יש איזשהוא "כפר אמנים" (לא משהו) מכל מקום הנה אחת מדלתות הסטטודיו (היה סגור- לא יודע מה קורה מאחוריה) חשבתי שיעניין אותכם.
איך יוצרים כזה דבר?
(אגב שיהיה ברור זה נראה לי מעניין אבל אני ממש לא בטוח שאני אוהב את זה)
יצא לו תל אביבי מהחור שלו
13 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
יצא לו תל אביבי מהחור שלוונסע לרמת הגולן לנוח.
יש איזשהוא "כפר אמנים" (לא משהו) מכל מקום הנה אחת מדלתות הסטטודיו (היה סגור- לא יודע מה קורה מאחוריה) חשבתי שיעניין אותכם. איך יוצרים כזה דבר? (אגב שיהיה ברור זה נראה לי מעניין אבל אני ממש לא בטוח שאני אוהב את זה)
Re: יצא לו תל אביבי מהחור שלוה"כדורים" נעשו בודאות על מחרטה, אין דרך אחרת לעשות אותם כאלה בקלות. הקונסטרוקציה אין לי מושג למען האמת, אבל הייתי מנחש שזה מפוסל מחתיכה יותר עבה. קידוח חורים ל"כדורים" והדבקתם (או אולי בורג מהכיוון השני).
ושוב אני לא ממש בטוח, אבל כתבתי "כדורים" בגלל שנראה לי שהם כדוריים רק בצד התצוגה - הם בטח עם טנון מהצד השני שמאפשר את החיבור שלהם לדלת ולמשקוף. אני גם לא חושב שאני אוהב את זה אבל מדובר בהרבה השקעה. עוד משהו, יכול להיות שהוא עבד על עץ רטוב/מורטב כדי לייצר את האפקט של ההתאמה הטובה לכדורים (כאילו שהכדורים לא יכולים לצאת) ואז תוקעים את הכדורים פנימה כשהעץ רטוב, וכשהוא מתייבש הוא מתכווץ (אפילו קצת מספיק) ואז ה"כדור" נכלא בפנים. זו טכניקה סינית ישנה (לא צוחק) שהשתמשו בה בשביל ליצור פריטים כמו זה http://tinyurl.com/2ableb הפריט הראשון מימין למטה - מצטער לא מצאתי תמונה טובה יותר ברשת - הספר מומלץ מאוד בכול מקרה לחרטים וסתם אנשים שאוהבים דברים יפים. ושוב מי שלא עשה את הדלת ובאיזה טכניקה שלא השתמש בה, עבד כנראה קשה מאוד וכל הכבוד לו.
כדוריםדרך נוספת לעשות כדורים (או בערך כדורים):
1. לוקחים משייפת סרט נייחת - כזו שהסרט פונה כלפי מעלה 2. בונים מסגרת מלבנית, מעט יותר רחבה מהסרט, כך שאפשר להניח אותה על המשייפת, מבלי שהצדדים יגעו בסרט. עושים לה גם מכסה בגודל מתאים. 3. חותכים קוביות עץ בגודל מתאים לכדורים שרוצים. 4. עם מפסלת קוטמים את הפינות של הקוביות. 5. שמים את המסגרת על המשייפת, בתוכה (על הסרט) את הכדורים, ולמעלה מכסה. 6. מחזיקים את המסגרת שלא תברח, ומפעילים את המשייפת. 7. בהתחלה הסרט יאכל קצת את החזית והגב של המסגרת, אבל אחרי זה היא תתאים על המשייפת ותתן לסרט לעבור מתחתיה. במקביל, הקוביות יתחילו לקפץ על הסרט. 9. אחרי כמה זמן מכבים את המשייפת, מורידים את המכסה ובודקים התקדמות. אם יש כדורים מוציאים אותם, וממשיכים עם מה שאינו כדורים. 10. כשמסיימים מחליפים לסרט עדין יותר ומלטשים את הכדורים באותה צורה...
Re: כדוריםהמשייפת באה עם פדלים?
Re: כדורים
זו "דרך לעשות". לא "איך אני עושה"...
Re: אני מתכוון לנסות - זה באמת עובד?אני לא יודע - קראתי את זה באיזה שהוא מקום. אני מאמין שזה יעבוד לכדורים קטנים (הם צריכים לקפץ במסגרת), ושהם לא יצאו בדיוק כדוריים אבל מספיק קרובים.
בכל מקרה, אם יש לך משייפת, לא מדובר על הרבה השקעה כך שנראה לי שווה לנסות.
וואלה רעיון מעניין- ראית את זה ביישום היכן שהוא?
ראיתי את זה בחלק של טיפים של קוראים באחד העיתונים שאני קורא. אני מניח שזה היה ב-Fine Woodworking. אני לא זוכר באיזה גיליון... לא ראיתי את זה בפעולה, אבל אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד לכדורים מספיק קטנים.
אני גם ראיתיאת זה במקום כלשהו, אולי באותו מקום...
שווה לנסות. לא?
13 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים | |||||