בניתי לנכדים אופניים עם גלגל עץ.
לא הצלחתי למקם את הציר במרכז הגלגל....
כאן רואים מה יצא!
http://www.youtube.com/watch?v=mnJ0X0Kcf-c
נא לא לנסות בבית
איך מוצאים מרכז של מעגל?
16 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
איך מוצאים מרכז של מעגל?בניתי לנכדים אופניים עם גלגל עץ.
לא הצלחתי למקם את הציר במרכז הגלגל.... כאן רואים מה יצא! http://www.youtube.com/watch?v=mnJ0X0Kcf-c נא לא לנסות בבית
Re: איך מוצאים מרכז של מעגל?אני משתמש בשיטה מהירה
עם מטר מוצאים את הקוטר :שמים בנקודה מסויימת על המעגל את ההתחלה של המטר ובצד השני מוצאים את המרחק הגדול ביותר (מסובבים ימינה ושמאלה עד שמגיעים למידה המכסימלית ומסמנים את הקוטר (משרטטים קו בין הנקודות) עושים את אותו דבר בניצב לקו הקודם ומותחים קו בין הנקודות המפגש הוא האמצע.(אם לא מימנים מספיק יכולה להיות סטיה מסויימת) מדוייק יותר זה עם סרגל זוית של 90 מעלות. מניחים את קודקוד הזוית על המעגל בצד הפנימי של המעגל (הזוית נמצאת התוך המעגל) ומסמנים על המעגל את נקודות המפגש עם שתי צלעות הזוית אם הזוית לא מספיק גדולה מסמנים נקודה מסויימת על צלע הזוית בתוך המעגל ומשרטטים קו מהקודקוד דרך הנקודה עד קצה המעגל ממול. החיבור בין שתי הנקודות הוא הקוטר של המעגל מסובבים את הזוית ועושים את אותם פעולות ומוצאים קוטר נוסף. זה קורה בגלל שהזוית שנשענת על הקוטר היא תמיד 90 מעלות.
הכי פשוט בעזרת סרגל ומחוגה...לדעתי הכי פשוט למצוא את המרכז
בעזרת סרגל ומחוגה... נערך לאחרונה על ידי isidor בתאריך 12 יולי 2012, 23:18, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Re: איך מוצאים מרכז של מעגל?תותח - רעיון מגניב, עוד שנה ימכרו את זה בערוץ הקניות כגימיק התעמלות!!!
Re: מושיק, אכלת אותה...למה למחוק תבלה...
אני פשוט חסר חוש התמצאות וכבר זקן ולא רואה טוב מצד שני אם מישהו יקיש חיפוש על "איך מוצאים מרכז של מעגל" הוא גם ימצא את התשובה וזה גם יצחיק אותו.
Re: מושיק, אכלת אותה...מושיק!
להיות רציני זו מעלה! וגם מביא תועלת... הנה גם זכיתי בתשובה מקצועית ועניינית מבלי שהתכוונתי כמובן שהיה לי יותר קשה לחשב את נקודת הא-סנטר המתאימה לעניין מאשר את הסנטר תודה לך...
Re: איך מוצאים מרכז של מעגל?מציירים מיתר בתוך המעגל, מוצאים את מרכז שלו ומשם מציירים קו אנכי לכיוון מרכז המעגל. מציירים מיתר במקום אחר במעגל וחוזרים על אותה הפעולה. מרכז המעגל הוא בדיוק המפגש של שני האנכים
Re: איך מוצאים מרכז של מעגל?מי צריך מרכז כשיש אופניים כאלה מגניבים
Re: איך מוצאים מרכז של מעגל?ישראל והתעלולים / פעלולים שלו.הכנסת את כולם למתח בחישובי המרכזיות של המעגל.
יש עוד שאלות הנדסיות??????
Re: איך מוצאים מרכז של מעגל?אכן, יש לי שאלות נוספות...
כמה רצוי לסטות מהמרכז בשביל לקבל את הארכובה היעילה ביותר, (יחס דרך/כח) ?
16 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים | |||||