חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

תיבה 45x30x30 x ס"מ מסנדביץ בעובי 1.5 (תיבת קינון)

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: תיבה 45x30x30 x ס"מ מסנדביץ בעובי 1.5 (תיבת קינון)

הודעהעל ידי oferyuval » 09 אוגוסט 2012, 15:18

היא אכן פתוחה.
התוכנית לתיבה הסגורה היא עבור ירגזי.
oferyuval
סופר משתמש

תיבת קינון לירגזי

הודעהעל ידי Elisha Dvir » 11 אוגוסט 2012, 01:26

הלו עופר
אני בניתי כבר יותר מעשר תיבות קינון לירגזי. ביניהן גם כמה תיבות להרכבה עצמית שנועדו למשחק טריויה אשר נערך בטו בשבט בקיבוץ לפני כשלוש שנים.

בסוף בניתי גם תיבה אחת בחריטה. כתבתי משהו על הייצור שלה בבלוג שלי בפוסט מבוא לבתר חבתנות

לא צילמתי את התיבות הפשוטות, אבל אם תבקש אוכל לצלם אחת שתלויה על קיר ביתי.

אני הייתי הופך בניצב את כיוון הגג של התיבה שתכננת.

חשוב להקפיד שקוטר החור יהיה 28 או 29 מ"מ. אחרת ציפורים אחרות יכולות להתנחל שם. המהדרין מרכיבים לוחית מפח מגולוון עם החור המבוקש. וזאת כדי למנוע מנקרים להרחיב את החור. אבל לעניות דעתי זה סיכון זניח.
כמו כן יש להפנות את החור לכיוון צפון (כדי שיהיה מוצל). רצוי למקם את התיבה במקום דיסקרטי.
נסה למקם את התיבה בגובה של 2 מ'. למרבה ההפתעה הירגזי מעדיף קינים נמוכים יחסית.

מהשרטוט שלך לא ברור אם תכננת אפשרות לפתוח את התיבה. כמובן שהאופציה הזו חיונית. אם ירגזי יבחר לקנן אצלך, מותר לך לפתוח את התיבה פעם אחת בלבד (כשהאם רחוקה) על מנת לצלם את הביצים/גוזלים כדי שתוכל לרוץ ולספר לחברה'. לכן כדאי לעשות דלת על ציר (ולא חיבור שמצריך הוצאת ברגים).
קבצים מצורפים
 לירגזי.jpg
תיבה בחריטה
Elisha Dvir
סופר משתמש

Re: תיבת קינון לירגזי

הודעהעל ידי oferyuval » 11 אוגוסט 2012, 13:27

הי אלישע.
תודה על הטיפים. מה שרואים בתמונה נראה יפה מאד (חריטה ? נראה עשוי מחבית עץ). אני מבין שהחבית הקטנה (שיש בה פתח עגול כנראה) משמשת כתא קינון, והגדולה שמעליה לצל והגנה ?
לצערי המקום אליו מיועדת התיבה נמצא בקומה שלישית - תלויה על מעקה. נראה אם הירגזים יואילו לקנן בגובה זה.
הבנתי שגובה כזה לא יפריע לדרורים. לכן אני עושה חור בקוטר שמתאים לדרורים + טבעת מתכת שמקטינה את החור עבור הירגזים. אם לא יגיעו ירגזים אסיר את הטבעת ואקווה לדרורים.
לסובב את הגג ב 90 מעלות זה רעיון טוב. כיוון שהתיבה תהייה תלויה על מעקה, רציתי גישה / פתיחה מהגג ומאחור. לכן כיוון הגג כמו שהוא (ובין שני לוחות הגג אתקין ציר) .
עפר
oferyuval
סופר משתמש

Re: תיבת קינון לירגזי

הודעהעל ידי Elisha Dvir » 11 אוגוסט 2012, 23:24

נתתי לך גם קישור לפוסט שמתאר את יצור החביות. אני לא יודע אם שווה לקרוא אותו, אבל אני מתאר שם איך יצרתי את החבית הגדולה, לא על מחרטה, אלא דוקא על מקדחת עמוד.

איך אתה מתכוון ליצור את טבעת המתכת? כי לקדוח חור בעץ, זה קל יחסית - מקדח כוס בקוטר המתאים ואתה מסודר. אבל הכלי הזה לא מתאים לניקוב פח.
Elisha Dvir
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־5 אורחים