חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חיבור בין קורות אופקיות ואנכיות בשולחן נגרות

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

Re: חיבור בין קורות אופקיות ואנכיות בשולחן נגרות

הודעהעל ידי Pini Gold » 31 מרץ 2018, 12:00

יוזמה ברוכה.

מה שאני יכול לתרום לדיון זה מספר מצומצם של הערות:

נסה כבר עכשיו לתכנן ולהשאיר מקום למלחצי שולחן.

חוזר על המלצה חשובה מאוד של קודמי בנושא הקושרות. בנוסף ליציבותם הנדרשת של הרגלים, יש קשר ישר בין מאסיביות הקושרות + איכות חיבורם לרגלים - ליציבות אופקית של השולחן (נידנוד). אני פעם התעלמתי מכך ולאחר מכן לא התפלאתי מדוע תורת חוזק החומרים העניקה את הכינוי ״מודולוס של יאנג״ לתוצאות מחקר היחס בין מאמץ למעוות של הפיסיקאי תומס יאנג, יליד המאה ה 18.

אם אתה מחבר הכל בדבק וברגים (באוסטרליה הם נקראים מסמרים?) אתה לא צריך קליבות.

בהצלחה וחג שמח
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי dudi » 31 מרץ 2018, 12:28

Pini Gold כתב: אם אתה מחבר הכל בדבק וברגים (באוסטרליה הם נקראים מסמרים?) אתה לא צריך קליבות.

:lol:
מסמרים זה הדבר הזה שדופקים עם פטיש (אני בפרוייקט כזה יורה אותם עם framing gun). פעם היו כאלו גם בישראל
סמל אישי של המשתמש
dudi
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 31 מרץ 2018, 14:24

שלום רב,

דודי - אני מאוד מעריך את התשובה המפורטת שלך לגבי מה חשוב\לא חשוב בפרויקט כזה.. קראתי את מה שרשמת כמה פעמים, אקח הכל לתשומת לבי.. תמיד נעים לקרוא את התגובות שלך :)

פיני - המון תודה על התרומה לדיון. כן חשבתי להשאיר מקום למלחציים, הם יותקנו מצד שמאל בתוך החלק היורד של השולחן. אני מתכוון להתקין את המלחציים של אירווין .. קראתי הרבה תגובות חיוביות וההתקנה פשוטה למדי.
בגלל שאין לי כרגע מספיק קליבות אני הולך על שיטת הדבקה והברגה.

תודה לכולם וחג שמח.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי א.פ » 31 מרץ 2018, 15:03

כל הכבוד על הפרוייקט והערה קטנה. לדעתי האישית כדאי להוסיף קורה אחת מקשרת בחלק התחתון בין הבסיסים של השולחן. הקורה תקטין את הנדנוד ותמנע את הצורך בשלוש קורות לאורך החלק העליון בין הבסיסים. בהצלחה.
א.פ
משתמש ותיק

הודעהעל ידי אמיר ח. » 31 מרץ 2018, 19:31

א.פ כתב:כל הכבוד על הפרוייקט והערה קטנה. לדעתי האישית כדאי להוסיף קורה אחת מקשרת בחלק התחתון בין הבסיסים של השולחן. הקורה תקטין את הנדנוד ותמנע את הצורך בשלוש קורות לאורך החלק העליון בין הבסיסים. בהצלחה.

תודה לך על ההערה.. לפי מה שהבנתי, שתי החצאיות של השולחן תורמות רבות לחוזק שלו. אבל אני בהחלט אשאיר קורה או שתיים רזרבה, במידה ואצטרך לחבר את הרגליים בחלק התחתון של השולחן.
אמיר ח.
סופר משתמש

הקודם

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־21 אורחים