אני רוצה לבנות שולחן מעץ אלון או אגוז אמריקאי
למישהו יש מושג איך הפלטות האלה באות (מידות )
איך מדביקים אחד לשני ?
ומה סדר הפעולות בכדי להביא אותם למצב של חלק שיהי שולחן של ממש ?
אלון או אגוז אמריקאי
20 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
אלון או אגוז אמריקאיאני רוצה לבנות שולחן מעץ אלון או אגוז אמריקאי
למישהו יש מושג איך הפלטות האלה באות (מידות ) איך מדביקים אחד לשני ? ומה סדר הפעולות בכדי להביא אותם למצב של חלק שיהי שולחן של ממש ?
קורות ככל הקורותאני מניחה שההחלטה היא בעיקר תקציבית. מדוע דווקא שתי האפשרויות האלה? שני העצים לא בדיוק דומים.
אבל עץ הוא עץ הוא עץ. הקורות הלא מהוקצעות נעות בין רוחב של 20 ל-35 ס"מ רוחב, 2.5 עד 3 מטר אורך, ויש צול וגם שני צול. אני לא חושבת שאפשר למצוא פלטות של אגוז אמריקאי - לפחות, אני לא נתקלתי בכאלה. צריך לקנות קורות, להקציע, לחתוך לחתיכות של בין 7 ל-15 ס"מ רוחב, להפוך (מטה למעלה) כל קורה שניה, ולהדביק. אחר כך לנסר טיפה בצדדים כדי שיהיה חלק מכל הכיוונים, ללטש ולצפות בלכה. אשרה.
Re: קורות ככל הקורותאגוזז אמריקאי , לדעתי העץ הכי יפה שקיים .
המחיר לצול (העובי) של הלוח - ללוחות נורמליים נע סביב 7,700 ש"ח לקוב לפני מע"מ .
איך מחשבים קוב?אם הרוחב הוא צול (2.5 ס"מ) והרוחב הוא מטר האורך יהיה 40 מטר?
אפשר לקנות גם חצי קוב או פחות?
Re: איך מחשבים קוב?רוחב מגיע במידות שונות , צול(2.5) ס"מ - זהו העובי של העץ .
לגומא לוח שאורכו 5 מטר , הרוחב שלו 20 ס"מ (0.2) , והעובי שלו צול(2.5 ס"מ) . והמחיר לקוב 7,700 לפני מע"מ . החישוב יעשה באופן הבא : 0.025*5*0.2*7,700 = לתוצאה הזו תוסיף מע"מ . ניתן לקנות גם לוח(קרש) אחד .
איפה מצאת ב-7,700??הכי זול שמצאתי היה ב-9,000+מע"מ לקורות של צול, ולקורות של שני צול ב-12,000+מע"מ. אולי פעם באיזה סבב טלפוני היה משהו ב-11 פלוס מע"מ. וברוב המחסנים בכלל לא מצאתי אגוז אמריקאי...
אגב עצים יפייפים, אגוז ברזילאי ראית פעם? פעם בעץ ועצה בחדרה טענו שיש להם ונסעתי לשם באוטובוס מרמת גן רק כדי לגלות שעבדו עליי. לא מצאתי במחסנים אחרים.
Re: איפה מצאת ב-7,700??המחיר שציינתי לפני מע"מ , במחסן עצים גדול ומוכר מאוד בשם : ט.ר. מחסן עצים בת"א - בדרך בן צבי 20 .
דוד פרופ - לא זוכר היכן יושב - בטלפון אמר לי מחיר זהה . לא ראיתי אף פעם אגוז בריזלאי . אגוז אמריקאי - כשבוחרים לוחות כהים - זה העץ הכי יפה שקייים . והוא עץ קשה דיו , אם מכינים ממנו רהיטים בצורה יסודית ניתן להוריש אותו לנינים .
Re: איפה מצאת ב-7,700??כן, בט.ר. אמרו לי 9000 לפני מע"מ לצול ו-12 לשני צול... ממש לפני שבועיים.
Re: איפה מצאת ב-7,700??אושרה אז אמרו , אם תגיעי באופן אישי . מעריך שיוכלו להגמיש את המחיר כלפי מטה .
חוץ מזה , כמה לוחות את קונה ? , ההבדל במחיר הוא לא במאות שקלים אלא בעשרות .
Re: קורות ככל הקורותללטש את העץ אגוז? עם איזה נייר?
מה הסדר עבודה המדוייק אם אפשר לדעת עד לגימור שמתאים לפלטת שולחן
20 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים | |||||