חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

תכנון מטבח

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: תכנון מטבח

הודעהעל ידי wood_works » 01 דצמבר 2021, 20:20

Israelgrn4 כתב:תודה ל-wood_works .
כמה תמונות עדיפות על מיליון מילים.
ברוך הנמצא בפורום. המון זמן לא שמענו ממך.
כבר בסרט הראשון ניתן לקבל תובנות נהדרות. למרות שהנגר והנגרייה ממש אינם חובבים.

תודה ישראל, לצערי בזמן האחרון אין לי הרבה הזדמנויות להתעסק עם עץ, כך שאין לי הרבה מה להציע עם פוסטים
כשעברתי לארה"ב, לפני אי אלה שנים, ראיתי את התוכנית של נורם ודיי התפלאתי על כך שיש לו סדנא "ככ" מאובזרת. עם הזמן למדתי שבסך הכל זאת סדנא דיי ממוצעת כאן ל-wood workers, אולי למעט ה - belt sander
מרבית הכלים דיי נפוצים בסדנאות ביתיות כאן אבל אני מסכים עם ההבחנה שנורם לא חובבן, אבל הדרך שהוא מסביר את השלבים, הטכניקה ואופן הביצוע - מאוד מסייעת ולדעתי תוכל לתת לבחור ששאל קצת יותר הסבר טכני עם הדגמות
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 01 דצמבר 2021, 20:30

תודה רבה!!
אבדוק את הסרטונים

1. למרות שאינני יודע דבר על עיצוב/מראה וסיגנון המטבח, ממליץ לך לבקר בלפחות 3 חברות ליצור מטבחים, סיגנון הבניה של איקאה שונה במספר דברים למרות שגם לחברות יש סטנדרטים משלהם.
2. האם אתה מתכוון לבנות בעצמך?

נ.ב. אתה יכול לשבת עם מעצבת בחברת מטבחים, לקבל יעוץ, הצעת מחיר אך התכנית תשמר עד ביצוע הזמנה וכלולה במחיר.
הדפסה של התוכנית ניתן לקבל תמורת תשלום.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי הרואה » 17 דצמבר 2021, 13:56

wood_works כתב:לפני מספר שנים הייתה כאן תוכנית טלויזיה בשם The New Yankee workshop
בעונה לפני אחרונה, עונה 20, נורם הקדיש לבניית מטבח בסדנא ביתית, אני ממליץ לראות את כל הפרקים, נורם מראה את שלבי בבנייה, חומרים, ציוד וכו'
https://www.youtube.com/watch?v=ryDMwq5ZizU
אני ממש בימים אלה עוזר לחבר לבנות ארונות מטבח, אם תרצה קצת יותר עזרה, feel free ליצור עימי קשר

בהצלחה

שיטות העבודה בארץ ובארה"ב שונות לחלוטין.
אני ממליץ לא 'להתחכם', יהיה קשה להשיג חלק מהפירזולים וכו', גם בארה"ב יותר ויותר יצרנים עוברים לשיטה הבינלאומית פחות או יותר כמו שעובדים בארץ, וזאת עקב מגמות עיצוביות, מיכון בין לאומי שמתאים לסטנדרט מסויים, וגם חברות פירזול כמו בלום וכל האחרות אמנם נותנות מענה גם לשיטה האמריקאית אבל מלכתחילה הומצאו לשיטה הבין לאומית.
השיטה הנהוגה בארץ וברוב העולם גם קלה יותר לביצוע.
כמה הבדלים:
גוף ארון מצופה פורמייקה או מלמין במקום לביד גלוי
חיבור באמצעות ברגים וסיכות במקום הדבקות
סוקל נפרד על רגלי פילוס במקום דופן ארון עד לרצפה וכיוון בקלינים
דפנות ארון ישרות והציר יושב 90% במקום מסגרת דופן
שוכבים עם מחברים או ברגים, במקום הדבקה בחריץ
ועוד.
אני עובד ביום יום עם תוכנת קבינט ויז'ן שזו התוכנה לייצור מטבחים הנפוצה בישראל, שנועדה מלכתחילה לשוק האמריקאי. אני מכיר היטב את ההבדלים ואוכל מזה הרבה קש...
הרואה
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים