום לעומת הייצול שחיברתי לקלנועית. גם כאן השתמשתי בפרופיל U שהיה ברשותי (ר' איור עם מידות מצורפות). אני חושב שהוא חזק פי עשרה ממה שהייתי בוחר בהתנדבות. בנוסף, הוא מתחבר בחמישה ברגים (כל אחד בקוטר של 8 מ"מ) אל הקורה האחורית של הקלנועית. אבל אסור לשכוח שהקורה דנן, מתחברת אל הקלנועית רק בארבעה ברגים שקוטר כל אחד מהם הוא 6 מ"מ (וגם זה ביום טוב).
Re: חוזק יתרמצוין!
כפי שתארתי, חומרים שעמדו לרשותך. כאשר מדובר ב-Golf cart כמובן שכושר הגרירה עולה. בענין עומס על הגלגלים, הוא נקבע בעיקר עפ"י קוטר ציר הגלגל. גלגלי הגומי האפורים הקטנים עם ציר של בורג 4 מ"מ, "סוחבים" 40 ק"ג בהתאם למפרט היצרן.
Re: חוזק יתרלפני ימים אחדים נעזרתי בעגלה כדי לפנות סלע שמשקלו עולה, להערכתי, על 150 ק"ג מהגינה. זהו סלע שלא היתה שום דרך להגיע אליו עם טרקטור.
אני חושב שכל מי שהשתתף בחילוץ הזה התאמץ עד קצה גבול יכולתו. וזה כולל גם את העגלה. תאור מפורט יותר אפשר למצוא בבלוג שלי http://israblog.nana10.co.il/blogread.a ... e=13440849 כמו שנאמר בבלוג, היום אני לא מצטער על שום גרם ברזל שהכנסתי לקונסטרוקציה שלו.
Re: חוזק יתרמסבך נגזר מהמילה סבכה, מין רשת תשתית (יכולה להיות גם מעץ) שהיא כוללת גם את רשת הגריל(מנגל) וגם את כיסוי פתחי ניקוז המים העירוניים.ועוד,ועוד..
ובאידיש- קונסטרוקציה..
Re: חוזק יתרלא יודע לגבי העגלה אבל גיליתי את הבלוג שלך
16 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים | |||||