חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

גימור לכה לפסנתר - איך?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: לא יכול לרסס או להתיז - אם הייתי יכול - לא הייתי כאן!!!

הודעהעל ידי tnsilver » 06 נובמבר 2009, 04:25

טוב שכנעת אותי. אני ארסס. איפה הכי טוב לדעתך? בחדר שינה או במטבח של הדירה 50 מטר שלי במרכז ת"א?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver בתאריך 06 נובמבר 2009, 04:49, נערך פעם אחת בסך הכל.
tnsilver

Re: נכון! היום כל ילד עם מברשת עושה 'פוליטורה'

הודעהעל ידי tnsilver » 06 נובמבר 2009, 04:45

זה המונח הכי 'פרוע' בתחום - הכל נקרא 'פוליטורה'. הכוונה כאן היא לפוליש לכה (פרנ'ץ פוליש) או כל תהליך שמשאיר את הפרוייקט במצב מזוגג תחת שכבה נאה של חומר מגן שקוף או שקוף למחצה.
tnsilver

Re: תודה sagit

הודעהעל ידי sagit » 06 נובמבר 2009, 20:11

הדילול שנראה לי שאתה צריך נקרא 2lbs cut
סליחה אך מעט ממהרת
בהמשך אנסה להסביר מעט יותר
מעבר לכך אתה יכול לקנות אצל סרברניק בת-א שלאק מוכן
אך אם אתה רוצה לעשות מפתיתים אז כמו שאמרתי אעלה את המתכון מאוחר יותר
sagit

Re: אפילו לא בכיוון

הודעהעל ידי max63 » 08 נובמבר 2009, 11:39

לא הבנתי את הקשר להנדסת תוכנה אבל גימור פסנתרים בפרט ורהיטים עתיקים איכותיים בכלל הינה אומנות ואנשים שוקדים זמן רב לעשותה כנדרש. גם מהנדס שיודע לקרוא הוראות לא ילמד אותה מקריאת טקסט אלא מהשתלמות אצל אמן אחר שלמד אותה בירושה. הולצלזור כן תוכל ליישם ע"פ הוראות אבל זו תהיה פגיעה קשה ברהיט. זו סתם לכה פשוטה ולא ראוי להשתמש בה על רהיט בעל ערך.
נראה שמה שאחרים לומדים בשנתיים שלוש אצל אמנים באיטליה אתה מתכוון ללמוד מקריאת תווית.
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי ranshara » 08 נובמבר 2009, 21:49

אני עם מקס :!:
ranshara
מנהל פורום

Re: לא מתכון להכנס לויכוח!

הודעהעל ידי tnsilver » 09 נובמבר 2009, 06:15

הולצלזור הוא לא לכה - וסוג טוב (כמו צוויהורן למשל) נותן גימור סופר איכותי. צביעה על בייץ (בסיס מים) חוסכת כמה ידיים. עוד לא ראיתי משהו טוב שהגיע מאיטליה - כל המייסטרים האמיתיים הם גרמנים. וכן, תתפלא, כל מה שאני יודע, וכל הבית שלי - הוכן על בסיס מחקר וקריאה מראש -שזה הרבה מעבר ליכולות של 90% מהנגרים עם הכרס והחריץ של התחת בחוץ שמחזיקים מעצמם בעלי מקצוע. מאמר קצר על פרנ'ץ פוליש מלמד אותך לא רק על איך מבצעים - אלא גם על ההרכב הכימי של השללאק, אופן הדילול ואורך החיים שלו. שלא לדבר על אופן הביצוע ואיך מכינים פאד טוב עם מאגר דילול. ככה לומדים. אני בטוח שאף אחד בפורום הזה לא יודע למה מערבבים שללאק לבד ולא קונים מוכן - לא צריך שלוש שנים אצל אמן איטלקי בשביל זה - צריך מעט הגיון בריא, ידיים טובות וקצת אומץ.
tnsilver

הודעהעל ידי tnsilver » 09 נובמבר 2009, 06:22

אז תסעו ביחד לאיטליה ללמוד אצל אמן. כשתחזרו אני אשלח לכם תמונות של הפסנתר בגימור off the label.
tnsilver

Re: תודה sagit

הודעהעל ידי tnsilver » 09 נובמבר 2009, 06:48

קניתי פתיתים (יש אצל כלבו מוטי בסלמה) - המסתי באתנול (מבקבוק של שיכורים 95%) ולא המתנול שמוכרים בטמבוריות (הכחול). עשיתי פאד מגרב צבאית עטופה בפאד גאזה ושכבת טסט אחת על חלק נסתר (פחות בולט לפחות) ויוצא לא רע בכלל. התערובת מתקשה לי נורא מהר. כשהפאד מתחיל ל'הדבק' למשטח - אני משמן אותו עם קצת שמן זית טהור. כשהלק מתייבש - השמן 'צף' למעלה. אז אני מנקה אותו עם אלכוהול ועושה עוד שכבה. אני כבר יכול להתגלח על החלק שעשיתי - רק חסר לו קצת עומק. אני מניח שעוד כמה שכבות הוא יקבל בשר. אני מקווה שלא ייוצר עיוות מרוב שכבות - כפי שקרה לי עם הלכות הקודמות - המון תודה sagit. דרך אגב הדילול הוא 1 ל-8 בערך (100 גרם פתיתים בבקבוק 750 סמ"ק של 95%) לוקח המון זמן עד שזה נמס וצריך לנער מדי פעם שלא יווצרו משקעים. אני חסר סבלנות אז חיממתי את התערובת בסיר מים כמו חלב לתינוק - שזה מאיץ את התהליך משמעותית. יחד עם זאת, לא מומלץ לציבור הרחב החפץ חיים לחמם אלכוהול - או אפילו לקרב למקור חום.
tnsilver

אתה כזה חסר סבלנות ...

הודעהעל ידי Pini Gold » 09 נובמבר 2009, 12:48

הרי אמרת במסר אחר שאתה משקיע זמן בקריאה .. אתה גם לא מאמין שיש כאן מישהו שיודע למה מערבבים שללאק לבד ... וכו'. מוזר, אבל רצת לחמם את התערובת מעל לגז, ואתה רוצה שנלמד מזה משהו?
יש כאן משתמשים שמכירים זאת לפנים ולפנים וחלקם למדו זאת בקורסי רסטורציה באיטליה. כן אצל אותם פרימיטיביים בארץ המגף. יש גם סתם כימאים שעסקו בהנדסת צבע וייצורו.
טוב לשמוע מישהו עם נסיון שיכול להרחיב וללמד, אבל אנחנו רוצים לשמוע מישהו עם סבלנות, לא מתלהם אחרת זה לא מתאים לנו.

אגב, אהבתי את הדמיון שלך ותיאור החריץ - ממש עזר לי להבין.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

Re: ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ«ֳ¦ֳ₪ ֳ§ֳ±ֳ¸ ֳ±ֳ¡ֳ¬ֳ°ֳ¥ֳ÷ ...

הודעהעל ידי elico » 11 נובמבר 2009, 23:21

ֳ¸ֳ· ֳ§ֳ±ֳ¸ ֳ«ֳ ֳ¯ ֳ¡ֳ©ֳ®ֳ ֳ© ֳ ֳ¥ ֳ®ֳ´ֳ©ֳ· ֳ±ֳ¸ֳ¨ֳ©ֳ­,
ֳ₪ֳ®ֳ¥ֳ¯ ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ¥ֳ₪ֳ¥ֳ®ֳ¥ֳ¸ ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ  :wink:
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־3 אורחים