חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המסור בוש החדש - מחיר מחריד !!!

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

אני צריך מסור קומפקטי

הודעהעל ידי Eliyahoo » 28 מאי 2012, 20:51

ברור לי לגמרי הטרייד אוף: מסור גדול ומאסיבי זה נוח לעבודה אבל תופס הרבה מקום ולא ניתן לאחסון. מסור קטן ונייד זה פחות נוח לעבודה אבל ניתן לאכסון.

אין לי נגריה לצערי ולכן האופציה האמיתית היחידה שלי היא מסור שמתקפל איכשהו על מנת שאוכל לאחסן אותו.

אם מישהו פה יכול להמליץ על כזה מסור או לארגן קניה מרוכזת, מאוד אשמח.
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

Re: אני צריך מסור קומפקטי

הודעהעל ידי oded00 » 28 מאי 2012, 21:52

אכן יתרון הגודל והשינוע הוא משמעותי למשור שאין לו חדר קבוע.
אתה יכול להביא מ UK ב 800 פאונד כולל משלוח.
אני חושב שיש רק מעמ על כלי עבודה אז הכל יצא לך 5500 ש''ח בלי טובות של אף אחד.
oded00
סופר משתמש

Re: המסור בוש החדש - מחיר מחריד !!!

הודעהעל ידי zachi123 » 28 מאי 2012, 22:39

יש לי את ה-GTS10 , שעלה לי מחצית מהמחיר אותו רוצים על הדגם החדש.
המחיר מופקע ומאד לא משתלם. במחיר הזה כבר כדאי ללכת על המטאבו עם העגלה. או לחלופין - לרכוש מסור נייד רגיל ולהזמין מחו"ל את ערכת האינקרה .
zachi123
סופר משתמש

הודעהעל ידי LiorT » 29 מאי 2012, 07:14

אילו אלטרנטיבות יותר איכותיות יש כיום שהם גם ניידות/קומפקטיות וגם בסביבות ה 4K ?

תודה
ליאור
LiorT
סופר משתמש

הודעהעל ידי amitay_s » 29 מאי 2012, 08:15

http://www.besttools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=385&catId=58

וניתן גם לקבל הנחה בתור חבר פורום
סמל אישי של המשתמש
amitay_s
מנהל פורום

הודעהעל ידי Eliyahoo » 29 מאי 2012, 10:59

עמיתי,

זה באמת נראה כמו מסור חלום (לרמה שלי לפחות) ולמרות שכבר הגעתי למסקנה שאני חייב משהו מתקפל, אני שוקל שוב.
אולי תוכל לעזור לי בפרטים הבאים כיוון שאני לא מצליח להבין אותם מהאתר של היצרן.

1. עם מה מגיע השולחן ? כתוב שזה "לא כולל אביזרים". האם העגלה היא "אביזר" ? האם הגובל הוא אביזר ? האם הארכה מאחורי השולחן היא "אביזר" ?האם הארכה מימין לשולחן היא "אביזר" ?

2. לאיזה גודל ניתן לקפל את המסור על מנת לאחסן ? אני רואה שגודל השולחן הוא 60 על 80 בגובה מטר ומשהו. האם זה הגודל ? האם ניתן לקפל את כל הארכות בקלות ?

האם למישהו באזור שלי יש מסור כזה ומוכן להראות ? (אני נע על הקו שבין פתח תקווה לפרדס חנה על בסיס יומי).

תודה מראש
סמל אישי של המשתמש
Eliyahoo
מנהל פורום

הודעהעל ידי zigi » 29 מאי 2012, 12:36

יש לי את המסור המדובר, אתה יכול לתאם איתי, אני גר בסלעית ע"י כוכב יאיר 050 4522005 תתקשר ונתאם
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי amitay_s » 29 מאי 2012, 15:29

תאם עם זיגי ,תתרשם, כשתחליט לקנות נדאג למחיר טוב דרך היבואן שאיתו יש לנו שיתוף פעולה.

בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
amitay_s
מנהל פורום

הודעהעל ידי Alex Milch » 29 מאי 2012, 17:49

התלבטתי רבות האם להצטרף לשירשור הזה או לא. בסופו של דבר, אני כאן:

אני מבין את הכמיהה לרכישת כלים וציוד כדי להוציא לפועל מאוויים בתחום היצירה בעץ. מנסיון העבר שלי כשהתחלתי את תחביב הנגרות, לא עלה על דעתי לבצע ניסורים באיכות ובדיוק של פחות מהטוב ביותר. הדבר קל מאד תוך ניצול שרותי נגריות חובבים. ניתן למצוא אותם בכל ישוב, האמינו לי זה כדאי, מה גם שבאותה הזדמנות אפשר לקבל טיפים מסמכות מיקצועית. זה לא נגמר בניסור, זה ממשיך להקצעה, ביצוע כירסומים מיוחדים, ליטוש על מלטש סרט עם שולחן נע, ניצול קליבות להדבקות וכו'. אני עבדתי בנגריה כזו כולל ביצוע עבודות בתשלום. מי שיכול להרשות לעצמו כלכלית ומרחבית, אני בעד להצטייד, אך לא בכל הבא ליד.
המשור הנידון (את מחירו אינני יודע וזה לא רלוונטי) חד משמעית אינו מתאים לעבודות נגרות. כל כלי שמתקפל ומתנייע, אינו מספיק כבד ויציב כדי לספק עבודה מדויקת של ניסור ובודאי לא של לוחות. אחיזת עיניים גדולה מזו של המשור הזה, קשה למצוא. עגלה!!! העגלה הזו היא תוספת מיסוב לאותו דוחפן קטן לחיתוך מקלות בצורה ישרה או בזוית.
אני תמיד מעלה את הנקודה שלהיות חובב, לא אומר לעבוד בצורה חובבנית ועם ציוד לא מתאים. תחביב הנגרות, חסרונו בכך שהקמת נגריה ביתית לא אפשרית לכל אחד. ניצול ציוד מיקצועי אצל נגריות לחובבים בהחלט מומלץ, על פני ציוד יקר ולא מתאים.
שתו כוס מים, חשבו קצת (או הרבה) ואני בטוח שההחלטה שתקבלו תהיה הטובה והמתאימה ביותר עבורכם.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי zigi » 29 מאי 2012, 18:31

אלכס ידידי כל מילה בסלע. אולם, בנושא של יציבות המסור המדובר, אני בניתי לו שולחן מסיבי ויציב וניתן לבצע עליו עבודות רבות. היתרונות שלו שהוא חזק מאד ומוכן לעבודות קשות והדבר השני שבאופן יחסי הוא אינו תופס שטח גדול. האמריקאים התקינו לו עגלה כדי לשנע אותו ביתר קלות, אצל רוב החברה הוא
במצב סטטי בבית המלאכה.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־15 אורחים