|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי avian » 21 ספטמבר 2020, 22:59
מכיוון שיצא לי לכתוב חלק מהספרות הטכנית בנושא, אני אומר לך שוב - יש הלימה בציר האנכי. אפילו בהסבר שלך על מנגנון הפעולה, אתה מדבר על אלמנט שזז קדימה ואחורה - כשהחלק הזה (המשקולת) נע קדימה ונעצר בבת אחת כשהוא מגיע לקצה המהלך, הוא מייצר הלימה קלה בציר האנכי. לא חזקה כמו בפטישון או במקדחה רוטטת, כמובן, אבל היא קיימת. המנגנון (הסבר קצר על פעולה המנגנון - המנוע מחובר למשקולת, שלפעמים נקראת פטיש, עם מעין מדרגה משופעת, שלחוצה אל משטח תואם, שנקרא לפעמים סדן, על ידי קפיץ - עד עומס מסוים, המשקולת והמשטח מסתובבים באותה מהירות, כשהמדרגה במשקולת לחוצה אל המדרגה התואמת במשטח, ומעבירה את הסיבוב. כשההתנגדות לסיבוב הבורג - שמחובר אל המשטח - עוברת סף מסוים, המשקולת מתחילה להחליק על המשטח, ולהידחף אחורה בגלל השפה המשופעת, עד שהיא משלימה סיבוב שלם.חצי סיבוב - תלוי במבנה - והמדרגה במשקולת פוגשת את המדרגה במשטח. מכיוון שהמשקולת כבר צברה מהירות, כשמדרגות נפגשות היא נעצרת בבת אחת, ומעבירה את התנע שלה למשטח, מה שנותן את תוספת המומנט). כאמור, המנגנון הזה נכנס לפעולה רק כאשר ההתנגדות לסיבוב הבורג גדולה מספיק כדי לגרום למנגנון להיכנס לפעולה. הגבס עצמו מספק מעט מאוד התנגדות להסתובבות הבורג, ולא סביר שזה יהיה מספיק כדי לגרום למנגנון האימפקט להיכנס לפעולה - לכן סביר שאם מנגנון האימפקט נכנס לפעולה, זה קרה אחרי שהבורג כבר התחיל לחדור לתוך הפח, מה שיצר התנגדות מספקת. אבל עזוב את המכניקה - תן הסבר הגיוני, למה שמומנט גבוה יותר של סיבוב הבורג יגרום לו לחדור טוב יותר את הפח? הרי זה לא שהמומנט של המברגה הרגילה לא מצליח לסובב את הבורג במצב הזה. אז איך תוספת מומנט סיבוב תתרום משהו?
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 21 ספטמבר 2020, 23:51
זכרתי שנתקלתי בסרטון שמדגים בצורה יפה את פעולת המנגנון - אז הלכתי לחפש אותו. מקווה שזה יבהיר את כל מה שעדיין לא היה בהיר, גם לגבי אופן פעולת המנגנון באופן כללי, וגם לגבי ההלימה בציר האורך: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=f0gSJa3L_7c(מצטער, לא הצלחתי לשים את זה כלינק - פשוט תעתיקו את הכתובת)
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי rondadon » 22 ספטמבר 2020, 09:24
אחלה סירטון, אני לא הכרתי את ה''דפיקה'' בכיוון הזה, רק את הרדיאלית, כי זה מה שמזכירים לרוב.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי itzikdiy » 22 ספטמבר 2020, 21:42
מגניב! יפה לראות איך זה נראה מבפנים.
Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי הנגר הערום » 24 ספטמבר 2020, 16:03
avian כתב:מכיוון שיצא לי לכתוב חלק מהספרות הטכנית בנושא, אני אומר לך שוב - יש הלימה בציר האנכי. אפילו בהסבר שלך על מנגנון הפעולה, אתה מדבר על אלמנט שזז קדימה ואחורה - כשהחלק הזה (המשקולת) נע קדימה ונעצר בבת אחת כשהוא מגיע לקצה המהלך, הוא מייצר הלימה קלה בציר האנכי. לא חזקה כמו בפטישון או במקדחה רוטטת, כמובן, אבל היא קיימת. המנגנון (הסבר קצר על פעולה המנגנון - המנוע מחובר למשקולת, שלפעמים נקראת פטיש, עם מעין מדרגה משופעת, שלחוצה אל משטח תואם, שנקרא לפעמים סדן, על ידי קפיץ - עד עומס מסוים, המשקולת והמשטח מסתובבים באותה מהירות, כשהמדרגה במשקולת לחוצה אל המדרגה התואמת במשטח, ומעבירה את הסיבוב. כשההתנגדות לסיבוב הבורג - שמחובר אל המשטח - עוברת סף מסוים, המשקולת מתחילה להחליק על המשטח, ולהידחף אחורה בגלל השפה המשופעת, עד שהיא משלימה סיבוב שלם.חצי סיבוב - תלוי במבנה - והמדרגה במשקולת פוגשת את המדרגה במשטח. מכיוון שהמשקולת כבר צברה מהירות, כשמדרגות נפגשות היא נעצרת בבת אחת, ומעבירה את התנע שלה למשטח, מה שנותן את תוספת המומנט). כאמור, המנגנון הזה נכנס לפעולה רק כאשר ההתנגדות לסיבוב הבורג גדולה מספיק כדי לגרום למנגנון להיכנס לפעולה. הגבס עצמו מספק מעט מאוד התנגדות להסתובבות הבורג, ולא סביר שזה יהיה מספיק כדי לגרום למנגנון האימפקט להיכנס לפעולה - לכן סביר שאם מנגנון האימפקט נכנס לפעולה, זה קרה אחרי שהבורג כבר התחיל לחדור לתוך הפח, מה שיצר התנגדות מספקת. אבל עזוב את המכניקה - תן הסבר הגיוני, למה שמומנט גבוה יותר של סיבוב הבורג יגרום לו לחדור טוב יותר את הפח? הרי זה לא שהמומנט של המברגה הרגילה לא מצליח לסובב את הבורג במצב הזה. אז איך תוספת מומנט סיבוב תתרום משהו?
שלום, העובדה שחזרת על דברי רק בסדר שונה, זה מעודד ונחמד רק חבל שגם כתבת את זה בספרות טכנית. אין הלימה בכיוון הצירי. הבט היטב בדקה ה-3:50 (גם לפני זה) שהפטיש לא מגיע לתחתית הסדן במשהו כמו 0.5-1 מ"מ. לכן, רק תן את דעתך על התהליך הבא כדוגמא להמחשת עיקרון הפעולה שאתה נצמד אליו: החדרה של בורג יעודי אל גוש עץ, סיבוב הבורג באמצעות מברג והלימה עליו עם פטיש ושתי הפעולות האלה חוזרות על עצמן. לומר את האמת לא מסתדר לי, מילא אתה קורע את העץ, למעשה אתה מגלח את הכריכות שנוצרות בעץ, חשוב על תהליך דומה לגבי ברגים מכניים. משהו פשוט במוסך, פו"ה של גלגלי רכב. השיטה של הידוק בורג או אוהם תוך סיבוב והלימה עליו, נותר לי רק לקוות שלא נהגו כך בעת טיפול ברכבים שלי. עיקרון הפעולה של מברגת אימפקט פנאומטית הוא שונה ממברגה חשמלית/נטענת וכתוצאה אין שם כלל תנועה צירית של חלקים המיצרים את המומנט הסיבובי.
-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 24 ספטמבר 2020, 18:16
לצטט לך את החוקים של ניוטון כדי להסביר שכשמסה עוצרת בפתאומיות, התנע שלה חייב לעבור למשהו? גם אם נדמה לך (ורק נדמה לך. בוודאות. ראיתי מספיק מנגנונים כאלו מפורקים) שהיא לא פוגעת ישירות בסדן, עדיין התנע האורכי עובר לגוף המברגה, וממנו לביט ולבורג. לא לגמרי הצלחתי להבין מה נשמע לך לא הגיוני. אולי אתה מדמיין את ההלימות הללו כיותר חזקות ממה שהן, ולכן מדבר על גילוח הכריכות. בשורה התחתונה - יש הלימה אורכית. לא רק כי ניוטון אומר את זה (למרות שזה מספיק), אלא גם כי זה חוזר בשפע הסברים שיש ברשת על מברגות אימפקט חשמליות (לא התעמקתי באופן הפעולה של פניאומטיות). שים לב, למשל, למשפט הזה מתוך הסבר בפופולר מכניקס על מברגות אימפקט - This concussive force is what separates an impact driver from a standard drill/driver which requires a user to apply downward force. למה במברגת אימפקט המפעיל לא צריך להפעיל לחץ על הבורג (ליתר דיוק - פחות לחץ)? הלינק לכתבה המלאה למי שירצה לקרוא עוד קצת - https://www.popularmechanics.com/home/t ... ver-works/
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 24 ספטמבר 2020, 20:07
כן, כבר העליתי את הטיעון שמברגות ייעודיות לגבס הן לא אימפקט, אבל גם זה לא שכנע את הנגר שכנראה אין עדיפות למברגות אימפקט בתחום הזה... אני גם מחכה לשמוע איך לדעתו מומנט סיבוב גבוה יותר תורם להחדרת הבורג לניצב/מסילה, כפי שהוא טוען.
-
avian
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים
|