חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מסור שולחן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

דברים שרואים (מ)כאן לא רואים (מ)שם

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 15 יולי 2010, 01:30

אביחי ידידי,
לפחות, אתה חייב להודות, בפורום הזה חופש הביטוי אינו תלוי ברצונו הטוב של המנהל או העורך. אני, לעומת זאת, שהכנסתי בפורום "תפוז" תגובה עניינית לחלוטין בנושא עיתוי המיפגש שתוכנן ב"עץ ועצה", זכיתי למחיקה כמעט מיידית בלי כל הסבר או זכות שימוע. ושיהיה ברור: לדעתי, מנהל פורום "תפוז" פעיל מאוד, ועל כך יבורך.

ד"ש בבית!

סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: מסור שולחן- הגודל קובע..?

הודעהעל ידי harel » 15 יולי 2010, 02:25

ואני עוד מחכה לתפריט.... :cry:

http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopi ... 313&t=2809
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

ועל זה האיש נכתב...

הודעהעל ידי harel » 15 יולי 2010, 02:30

יושב על הגדר
רגל פה, רגל שם
יושב על הגדר
לוקח את הזמן
דופק חיוכים לכל הכיוונים
ותמיד, תמיד נמצא בעניינים.

יושב חושב על הגדר
מביט לפה, מציץ לשם
קורא עיתון שומע חדשות בזמן
עוטף את עצמו במסך עשן.

אל תכעסו, אוטוטו מסך העשן יתפוגג וגם אביחי יבין מאיזה צד של הלחם מרוחה החמאה... והיכן ננעץ הסכין שגומרים למרוח. הבינו - פיני, יאיר, יוסי, אנוכי, מושיק, עזר, שרית, אלכס ועוד רבים מוכשרים וטובים. :wink:
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re: מסור שולחן

הודעהעל ידי Alex Milch » 15 יולי 2010, 08:21

כהיותו המסור הראשון שלי אי פעם, אני יכול להעיד כי ה-SCHEPPACH הוא מצויין!!!
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: ועל זה האיש נכתב...

הודעהעל ידי moshik » 15 יולי 2010, 09:09

הראל
אביחי באישיותו המיוחדת מצליח להיות פעיל בכל הפורומים
לייצר ולשתף אותנו בניסיונו הרב. ועל כך יש רק לשמוח ואפילו לקנא.
אני מאד מעריך אנשים שמצליחים להתעלות ולהיות פעילים מבלי לבחור צד,
זה לא ישיבה על הגדר,זו עצמה פנימית ששמורה למעטים.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 15 יולי 2010, 10:13

הרבה אנשים בכל הפורומים יוכלו להעיד על איזה אישיות היא אביחי, אינני יודע כמה נעזרו בו, וקיבלו עזרה מעל ומעבר - אבל אני יודע שהרבה!
אני באופן אישי - שמח שאביחי בא לבקר גם אצלנו בפורום.

בוא נדבר על נגרות, ולא על פוליטיקה (מאיזה סוג שלא תהיה), כל אחד וכל אתר כבודו במקומו מונח, ותורם את מה שהוא תורם, וזהו...

ששש.... אני שומע את המחרטה שלי קוראת לי... Gotta Go!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי harel » 15 יולי 2010, 13:30

לא ירדת לסוף דעתי... אין לי דבר וחצי דבר ברמה האישית נגד אביחי, בחור לעניין.
אחרי השיר של איינשטיין יש עוד 2 משפטים והם עיקר התגובה שלי.

גם אני מאד מעריך אנשים שמצליחים להתעלות ולהיות פעילים בשלושת הפורומים מבלי לבחור צד. אבל לסנגר פעם אחר פעם על צד אחד זה כן לבחור צד...
ולא להגיב מלפני שבועיים שצחקנו על ההנחות לחברי הפורום כשאני מוכיח שחור על גבי חשבונית שיש זול יוותר... זה גם לבחור צד... (אני מוכן להתערב על ארוחה נוספת לזו שלא קיבלתי על פטישון מקיטה HR2470T).

וכן, הרבה יותר נחמד יהיה להתעסק בנגרות... השרשור התחיל בהתייעצות בין שני דגמי מסורים... לא? בעניין הזה רק אציין שהלהב לעיתים הרבה יותר חשוב מהפירמה של הכלי.

סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

משור שולחן

הודעהעל ידי aaron burg » 15 יולי 2010, 13:41

שמוליק אתה כותב שאתה מתלבט בין שתי אופציות. לא כתבתה האם זה המסור הראשון שאתה עומד לקנות, לא ציינתה את שטח הנגריה שלך, לא ציינתה מהו התקציב האמיתי העומד לרשותך ולכן קיבלת כל כך הרבה תשובות.
אני חושב שההשוואה בין שני המסורים שציינתה היא בערך כמו ההשוואה בין ברגיט ברדו, (כן אני עדין חולם עליה בלילות), לבין אליזבת טיילור. (אם אתה שייך לחברה שלא יודעים במי מדובר, שלח מסר ב"הכל דיבורים" וננסה לעשות משהו בנדון.)
לשני המסורים יש חסידים שישבעו בזקנו של מוחמד כי רק המסור של XXX הוא הטוב ביותר.
כפי שצויין פה, המסור מאד חשוב, אבל הרבה הרבה יותר חשוב מי שעומד מאחוריו.
ברוב הנגריות מסור השולחן הינו אחד הכלים החשובים ביותר והכרת המסור, הכרת נקודות התורפה שלו והיכולת לצפות שגיאות ולתקן אותן מראש, אולי תאיט קצת את קצב העבודה אבל בהחלט תאפשר לך לקבל תוצאות שילכו וישתפרו עם הזמן. כמו בנישואים, צריך הרבה סבלנות והרבה רצון טוב. כמו בנישואים לא תמיד זה מצליח בפעם הראשונה, אבל ניצבר נסיון.
לסיכום: אני חושב שמה שתקנה ישרת אותך בצורה הטובה ביותר אם תשקיע את הזמן הדרוש ותלמד להפעיל אותו בצורה הנכונה והיעילה ביותר.
בהצלחה
aaron burg
סופר משתמש

Re: משור שולחן

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 15 יולי 2010, 14:32

aaron burg כתב:שמוליק אתה כותב שאתה מתלבט בין שתי אופציות. לא כתבתה האם זה המסור הראשון שאתה עומד לקנות, לא ציינתה את שטח הנגריה שלך, לא ציינתה מהו התקציב האמיתי העומד לרשותך ולכן קיבלת כל כך הרבה תשובות.
אני חושב שההשוואה בין שני המסורים שציינתה היא בערך כמו ההשוואה בין ברגיט ברדו, (כן אני עדין חולם עליה בלילות), לבין אליזבת טיילור. (אם אתה שייך לחברה שלא יודעים במי מדובר, שלח מסר ב"הכל דיבורים" וננסה לעשות משהו בנדון.)
לשני המסורים יש חסידים שישבעו בזקנו של מוחמד כי רק המסור של XXX הוא הטוב ביותר.
כפי שצויין פה, המסור מאד חשוב, אבל הרבה הרבה יותר חשוב מי שעומד מאחוריו.
ברוב הנגריות מסור השולחן הינו אחד הכלים החשובים ביותר והכרת המסור, הכרת נקודות התורפה שלו והיכולת לצפות שגיאות ולתקן אותן מראש, אולי תאיט קצת את קצב העבודה אבל בהחלט תאפשר לך לקבל תוצאות שילכו וישתפרו עם הזמן. כמו בנישואים, צריך הרבה סבלנות והרבה רצון טוב. כמו בנישואים לא תמיד זה מצליח בפעם הראשונה, אבל ניצבר נסיון.
לסיכום: אני חושב שמה שתקנה ישרת אותך בצורה הטובה ביותר אם תשקיע את הזמן הדרוש ותלמד להפעיל אותו בצורה הנכונה והיעילה ביותר.
בהצלחה

בדיוק בו נחזור לעניין שלשמו נתכנסנו - שמלויק, אהרון צודק, יעזור מאוד אם תספר מה הצרכים והמגבלות שלך, וכך אפשר יהיה אולי לכוון אותך לכיוון הנכון.
סתם במקרה אני בעלים של מסור בוש מהסוג שצוין, ויכול להעיד שמדובר במסור טוב - אבל אני לא משתמש בו, כי אני מפחד וגם (ובעיקר) כי את רוב צרכי הניסור שלי הרבה יותר מתאים ונוח לי לעשות עם הגרונג או מסור הסרט - ואפילו לפעמים ידנית - מאשר על מסור שולחן - זה בגלל צורת השימוש וה"נגרות" שאני עושה (אני בעיקר חורט, ובדרך כלל חתיכות עץ מגזע אחד ובלי הדבקה). ובעצם רוב הזמן המוחלט המסור יושב אצלי מיותם בצד - הרבה יותר שולחן מאשר מסור...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: משור שולחן

הודעהעל ידי shmulik » 15 יולי 2010, 15:24

ראשית תודה לכל המגיבים
אני רואה ש עוררתי כמה דובים משנתם :wink:
אבל לענינינו זהו יהיה המסור השני שלי(הראשון מסור סיני דומה לבוש\מקיטה)
שטח הנגרייה שלי הוא כ חצי דונם (עובד בדשא)לכן מוטיב המישקל די בעיתי
מצפייה באתר בסט-טול במסורי שפאך הם ניראים לי לא איכותים
התקציב בערך 4000שח
שוב תודב לכל המגיבים
שמוליק
shmulik
משתמש ותיק

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־12 אורחים