|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי andre » 01 ינואר 2012, 23:41
שלום לכם ,
זהו הפרוייקט שסיימתי לאחרונה , זוג מדפים מעצבים לסלון
הייתי צריך משהו שיתן קצת חיים לסלון כמו כן שיהיה לו שימוש פרקטי כל שהוא , חברה שלי הציעה מדפים לשתיה חריפה , הרעיון היה מעניין אבל לא יכולתי להיסתפק "בסתם" עוד מדפים .. אז כך ניבראה היצירה הנ"ל
העץ הוא עץ מהגוני בעובי 2 ס"מ ( אני חייב לציין שזה פשוט תענוג לעבוד על העץ הזה )
במידה ויש שאלות אני אשמח לענות
אז מספיק מילים וקצת תמונות
- קבצים מצורפים
-

- ככה זה ניראה מרחוק , יצא בידיוק כמו שציפיתי מזה ליהיות
-

- מבט מקצת יותר קרוב להמחיש את כל הסיפור , אני חייב לציין שעבודות בסדר גודל כזה עם קוים כלכך עדינים נותנים מראה מרשים שקשה מאוד להוציא מעצים רכים , זה למה הבחירה היתה מהגוני בעיקרון
-
andre
- משתמש ותיק
-
על ידי moshik » 02 ינואר 2012, 01:05
WOW
יצירתי חדשני ומעניין
אולי תשתף אותנו בתהליך הביצוע של העבודה
-

moshik
- מנהל פורום
-
על ידי max63 » 02 ינואר 2012, 11:12
עבודה מקורית וביצוע איכותי! תתחדש.
-

max63
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 02 ינואר 2012, 13:32
תשמע, יצא לך אלמנט עיצובי ממדרגה ראשונה
מהתמונה - זה יושב בול על הסלון!
ראיתי אתמול ורק הבוקר התאוששתי מספיק בשביל להגיב...
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי ezerzur » 02 ינואר 2012, 15:34
מקסים ביותר , ממש התאהבתי
-
ezerzur
- סופר משתמש
-
על ידי andre » 02 ינואר 2012, 17:01
הנה כמה תמונות והסברים לתהליך בניה של המדפים :
- קבצים מצורפים
-

- אני מתחיל בלהעתיק את הסרטוט ללוח עץ סנויץ 18 מ"מ וחותך אותו החוצה לאט לאט והכי מדוייק שאני יכול , לאחר החיתוך אני משייף את השבלונה עד הפרט הכי קטן , תמיד שזכור ככל שהשבלונה יותר טובה ומדויקת זה יחסוך לכם צרות בעתיד , כמו כן , אם בורח לכם הלהב קצת ויו
-

- לאחר שסיימתי עם השבלונה אני מעתיק אותה ללוחות כמה שיותר מדויקק ( למרות שלא קריטי) ויותא את התעלות שבו ישבו המדפים בסיום העבודה , מה שחשוב פה זה לעשות את הטעלות כמה שיותר מדויקות , כמו כן לעשות אותם לשני לוחות בפעם אחת , ככה אתם יוצרים לוחות שיהיו "אח
-

- אחרי שחתכתי את כל החומר המיותר אני מדביק את השבלונה על העץ עד דבק דו צדדי וחותר את השאריות , כאן הדיוק חשוב !
-

- כאן אתם יכולים לראות את העיגולים שדיברתי עליהם , העיגולים האלא הם קריטייים לעבודה הנל ביגלל הפסים העדינים והארוכים שיש פה , ללא העיגולים האלא העץ יזוז ויקפוץ ורוב הסיכויים ישבר עם פעולת הרוטר , כמו כן אני מדריג אותם ככה שהבורג שקוע כדי שהרוטר יחליק מעליה
-

- אחרי שסיימתי לוח אחד והישתמשתי באותה השבלונה , אני משייף אותו ומסדר אותו ככה שבעצם הוא ישמש אותי לשלושת הלוחות שנישארו לי וחוזר על הפעולה עד שנאימסיים את כולם , שחכתי לציין שנאי מישתמש בסכין לרוטר עם שיבה תחתונה שמנחה אותי על השבלונה
-

- אחרי שסיימתי א העובודות עם השבלונה נאי עובר על כל הקצוות עםסכין 45 מעלות ויוצר פאזה יפה לאורך כל העבודה , כמובן יש לה גם מיסב תחתון , אחרי שנאי מסיים עם הפעטלה הנ"ל אני סוף סוף חותך החוצה את העיגולים אשר תמכו בעבודה שלי עדהלום עם גקסו לאט לאט ובעדינ
-

- אחריל השיופיםוהסיורים והניקיונות (לקח לשעתייםוחצי לנקות מרפסת של 9 מטר מרובע) אני ניגש לחיבור החלקים , לא לישכוח שלכם חלק יש אח תואם מבחינת המסילות , את החיבור אני עושה עם דבק אפוקסי ,5 ברגים מעץ , ויצוב על העבודה עם המדפים המוכנים , אני מלפף חוט ניילון
-

- לאחר שהדבק מיתקשה אני מוציא את הברדים ומכין ברגים סמויים בעצמי , אני עושה זאת על ידי חיתוך הראש של הבורג הרגיל ועשיית מקום למברג מינוס , לפני שאני מכניס אותם אני דואג שהבורג עצמו ניכנס בקלות לעץ על ידי קדיחה הלוך חזור בתוך החור המוכן , זה לא חובה אבל זה נ
-

- שיכבת לכה אחת , ביגלל שזה לא הולכת ליהיות עבודה "שנוגעים" בה יותר מידי ,ויתרתי על שני שכבות של הלכה , לאחר שהלכה היתיבשה התקנתי אותם לקיר על ידי קדיחת 4 חורים , אחד במרכז על מסילה , חיברתי לקיר ואז סמתי את המדבים במסילה ככה שאפילו ברגי החיבור ל
-

- אהה , ואלא הסכינים החדשים שהזמנתי וקיבלתי , לשם השווה של הגדלים שלהם יש לכם מצד שמאל למטה שני סכינים שקיבלתי בערכה שקניתי בארץ ומצית ... המחיר היה 142 דולר לכל מה שאתם רואים כאן , ביחוד שאלו גדלים שמאוד מאוד קשה למצוא בארץ לא לדבר על המחיר שלהם !!!
אני
-
andre
- משתמש ותיק
-
על ידי andre » 02 ינואר 2012, 17:39
רק אחרי שהעליתי את התמונות עם ההסבר סמתי לב שחצי מההסברים חתוכים ... לא ידעתי ואין לי מושג איך לעשות את זה אחרת , מקווה שהבנתם הכל
יום טוב חברים
-
andre
- משתמש ותיק
-
על ידי yd » 02 ינואר 2012, 21:09
עבודה מדהימה ביופיה,כל הכבוד,מקסים לא פחות מהציור .
-
yd
- סופר משתמש
-
על ידי icemen » 02 ינואר 2012, 21:22
עבודה יפה, קבל שאפווווו..!!
-
icemen
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 02 ינואר 2012, 21:49
עבודת עץ מושקעת מאוד - למי שמעוניין מגיע לזה גם הסבר תהליך מסודר יותר. אבל אין ספק שנהנית מאוד מהיצירה עצמה ורואים את זה בגימור שלה.
שתי היצירות, התמונה והמדפים - כאילו מתחרות זו בזו. לדעתי הפרטית - התמונה מובילה במקצה זה. אחלה - אני נהניתי משתיהן.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים
|