חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

גימור שעוות דבורים ושמן מינרלי

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: גימור שעוות דבורים ושמן מינרלי

הודעהעל ידי harel » 07 פברואר 2010, 01:14

אין לי עדיין אג'נדה מסודרת לגבי גימורים לסוגי העבודות השונות. ככלל אני מעדיף כמה שפחות להתעסק עם לכות וגימורים על בסיס טינר. אני צובע בתוך הבית וזה פשוט סרחון כמו גם שהניקוי אח"כ שאישית אותי מבאס.
מריחת ווקס או שמן על עבודה היא גימור פשוט בהרבה מצביעה מצריכה הרבה פחות התעסקות ולא מלכלכת.
לכן, בעץ מלא (לפי ניסיוני הדל) הגימורים המועדפים עלי הם השמנים והווקסים. הם נותנים לעץ חיים והרבה פחות "פלסטיים" מלכות. גם התחושה של העץ במגע ביד שונה לגמרי בין עץ שנצבע בלכה לעץ שהגימור שלו "טבעי" יותר.
בתחילה, את העבודות הראשונות בעץ מלא עשיתי את הגימור בANTIK WAX שזו משחה שמבוססת על ווקס דבורים וקרנובה וקס. החסרון שלה לטעמי שהיא לא נכנסת מספיק לעומק החומר ורק נותנת שכבת הגנה מאד מצומצמת (אולי אני טועה) והרעיון של בישול והמסת ווקס דבורים בשמן המינראלי היתה על מנת להגיע למשחה פחות סמיכה שתחדור יותר לעומק העץ. אני חושב שהצלחתי ועל משטח האלון כמו שרואים בתמונה השניה המים נשארים על העץ והווקס מונע מהם לחלחל אלא לגלוש על פני המשטח עד לניגובם. ימים יגידו לכמה זמן הגימור יחזיק וכמה תחזוקה הוא ידרוש אבל בינתיים אני מרוצה.
השלב הבא הוא ללמוד לעשות גימור באמצעות TUNG OIL שאמור להגיע אלי בשבועות הקרובים. אדווח שיהיה מה לדווח.
תודה לכולם על ההערות/הארות והשרשור המעניין ושבוע טוב.
קבצים מצורפים
IMG_3453.jpg
המשחה שנוצרה מהמסת הווקס בשמן
IMG_3457.jpg
מים על פני משטח האלון
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים