|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי חובב צפוני » 26 יולי 2020, 23:36
e-r-a-n כתב:לחיתוכים קטנים מצאתי ג'יג ממש מעניין, שאני מתכנן לבנות וממתין לחלקים שיגיעו אלי בדואר, אם זה מעניין אותך, מדובר ב זהאני עשיתי כמה וכמה שינויים מהתכנית הזו למשהו שיתאים לי יותר, אבל מבוסס על אותו רעיון התחלתי
ערן, אהבתי מאוד את הרעיון - אשמח אם אתה יכול לשתף את השיפורים שלך ואת הלינקים לקניית החלקים.
-
חובב צפוני
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 27 יולי 2020, 15:07
חובב צפוני, אני בהחלט מתכנן לפתוח שרשור מתגלגל על זה בהמשך, עם מלוא החוויות וטיב התוצאה אבל היות ואנחנו בתקופה שבה המשלוחים איטיים, ואין לי ממש חשק לטייל באוסף חנויות כדי למצוא כל בורג שאני צריך, יקח קצת זמן עד שאתחיל. התכנית היא ליצור משטח עליון, שיונח על בסיס רגליים כזה או אחר ויאפשר לי לבצע מגוון רחב של חיתוכים שהיום מאוד קשה לי לעשות. הבניה תהיה מפלטת סנדביץ, אני מניח שאקנה של 17ממ או 20ממ ולפי חוזק ויציבות הדברים (בעיקר באיזור של התעלות, ששם עובי החומר שישאר יהיה כ-5ממ בלבד) אולי אשים שם שכבה כפולה, או חיזוק נקודתי באיזור הזה המשטח העליון במידות של 122*122, ובכחול זו מסילת 'ר' מאלומיניום, אני עדיין לא 100% סגור באיזה עובי ואני מניח שפשוט זה יהיה לפי הרגשה לגבי החוזק שלה שלא תתכופף במרכזה המסילה תמוקם בגובה של 6סמ מעל המשטח, שזה כנראה די והותר, אני לא בטוח איך אני אבצע חיתוכים על משהו עבה מזה עם מסוג 7אינץ' בכל מקרה. בתעלות מימין ושמאל לקו החיתוך, קליבה שתעזור להחזיק את החומר בזמן החיתוך. אם אני ארצה למקסם את שטח החיתוך לאורך המשטח אפשר לפרק אותה ולהסתיר את הבורג בחריץ בקצה המסילה כדי שלא יפריע למעלה מימין לחיתוך, על גבי הגובל עצמו, מסילה עם סרגל שתמוקם בהתאם לקו החיתוך ותאפשר מדידה מהירה של גודל החיתוך ועם גובל תעזור גם לבצע חיתוכים חוזרים באותו אורך לגבי חלקים: 1. מסילות2. קליבות למסילה3. מסילה עם סרגל4. גובל, שישב על המסילה מ -3
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 17 ספטמבר 2020, 00:12
בקיצור, חלומות לחוד ומציאות לחוד סיימתי לבנות. גם פעם ראשונה שאני עובד עם רוטר, וחייב לציין שנהניתי מאוד מהבניה והעבודה איתו. חרצתי תעלות למסילות עם שבלונה שאילתרתי, כמו כן מצאתי במחסן אלומיניום מסילה שתשמש כמוביל, בעובי 4ממ ובמדיות שמסתדרות עם מבנה הסוליה של המסור. חתכתי במקום לפי המידה הרצויה. עם רוטר שוב ביצעתי את המגרעת בקורה העליונה והתחתונה בצורה מושלמת ואחידה (הידקתי אותן יחדיו וביצעתי את המגרעת במקביל על שניהם ביחד) אבל זה רחוק מלהיות מושלם - ..דבר אחד זה גרם לי להבין בוודאות - שאני קונה מסור שולחן 
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 18 ספטמבר 2020, 13:05
e-r-a-n כתב:בקיצור, חלומות לחוד ומציאות לחוד סיימתי לבנות. גם פעם ראשונה שאני עובד עם רוטר, וחייב לציין שנהניתי מאוד מהבניה והעבודה איתו. חרצתי תעלות למסילות עם שבלונה שאילתרתי, כמו כן מצאתי במחסן אלומיניום מסילה שתשמש כמוביל, בעובי 4ממ ובמדיות שמסתדרות עם מבנה הסוליה של המסור. חתכתי במקום לפי המידה הרצויה. עם רוטר שוב ביצעתי את המגרעת בקורה העליונה והתחתונה בצורה מושלמת ואחידה (הידקתי אותן יחדיו וביצעתי את המגרעת במקביל על שניהם ביחד) אבל זה רחוק מלהיות מושלם - ..דבר אחד זה גרם לי להבין בוודאות - שאני קונה מסור שולחן 
שלום e-r-a-n קודם לכל. תודה על הפרוט הרב בעניין החלקים. עשית אחלה עבודה. ובגדול על התובנה בעניין משור שולחני. אני רק יכול לציין לפניך כי כאשר יהיה לך משור שולחני, לא תהיה לך כל בעיה לייצר כל ג'יג בדיוק מרבי.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי rondadon » 18 ספטמבר 2020, 13:22
ערן, מה יצא רחוק ממושלם? החיתוך לא ב90 מעלות? אם כן, וודא את הבאים: 1. המסילות ישרות (בדוק עם פלס או סרגל ארוך שאתה יודע שהוא ישר) 2. הגדרות ישרות (כנ''ל) 3. המסילות ב90 מעלות מול הגדרות (גם כאן, וודא שהזויתן שאתה מודד איתו אכן 90 מעלות)
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 18 ספטמבר 2020, 23:54
Israelgrn4 כתב:שלום e-r-a-n קודם לכל. תודה על הפרוט הרב בעניין החלקים. עשית אחלה עבודה. ובגדול על התובנה בעניין משור שולחני. אני רק יכול לציין לפניך כי כאשר יהיה לך משור שולחני, לא תהיה לך כל בעיה לייצר כל ג'יג בדיוק מרבי.
תודה. אני מקווה. אני מרגיש מאוד מוגבל כיום בדברים שאני יכול לעשות במידה והם דורשים מידת דיוק גבוהה. מאחר ואין לי מקום קבוע וסגור לעבוד בו, וכנראה העבודה תהיה מלווה בהוצאת כלים לפינה כלשהי בגינה, אני עדיין צריך לפתור את סוגיית הרעש, שכן מסור שולחן רועש יותר מעגול להבנתי rondadon כתב:ערן, מה יצא רחוק ממושלם? החיתוך לא ב90 מעלות? אם כן, וודא את הבאים: 1. המסילות ישרות (בדוק עם פלס או סרגל ארוך שאתה יודע שהוא ישר) 2. הגדרות ישרות (כנ''ל) 3. המסילות ב90 מעלות מול הגדרות (גם כאן, וודא שהזויתן שאתה מודד איתו אכן 90 מעלות)
תודה רון, היו לי מספר בעיות וחששות מכדי להתקדם בהמשך: 2 ו 3 - כן, כל אלו הצלחתי לדייק במידה טובה לדעתי. הן המסילות לגדרות, והן הגדרות לשולחן הבעיה היא 1 - באופן כללי, זה אתגר יחסית לא נוראי לכייל באופן חד פעמי את המסור עצמו, כך שהבסיס שלו יהיה בדיוק 90מעלות ללהב. אבל ברגע שאני מוסיף פה עוד פקטור - של המסילות, זה כמו מכפיל את הסטייה והאי דיוק, כי המסילה עדיין מעט גמישה, ולא ישרה פלס באופן *מושלם* מהמחסן ברזל כמו שקיוויתי, ואם אני מניח אותה על הרצפה יש קצת אור שחודר כתוצאה מחלק קעור או קמור של המסילה. המעט נסיונות שעשיתי לאחר הרכבה המחישו לי כמה שזה בעייתי.
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי rondadon » 19 ספטמבר 2020, 11:18
נתקלת באותה בעיה שאני נתקלתי שבניתי ג'יג כזה  המסילות לא היו 100% ישרות וגם לא היו יציבות מספיק. רעיון שלדעתי יהיה יציב יותר - לבנות מסילות מעץ סנדוויץ', בדומה לאיך שבונים מסילה מובילה מסנדוויץ', להשתמש בפאה של המפעל, שאמורה להיות ישרה לגמרי, בתור החלק הפנימי של המסילה. מאמין שזה יצא הרבה יותר יציב מסרגל אלומיניום דק. אגב, לגבי מסור שולחן ורעש - כן, הוא רועש יותר, לא הבדלים של שמים וארץ לדעתי. ככה או ככה, זה בטוח לא יהיה נעים לשכנים, אבל כל עוד עושים את זה בשעות סבירות, לא רואה עם זה בעיה (אני לא מפעיל את המסור לפני 9 בבוקר, לא בין 13-17, ולא אחרי 19). לדעתי אגב, רוטר עושה רעש בלתי נסבל באותה המידה. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
rondadon
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 20 ספטמבר 2020, 10:29
יכול להיות שסנדוויץ יותר טוב היה נותן פתרן עדיף, או אולי להביא סרגל ברזל כלשהו לחיזוק המסילות. הסיבה שלא הלכתי על מסילות מעץ, היא הפסדי גובה. היה לי חשוב להשאיר את היכולת לחתוך 4-4.5סמ של עץ. למשל קורות של 5*10. מבנה המסור העגול (רובם, בכל אופן) הוא כזה שהמנוע באחד הצדדים, בגובה (כמעט) אפס ביחס לבסיס של המסור. אז כל מ"מ שאני "מבזבז" על המסילה, יורד לי מעובי החומר שאני יכול לחתוך גובה הבסיס אצלי הוא 8ממ ויש עוד 1ממ הפרש בינו לבין המנוע. בחרתי במסילות של 20*30ממ, בעובי 3ממ, וזה הרגיש מאוד יציב במחסן ברזל, אבל במציאות (אולי בגלל האורך - 130סמ כמעט) הוא עדין התכופף. עם גובה של 20ממ, למעשה הפסדתי רק 11ממ של עומק חיתוך, אז למעשה נשאר לי בערך 5.7סמ שאני יכול לבצע בו חיתוך.
הפלטות סנדוויץ שהיו לי בהישג יד באיזור מגוריי באיכות נמוכה, וביחד עם כל מה שנאמר בפוסט הקודם בחרתי להרים ידיים בשלב הזה.
לגבי רעש - תודה. בנתונים יבשים (דציבלים באתר היצרן) נראה שההבדלים זניחים (105 מול 107 דציבל), אז כנראה שזו היתה סתם תחושה.
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 20 ספטמבר 2020, 11:06
מבחינת רעש, הכלים שלי 1. מסור שולחן - דיוולט 2. מסור פנדל - יונדאי 3. מסור עגול- דיוולט 4. מסור מסילה - מקיטה
1 ו 2 די קרובים רועשים מאוד, 3 בפער מה רועש פחות ו 4 ממש פחות כולם מופעלים עם שואב אבק רועש למדי.
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי ADאד53 » 20 ספטמבר 2020, 13:22
גם אני משתמש במסור שולחן של דיוואלט ומצאתי שלאחר שהחלפתי את הלהב המקורי בלהב של פרוינד הרעש פחת באופן משמעותי. כנראה זאת תוצאה של להב יותר יציב ושהקצה שלו פחות ״רוקד״ מה שתורם גם לחיתוך אחיד. אפשר לראות זאת לפי ההתאמה של שני צידי הלוח החתוך שנצמדים ללא רווח לאורך כל קו החיתוך.
-
ADאד53
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים
|