חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מסור שולחן חדש - שאלה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: מסור שולחן חדש - שאלה

הודעהעל ידי Alex Milch » 22 נובמבר 2019, 15:05

Andrewz,
יצא לי להכיר היטב ומקרוב חלק ממוצרי SCHEPPACH. המסור השולחני הראשון שלי היה משלהם אך מסוג משוכלל בהרבה מזה שרכשת.
במידה ורכשת את הכלי הזה מסיבות של מגבלות תקציביות מבחינתי כמובן שזה לא נושא לדיון או חלילה מתן חוות דעת.
הכלי הזה מתאפיין במיבנה וחלקי מיבנה שאינם מאפשרים שליטה מיטבית בדיוקים. גוף הכלי, הכוונה בעיקר למשטח העליון, עשוי פח ולא יציקה ובשל כך התעלה להובלת התקן לחיתוך רוחבי לא יכולה להיות מספיק מדויקת. שני פיתרונות בסיסיים אפשריים לאחר מדידה מדויקת של מאפייני התעלה: האחד הכנה של מוט מותאם עשוי מעץ קשה כגון בוק/אלון והשני הכנב של מוט מחומר פלסטי בעל מקדם חיכוך נמוך כגון דלרין, אקולון או טפלון. כמובן שהאופציה השניה יקרה יותר אך איכותית יותר. העץ יישחק עם הזמן ושוב יצוצו האי דיוקים בהתחלה בלי שתרגיש מעין. המשענת של החיתוך הרוחבי קטנה מדי אפילו עבור חתיכת עץ של 60-80 ס"מ.
הגובל הזה (הלאדה) לביצוע חיתוך אורכי ברוחב מסוים, לעלם לא ייאפשר דיוק ונעילה איכותית.
מנגנון העלאה/הורדה והטיה של הלהב מאד עדין ומומלץ להתיחס אליו בהתאם. במידה ויש צורך, ניתן לכוון את החלון השקוף שעל מיכלול ההטיה.
כדי לוודא מה הגורמים לאי דיוקים צריך לבצע חיתוכים ולהשתמש בכלי מדידה שהם לא רק מטר.
בגלל סוגו של הכלי, כנראה שתצטרך להשקיע (אינני מתכוון לכסף) קצת יותר בשיפצורים.
כך לך את הזמן, יש ביו-טיוב הרבה מאד חומר לשיטות פיתרון בעיות לסוגים שציינתי.
בקשר למשטחי תמיכה, הכדורים שתמונה שלהם צרפת הם מעולים ויש להם יתרון משמעותי על פני תמיכת גליל על רגל. את הכדורים ניתן לסדר על גבי משטח או על גבי פס שמדמה את הגליל על רגל. למיקרה של עבודה עם מסור שולחני, יש לתומך גליל חיסרון שלא ממש פתיר, כל עוד הגליל לא ניצב ב-100% לכיוון תנועת החומר המנוסר, הוא יגרום למשיכה וסטיה שלו.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 22 נובמבר 2019, 17:52

אין מה לעשות, תמיד ישנם כאלו שימלאו את הדלי ובסוף יבעטו בו, הפורום מלא בבעיטות שלך אלכס, אולי תנסה להתגבר על זה?
סה״כ ניסיתי להתלוצץ עמך על אף שניסית לעקוץ.
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי mayyan » 22 נובמבר 2019, 18:39

מי יודע איך קוראים לכדורי התמיכה? (אם אפשר אז באנגלית)
mayyan
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 22 נובמבר 2019, 18:48

ball transfer bearing
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 22 נובמבר 2019, 19:03

שבת שלום לכולכם!
לא אפריע לכם יותר.
מאחל לכם רק טוב.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 23 נובמבר 2019, 10:03

Andrewz כתב:
Alex Milch כתב:יתכן שאני לא "אחד משלכם" כהגדרתך וחובבן אני בואדי-ובודאי שלא!
עם עולם צר כשלך (כהגדרתך), לעולם תשאר חובבן ומענין מנין אתה נוטל את הזכות להכליל קבוצה שלמה כחובבנים ולא פחות מענין הוא כיצד אתה מזהה אותם בלי להכירם.
בהכירי חלק נכבד ומכובד של חברי הקבוצה הזאת באופן אישי, אני יכול לציין בסיפוק שלא הכרתי כאן חובבנים אלא להיפך, חובבים רבים שלא מעט בעלי מיקצוע יכולים לקנא בכישורי, ידע ויכולות החובבים שבינינו.
הערתך הלא ענינית אלי כנראה נובעת מתיסכול של היותך חובבן.

מר מקצוען היקר
קטלת את השאלה שלי כי היא לא הייתה מספיק מקצועית בשבילך וביקשת מידע נוסף
התעלמת לחלוטין מהעידכון שלי שבו מסרתי את המידע שביקשת - כדי לתקוף מגיב אחר
אז כל מה שאתה עושה זה לתקוף אחרים כדי לנסות להוכיח לנו כמה גדול יש לך
שני התגובות שלך מדווחת לאדמינים

1. אני לא שכיר בפורום, רק מתנדב ולכן לא חייב לענות על כל שאלה ולא תוך זמן מוקצב.
2. בזמן שטרחת על תגובתך האווילית הנ"ל והעלית אותה בשעה 14:50, אני טרחתי על תגובה ענינית ומפורטת אליך שמפאת אורכה ותוכנה התעקבה לעלות רק בשעה 15:05.

סליחה ששוב התפרצתי לכאן, זהו, סופי, הבנתי שנוכחותי מיותרת, אל תפספס לעדכן גם בזה את האדמינים.
Alex the Cheesepenter
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי הרואה » 24 נובמבר 2019, 01:59

רק ראיתי תוצרת גרמניה, מיד הבנתי שזה שפאך...
כמו שמסנגרים על הסינים שיש גם חברות טובות, כך גם על הגרמנים יש גם חברות גרועות, זה העולם.
הרואה
סופר משתמש

הודעהעל ידי wood_works » 24 נובמבר 2019, 10:39

בד"כ ה-cross cut (מצטער, אבל אני לא ככ מכיר את השמות בעיברית), לא ממש מספק דיוק טוב, גם במשור שלי, שנחשב top of the line (לפחות אצלנו), הדיוק לא מספק
אני מאוד ממליץ על cross cut sled, דיי פשוט לבניה,מספק דיוק ממש טוב והכי חשוב - בטוח מאוד
מאוד ממליץ לצפות בויליאם נאג, https://www.youtube.com/watch?v=UbG-n--LFgQ
בניתי מספר sleds כאלה ואני מאוד מרוצה

בהצלחה
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי Andrewz » 24 נובמבר 2019, 13:05

wood_works כתב:בד"כ ה-cross cut (מצטער, אבל אני לא ככ מכיר את השמות בעיברית), לא ממש מספק דיוק טוב, גם במשור שלי, שנחשב top of the line (לפחות אצלנו), הדיוק לא מספק
אני מאוד ממליץ על cross cut sled, דיי פשוט לבניה,מספק דיוק ממש טוב והכי חשוב - בטוח מאוד
מאוד ממליץ לצפות בויליאם נאג, https://www.youtube.com/watch?v=UbG-n--LFgQ
בניתי מספר sleds כאלה ואני מאוד מרוצה

בהצלחה

היי כן ראיתי את זה גם (אבל בסרטון אחר) - זה מאוד פופולרי ואני ישתמש בזה ללא ספק
יש רק בעיה קטנה שאני עדיין חושב על פתרון יצירתי בשבילה - אין לי מסילה בצד ימין של הלהב
Andrewz
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Dmxmustfly » 24 נובמבר 2019, 18:30

קניתי מסור שולחן של schepach מאוד משומש. למען האמת הייתה קניה קצת אימפולסיבית ללא עבודת הכנה. פרסמו אחהצ שחייב להמכר ובבוקר באתי וקניתי, היו כבר 3 קונים נוספים בדרך.
ההכנה היחידה שעשיתי הייתה לברר כמה עלה כחדש.
המסור משומש מאוד ובלי מסילות בכלל, אז זה מגביל אותי מאוד עם כל ה ג'יגים שבנויים על המסילות.
הנקודה היא, שאחרי כיול טוב (שלקח לא מעט זמן) עם הרבה עזרה מיוטיוב וגם קצת ספרות שהיצרן שלח לי כמה שעות לאחר שכתבתי לו, המסור דיי מדויק.
הדיוק מתקבל מניסיון וטכניקה יותר מאשר המסור עצמו. נכון שמסור טוב עוזר מאוד, בייחוד למתחילים.
אז ב cross cut אני לא יכול להגיע ל90 מעלות מושלם, אבל מספיק קרוב בשבילי כרגע.
הזמנתי מד זוית וגדר להחליף, כשיגיעו נראה איך נחליף. כי כאמור אין מסילות, ה cross cut מתיישב על רלס חיצוני עם גלגיליות ולכן החלפת מד הזוית תצריך קצת התאמות והרבה קומבינות

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Dmxmustfly
משתמש ותיק

הקודםהבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים