חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מה אתם אומרים על זה?? עזרה דחוףף!!

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: מה אתם אומרים על זה?? עזרה דחוףף!!

הודעהעל ידי Alex Milch » 20 יוני 2012, 18:01

בד"כ מברגה חשמלית תהיה יותר איכותית ממברגה נטענת. מברגה נטענת היא קלה יותר לתימרון בגלל ה"אין כבל". אני משתמש בשתי מברגות קטנות ויעילות מאד של 9.6V ו-10.8V שמבחינתי זה כמו להחזיק עיפרון ביד.
אתה אמור לקחת בחשבון שעם מכשיר שמוגדר "מקדחה", והיום רוב המקדחות בעלות מהירות משתנה והיפוך כיוון, בגלל המיבנה וחוסר איזון מתאים, לא תוכל להשתמש בה כמברגה. מצד שני, עם מברגה תוכל לבצע קידוחים עם מיגבלות מסוימות.
בקיצור, לדעתי, אין קיצורי דרך ויש צורך בשני הכלים.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי mendi » 21 יוני 2012, 18:31

תודה אבל מה עדיף קודם התקציב מאפשר אחת מהם!!
mendi

הודעהעל ידי umi » 22 יוני 2012, 03:38

מברגה ומקדחה ביחד: למרות מה שאומר אלקס, לי יש מקדחה חשמלית של HYUNDAI שעלתה לי 219 ש"ח, 700 WATT והיא משמשת לי גם כמברגה וגם כמקדחה, היא אלקטרונית והמהירות היא מ 0 ל 2800 או משהוא כזה. לעבודה חובבנית, היא מספיקה לי בהחלט.
סמל אישי של המשתמש
umi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Oshgili » 22 יוני 2012, 22:37

לא ברורה לי הקביעה שמקדחה לא תוכל לשמש כמברגה אבל מברגה כן תוכל לשמש כמקדחה. להיפך, לא? בפוטר של מקדחה אפשר לתפוס מתאם עם ביט הברגה, אבל למברגה אין איך לחבר מקדח. לא כך?

מנדי, באופן אישי ולפני ששמעתי את ההסבר של אלכס (שבאופן כללי מבין הרבה יותר ממני בנגרות), הייתי קונה מקדחה עם מתאם וסט ביטים להברגה. אם אתה קונה של חברה טובה ומתאפשר לך במחיר, קנה מקדחה עם פונקציית פטישון: זה מאפשר (במידה מסויימת) קידוח בבטון וכולי, אבל כמובן לא חזק כמו פטישון אמיתי. שים לב: מוטב לקנות מקדחה של אחת החברות הטובות בלי מצב פטישון, מאשר לקנות מקדחה עם הרבה גימיקים (פטישון-ידית-פנס וכו') של חברה לא טובה.

אשרה.
Oshgili
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe_z » 23 יוני 2012, 07:38

אם אתה צריך גם לקדוח בקיר בלוק או בטון אני חושב שאושרה צודקת, קנה פטישון של חברה טובה, תוכל לחבר לו פוטר (50 ש"ח) ולשתמש בו גם לקידוחי עץ ולהברגות - אם כי זה יהיה מסורבל בגלל הגודל והמשקל אבל במקרה הזה הצלחת ל"נצל" את הכלי ל3 מטרות.
אם אין לך צורך בבלוק ובטון קנה מברגה ותשתמש בה כמקדחה, ההפך בלתי אפשרי כי המהירות המינמאלית של המקדחה היא מהירה מדי ע"מ להבריג.
משה
סמל אישי של המשתמש
Moshe_z
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים