יש לי מסור (שולחני של בוש), ג'קסו, וראוטר.
חשבתי לקנות לפרוייקט הזה מכשיר בסקוויטים, בגלל שנראה לי מסובך לדייק עם דיבל עץ (אם החברים חושבים שזה לא מסובך, אשמח לגלות שאני טועה), בכול אופן נראה לי שאעשה ניסוי (על דגם קטן) של השיטה של יאיר.
משה
התייעצות לפני בניית כוורת
19 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
Re: כל אשר נאמר פה נכוןקמתי
יש לי מסור (שולחני של בוש), ג'קסו, וראוטר. חשבתי לקנות לפרוייקט הזה מכשיר בסקוויטים, בגלל שנראה לי מסובך לדייק עם דיבל עץ (אם החברים חושבים שזה לא מסובך, אשמח לגלות שאני טועה), בכול אופן נראה לי שאעשה ניסוי (על דגם קטן) של השיטה של יאיר. משה
Re: התייעצות לפני בניית כוורתזה לא עומס גדול מידי לראוטר לעשות חריץ כזה במעבר אחד (רוחב וגובה של 17 מ"מ)?
משה
Re: התייעצות לפני בניית כוורתהרוחב לא בעיה אבל למה עומק 17 אם עובי הפלטה הוא 17 תעשה חריץ של 8 ממ עומקזה מספיק עמוק עם דבק המדף יהיה מקובע
Re: התייעצות לפני בניית כוורתבכוורת זה חריץ משני הצדדים באותו מקום
אם זה סנדוויץ 17 זה מחליש מאד את הלוח במקום החיבור ולכן לא מומלץ. גם מבחינת יעילות זה להוריד הרבה חומר לחינם. דיבלים זה טוב אבל צריך מיומנות מסויימת ע"מ להגיע לדיוק (הארון הזה הוא ענק והסיכוי לטעות הוא גבוה) למי שרוצה לעסוק בנגרות חובבים השקעה במכשיר ביסקוויטים היא מאד מאד כדאית צריך לציין שאם עושים את זה עם בסקוויטים לשים לב שבמקום החיבור לא לקדוח את החריצים באותו מקום משני צידי הלוח. הלוח העליון והתחתון צריכים להיות לכל אורך הארון (נשענים) והלוחות האורכיים צריכים להיות שלמים בין העליון לתחתון.
Re: התייעצות לפני בניית כוורתעומק 17 התייחס להצעה של יאיר (לשלב את הלוחות האורכיים והרוחביים)
מכשיר ביסקוויטיםהאמת שלא תכננתי לשים פלטה למטה (אלא מגירות צעצועים על גלגלים), פלטה תחתונה הכרחית עבור היציבות? האם זה מחייב גם צוקל?
האם למישהו יש המלצות (חיוביות/שליליות) למכשיר הביסקווים הזה? http://www.amazon.com/Makita-3901-5-6-Plate-Joiner/dp/B0000223JG הכוונה היא לקניה שלו ברשת מחו"ל. תודה משה
Re: שיטה שונה להרכבת כוורתהשיטה של חיתוך חצי רוחב העמוד והמדף לא מתאימה לרוחב כוורת של 30-40 ס"מ כיוון שחלק גדול מדי נשאר ללא תמיכה כלל.
לפי השיטה שלי אין צורך בחיתוכים מיוחדים, לא בדיבלים ולא בלמלות. חיתוכים של חלקי הספריה (מלבנים פשוטים בלבד), אותם אני ממליץ לבצע בצורה מדויקת אולי בנגריה. כיוון שהחלטת לבנות מסנדביץ', חשוב שתשתמש בסוג איכותי, אוקומה (OKOUME), בעובי 20 מ"מ. בשום אופן לא פחות. בתור גב שים דיקט/סנדביץ' 6 מ"מ, זה יתרום גם ליצוב החלק התחתון שם תרצה להכניס עגלות. הכוורת תיבנה מעמודים שלמים לכל הגובה וממדפים בהתאם לצורך. אין צורך בתחתית או גג שלמים, הכל יחוזק ע"י הגב. ולשיטה עצמה: צריך להכין "שבלונה" (חתיכת סנדביץ' ריבועית בגודל המרווח בין המדפים) שתקבע את המרחק בין המדפים במדויק. התוצאה הסופית היא כזו שבעמודה אחת המדפים מחוברים עם 4 ברגים באופן רגיל ובזו שלידה 2 ברגים קדמיים באופן רגיל ו-2 מאחורה מוברגים באלכסון משפת ה"עמוד" אל תוך המדף. באיורים רואים קטה של 3 עמודות ו-2 שורות מדפים. אני אתמקד בשורה התחתונה ומבטיח שההרכבה הרבה יותר קצרה וזריזה מן ההסבר. מתחילים מן המדף האמצעי. מבריגים אותו עם שני הברגים הקדמיים. מסובבים אותו במידה כזו שכל 4 נקודות החיבור של המדפים משני צדדיו מתגלים. כעת מחברים אותם עם 4 ברגיהם באופן סופי. כאשר יש יותר עמודות צריך לחשוב טיפה קדימה ולנהוג בהתאם. לאחר חיבור המדפים משני הצדדים, מאזנים את המדף האמצעית ומקבעים אותה עם ברגים שמוחדרים מאחורה באלכסון מן העמודים אל תוך המדף. אשמח לענות על שאלות להבהרות אם יהיה צורך.
Re: שיטה שונה להרכבת כוורתאלכס, תסתכל על השרטוט שהוא צירף להודעה
יש שם הרבה פרטים שההצעה שלך לא נותנת להם פתרון אז אולי תרחיב לגבי הפרטים האלה.
Re: שיטה שונה להרכבת כוורתמושיק, אם אתה מתכוון למקומות בהם אין עמוד לכל הגובה, הרי שתהליך העבודה זהה למה שתארתי.
אם אני מפספס משהו, אנא ציין את המיקום הספציפי. אגב, אין לי דבר נגד חיבורי למלו או דיבלים, רק שהשיטה שהסברתי פשוטה בהרבה וקל מאד לדייק בה. יש לי דעה נגד שיטת חצאי החיתוכים.
19 הודעות
• עמוד 2 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים | |||||