חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

ארון לחדר מדרגות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: ארון לחדר מדרגות

הודעהעל ידי Alex Milch » 09 יוני 2012, 17:07

אליהו,

לא מעשי לבנות את היחידה לעומק 70 ס"מ, תשאר עם הרבה חומר לא מנוצל. אם הצעת המחיר התבססה על כך, אין שום פלא לגביה.
אני ממליץ שתכין מיבנה בעומק 60 ס"מ לניצול מירבי של לוחות חומר הגלם.
המידה הכללית של היחידה צריך להיות כ-3 ס"מ פחות מימין, משמאל ומלמעלה. עכשיו תוכל לקבוע את המידה המדויקת של היחידה שבנוסף צריכה לשבת על צוקל של 7-8 ס"מ בהתאם לפאנלים של הריצוף. מומלץ לבנות את הארונות מ-3 יחידות נפרדות ולחבר ביניהן בעת ההתקנה. אני ממליץ על סנדביץ' 17 מ"מ מצופה צד אחד פורמייקה גב. את ארגזי המגירות בנה מאותו סנדביץ' עם ציפוי פורמייקה בשני הצדדים. תוכל לבחור במסילות רגילות או של שליפה מלאה, ההבדל במחיר.
את החזיתות תוכל לבצע מ-MDF עם פורמייקה או צביעת שלייפלאק או ציפוי פולימר.
את המרווחים מסביב סוגרים עם לייסטים. כשתגיע לשם נמשיך בהסבר, רק אל תשכח להשאיר את המרווחים סביב הגוף ושהחזיתות יכסו בערך חצי עובי דופן מימין, משמאל ומלמעלה.
בהצלחה!
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: אני מוחה בתוקף!

הודעהעל ידי Alex Milch » 09 יוני 2012, 17:19

קביעתך הלאקונית בדבר המחיר מאד מקוממת. אין לך שמץ של מושג על תימחור של בעלי מיקצוע, מה גם שאינך יודע כלל על מה התבססה הצעת המחיר, סוג החומרים/גימורים, מידות סופיות, סוגי מסילות וכו'. ידיות מזהב? בראבו!!!
התקנה של פרויקט כזה הוא יום עבודה.
לגבי עצותיך על אירגון הבית והמגירות אשאיר לבינך לבין אליהו.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי eliyahuperry » 10 יוני 2012, 02:12

אז תודה לכל התשובות אבל עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה שמאוד מענינת אותי והיא כתובה באופן די ברור ואודה לכם אם תקראו אותה שוב ותענו בדיוק לשאלה כמה בערך יעלה לי לעשות את הפרויקט ללא החומר לחזית. איני יודע לחשב את כמות החומר שצריך לארונות ולמגרות. לגבי המסילות אני רוצה מסילה נשלפת מלאה הכי ארוכה (כ-70 ס"מ) והכי איכותית ואיני יודע מחיר .אשמח אם תעריכו גם מחיר למסילה כזו.
eliyahuperry
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe_z » 10 יוני 2012, 06:54

הערכתי 1500 ש"ח לבידים לגוף ולמגירות (סנדוויץ+ פורמייקה גב שני צדדים) כולל חיתוך וקנטים, וזאת לפי שיטתו של אלכס לגביי העומק 0.6מ שזה בהחלט נכון ביחס של תועלת-עלות.
לגביי המסילות - בפעם האחרונה שקניתי מסילות זה היה של גראס (קצת יותר זול מהכי טוב - כמו שאתה רוצה) וזה היה בעומק 40 וללא שליפה מלאה (אני לא מכיר את המושג, כנראה שהכוונה אולי לשליפה כפולה) והעלות הייתה 150כולל, להערכתי התוספת לעומק 60 ושליפה כפולה יעלה לפחות 230 ש"ח (הערכה אופטימית אולי).
קח בחשבון שמסילות יש בשתיים או שלוש קטגוריות משקל, נסה לצפות מראש האם תעמיס אותם בצלחות או במפות... ולפי זה תחליט לגביי המשקל שהמסילות אמורות להחזיק - כמובן תוספת כסף למגירות כבדות.

ברכה והצלחה
סמל אישי של המשתמש
Moshe_z
סופר משתמש

הודעהעל ידי amitay_s » 10 יוני 2012, 08:15

אם הוא מתכוון לקנות מסילות של בלום עומק 60 עם בולם טריקה אז רק המסילות יעלו לו יותר מ 1500 ש"ח.. בחישוב מהיר 9 מסילות עלות של כל אחת בין 200-300 ש"ח (לא יודע כמה עולות עומק 60) לדעתי עם חומר הוא מגיע לאזור ה 2500-3000.

עצה שלי תעבוד עם המסילות של HARN (היבואן הוא מקור הפרזול בירושלים) המחירים הרבה יותר נוחים האיכות לא נופלת מבלום והרכבת החזיתות מאוד פשוטה (עם קניה של מגירות מקבלים ללא עלות שבלונה)
העלויות של הרן 120 ש"ח מגירה נמוכה, 150 מגירה + גלריה (מגירה בינונית) ו 170 ש"ח למגירה+ גלריה כפולה (מגירה גדולה)
הקיבולת לפי היצרן עומדת על 50 ק"ג נראה לי שזה מספיק ולא תגיע לזה.

בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
amitay_s
מנהל פורום

הודעהעל ידי eliyahuperry » 12 יוני 2012, 01:42

תודה לאלכס,חיים,איזידור,אומי,משה,אמיתי ותודה לאביחי שהייתי אצלו בסדנא היפה המאובזרת (הלואי עלי).אביחי אכן מוכשר ובעל ידע גם במסגרות וחרטות ברזל.שוחחתי עם אביחי ווהתקדמתי קצת(בדיבורים).
האהבה שלי לעבודה בעץ היתה קיימת מילדות אבל לא נכנסתי אליה עמוק עד עתה למרות שרכשתי מספר כלים,עדיין לא עשיתי איתם שימוש רב...
אני מקווה שבניית הארון הזה תכניס אותי לנושא הנגרות יותר לעומק.
אעדכן אתכם בהמשך הפרויקט.
eliyahuperry
משתמש ותיק

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים