התאמת פורניר לעץ מלא
15 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: התאמת פורניר לעץ מלאהדרך הטובה ביותר היא ללכת למחסן גדול שמוכר גם פורנירים וגם עץ מלא ולבקש פורניר ועץ מתאימים.
Re: התאמת פורניר לעץ מלאאלכס,
אני באופן כללי חושש מ - MDF (עמידות למים נמוכה, חוזק מכני, אבק בעבודה) אפשר להדביק פורניר צד אחד על בירץ' (במקום ה-MDF ?) + ככה אני גם מקבל קנט יפה בחינם ... תודה, דני
Re: התאמת פורניר לעץ מלאאני מסכים איתך לגבי החשש, גם אני חושב שיותר טוב לחשוש/לפחד מאשר להבהל.
יחד עם זאת, עמידות למים של MDF לא רלוונטית לגבי שולחן אוכל, חוזק מכני של MDF גבוה למדי ונגד אבק יש מסכות יעודיות. אני בונה ארונות לאמבטיה מ-MDF ירוק + איזולציה לפני צביעת שלייפלאק. יש ציבור שהנגר לא יכול לעמוד נגדו.
Re: התאמת פורניר לעץ מלאתודה אלכס,
"יש ציבור שהנגר לא יכול לעמוד נגדו." - למה מתכוון המשורר ? למעט הבדלי העלויות , יש יתרון ל- MDF מול בירץ' ?
Re: התאמת פורניר לעץ מלאדני,
בשנים האחרונות התפתחה אופנה של ביצוע רהיטים שונים לבית בגימור שלייפלאק. המצע המתאים ביותר לקבלת תוצאה טובה הוא ה-MDF. לזה היתה כוונתי: "יש ציבור שהנגר לא יכול לעמוד נגדו." בענין שאלתך על ההבדלים, לא ניתן לענות תשובה ישירה. שני החומרים שונים לחלוטין בתכונותיהם וכל אחד יעודו שלו, למעט מקרים שניתן להחליף בינהם לאו דוקא מסיבה הנדסית. לדוגמא, תיבה של מגירה יכולה להיות מבוצעת משניהם, תלוי במראה/העיצוב הנדרש. אגב, ראיתי מגירה כזו מ-MDF עם שפות עליונות מעוגלות חצי עיגול שבוצע עליה בייץ חום + לקה שקופה. סנדביץ' ליבנה מתאים לצביעת שלייפלאק אך יקר כחומר ויקר לעיבוד/הכנה לצבע בהשוואה ל-MDF. MDF מאד מתאים ונוח להכנת שבלונות לעבודה עם ראוטר.
15 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־7 אורחים | |||||