|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי oferyuval » 22 פברואר 2023, 15:44
Edi כתב:הייתי משקיע קצת בפרזולים, כפי שנאמר כבר, זויות לחיבורים משני הצדדים וגם סופיות לרגליים שישבו/ ינעצו על החצץ וירחיקו את העץ מהקרקע. לשני הרגליים הקיצוניות עם הממשק הגדול יותר בין הרגליים לקורות הייתי תוקע מוטות 12-13 ממ ברזל בניין בקדח לא עובר מלבד הזויות בחיבור הפנימי
תודה אדי. אני לא יודע איזה פרזול יתאים לקצה הרגל שבא במגע עם החצץ, אבל אולי אמצא משהו. מוט ברזל זה רעיון. אולי 2 מוטות הברגה דרך כל קורות הרגל במקום הרבה ברגים. האם לדעתך יש טעם להוסיף דבק (עמיד בתנאי חוץ) למבנה מסיבי כזה ?
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 22 פברואר 2023, 16:31
oferyuval כתב:Pini Gold כתב:מצרף תרשים PDF עבור הרגל
תודה פיני. נראה טוב. את הרגליים המשמשות לחיבור בין הסגמנטים אעשה סימטריות: שתי יחידות של חלק 1, וכך אקבל גם אלמנט חיבור טוב. כיוון שזה יושב על חצץ, אצטרך כנראה להוריד את הקושרת עד למטה, כדי להגדיל את שטח המגע ולמנוע שקיעה של הרגל. תוכל לשתף את קובץ ה f3d ?
שלח לי את המייל שלך
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 23 פברואר 2023, 09:18
oferyuval כתב:Edi כתב:הייתי משקיע קצת בפרזולים, כפי שנאמר כבר, זויות לחיבורים משני הצדדים וגם סופיות לרגליים שישבו/ ינעצו על החצץ וירחיקו את העץ מהקרקע. לשני הרגליים הקיצוניות עם הממשק הגדול יותר בין הרגליים לקורות הייתי תוקע מוטות 12-13 ממ ברזל בניין בקדח לא עובר מלבד הזויות בחיבור הפנימי
תודה אדי. אני לא יודע איזה פרזול יתאים לקצה הרגל שבא במגע עם החצץ, אבל אולי אמצא משהו. מוט ברזל זה רעיון. אולי 2 מוטות הברגה דרך כל קורות הרגל במקום הרבה ברגים. האם לדעתך יש טעם להוסיף דבק (עמיד בתנאי חוץ) למבנה מסיבי כזה ?
דבק למבנה הרגל בהחלט, לא לחיבור לקורות העליונות לרגליים. מוטות הברגה זה רעיון מצוין נראה לי שתצטרך ליישומם מקדחת עמוד עם סרגל לדיוק הקדחים. אבל אם אתה רוצה לעבוד באופן הכי מהיר, תייצר את הרגליים כפי ששירטטת תדביק זויות ברזל וסופיות לרגליים, מוטות ברזל לשני הרגליים הקיצוניות את הזויות להתקין לכל קורה לרגל , הכי פשוט חזק וקל. לגבי הסופיות, הייתי מחפש משהו שיוכל להנעץ באדמה זה ייצב לך את כל המבנה, אפשר עם דיסק לשפר מבנה של סופית כזו
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי lyuv » 23 פברואר 2023, 10:49
לדעתי זה תכנון טוב. בניגוד לאחרים, אני לא חושב שיש חשש לנידנוד אופקי, מפני שהכוחות האופקיים מועברים אל רגליים שניצבות (בערך) לכיוון הנידנוד. בכל מקרה, אם בהמשך יתברר שבכל זאת מתנדנד, תמיד אפשר להוסיף זויות מתכת מלמטה. קל ופשוט. אני לא הייתי משתמש בדבק. אין צורך. כל הכוחות העיקריים אנכיים, והחיבורים צריכים בעיקר להחזיק את החלקים במקומם. לגבי חשש מהתבקעות העץ כתוצאה מהברגים - כדאי לקדוח קדח מוביל. (ולמקרה שלא היה לך ברור - גם קדח בקוטר מלא בקורה ה-"חיצונית") מאוד כדאי ליצור הפרדה בין רגלי העץ לקרקע, כדי למנוע ריקבון. גם אם מדובר בעץ מחוטא, זה לא יעזור כשיש מגע ישיר עם אדמה. אפשר להניח על לבנים (אקרשטיין) שבולטות כמה סנטימטרים מהקרקע.
-
lyuv
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 23 פברואר 2023, 11:26
אומנם יש רגליים אנכיות לכיוון הנדנוד, אבל הן במרחק גדול, ובאמצע יש כמה חיבורי ברגים. מנסיוני - עלול להתפתח שם חופש, ודי מהר כל העסק ירקוד.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי oferyuval » 23 פברואר 2023, 12:28
Edi כתב:דבק למבנה הרגל בהחלט, לא לחיבור לקורות העליונות לרגליים. מוטות הברגה זה רעיון מצוין נראה לי שתצטרך ליישומם מקדחת עמוד עם סרגל לדיוק הקדחים.
כן, כמובן, דבק בין קורות הרגליים. מקדחת עמוד לא תעמוד לרשותי, אך כמו שאני רואה את זה הדיוק לא קריטי והקדח יכול להיות גדול ממוט ההברגה שמשמש רק להידוק. אקדח חורים בלוח בקורת הרגל העליונה, ואשתמש בה "תבנית קידוח" כדי לקדוח את שאר השלוש. בקורה העליונה והתחתונה צריך גם שקע לאומים ודיסקיות. דבק, הידוק האומים, והרגל כמעט מוכנה. אם 4 זויות מכל צד של הרגל פוטרות אותי מלחבר את הרגל בברגים לקורות המושב, זה בכלל מפשט את העבודה.
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי oferyuval » 23 פברואר 2023, 12:32
lyuv כתב:אם בהמשך יתברר שבכל זאת מתנדנד, תמיד אפשר להוסיף זויות מתכת מלמטה. קל ופשוט. לגבי חשש מהתבקעות העץ כתוצאה מהברגים - כדאי לקדוח קדח מוביל. (ולמקרה שלא היה לך ברור - גם קדח בקוטר מלא בקורה ה-"חיצונית") מאוד כדאי ליצור הפרדה בין רגלי העץ לקרקע, כדי למנוע ריקבון. גם אם מדובר בעץ מחוטא, זה לא יעזור כשיש מגע ישיר עם אדמה. אפשר להניח על לבנים (אקרשטיין) שבולטות כמה סנטימטרים מהקרקע.
אולי כדאי מראש לחבר כל רגל ב 8 זויות לקורות המושב מ בלי לחבר את הרגל בברגים ישירות לקורה ? זה יפשט מאד את התהליך. אריחים מתחת לרגל זו אפשרות טובה. אני חושב שניתן להשיג שם אריחי גומי.
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי oferyuval » 11 מרץ 2023, 16:06
ערכתי והוספתי שתי שאלות. תודה מראש על כל עזרה.
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 12 מרץ 2023, 12:11
עדיף להוסיף את השאלות בהודעה נפרדת -יחסוך את החיפוש לאחור בניסיון להבין מה התווסף.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי oferyuval » 12 מרץ 2023, 12:46
avian כתב:עדיף להוסיף את השאלות בהודעה נפרדת -יחסוך את החיפוש לאחור בניסיון להבין מה התווסף.
אבל מאבדים את ההקשר. לשם הנוחיות אני מצרף את השאלות גם לכאן: =============================================================== שאלות המשך =============================================================== אחרי התדיינויות ארוכות ה"לקוח" מעוניין, משיקולים עיצוביים, ש 3 הרגליים המרכזיות יראו כך:
1.jpeg
- (23.55 KiB) הורד 18 פעמים
מהעצות הטובות שקיבלתי כאן נראה שכדאי לחזק כל רגל עם פרזולי זוית מתאימים (אני מתכוון לחזק כל רגל ב 8 זויות, 4 מכל צד). שאלתי הראשונה: האם 8 פרזולים מסיביים לכל רגל יספקו את היציבות הנדרשת או שחובה גם לחבר בברגים את הקורה העליונה של כל רגל לקורות המושב ? באופן דומה הזה העיצוב שנקבע ל 2 הרגליים הצידיות:
2.jpeg
- (16.04 KiB) הורד 18 פעמים
כאן ניתן לחזק בפירזולי זוית רק מהצד הפנימי, כך שנראה לי הכרחי גם לחבר בברגים את הקורה העליונה של כל רגל לקורות המושב. שאלתי השנייה היא לגבי חיבור זה. שאלתי השנייה: האם 4 מוטות הברגה 10 מ"מ, שעוברים ב 4 קדחים, כל קדח דרך כל 4 קורות הרגל, ומוברגים ל 4 אינסרטים (נניח 40 מ"מ עומק) בקורות המושב, יתנו את היציבות הדרושה ?
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים
|