חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מדפים לסלון (לא סתם מדפים... ) י

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מדפים לסלון (לא סתם מדפים... ) י

הודעהעל ידי andre » 01 ינואר 2012, 23:41

שלום לכם ,

זהו הפרוייקט שסיימתי לאחרונה , זוג מדפים מעצבים לסלון

הייתי צריך משהו שיתן קצת חיים לסלון כמו כן שיהיה לו שימוש פרקטי כל שהוא , חברה שלי הציעה מדפים לשתיה חריפה , הרעיון היה מעניין אבל לא יכולתי להיסתפק "בסתם" עוד מדפים .. אז כך ניבראה היצירה הנ"ל :)

העץ הוא עץ מהגוני בעובי 2 ס"מ ( אני חייב לציין שזה פשוט תענוג לעבוד על העץ הזה )

במידה ויש שאלות אני אשמח לענות

אז מספיק מילים וקצת תמונות
קבצים מצורפים
9.jpg
ככה זה ניראה מרחוק , יצא בידיוק כמו שציפיתי מזה ליהיות
10.jpg
מבט מקצת יותר קרוב להמחיש את כל הסיפור , אני חייב לציין שעבודות בסדר גודל כזה עם קוים כלכך עדינים נותנים מראה מרשים שקשה מאוד להוציא מעצים רכים , זה למה הבחירה היתה מהגוני בעיקרון
andre
משתמש ותיק

Re: מדפים לסלון (לא סתם מדפים... ) י

הודעהעל ידי moshik » 02 ינואר 2012, 01:05

WOW
יצירתי חדשני ומעניין
אולי תשתף אותנו בתהליך הביצוע של העבודה
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי max63 » 02 ינואר 2012, 11:12

עבודה מקורית וביצוע איכותי! תתחדש.
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 02 ינואר 2012, 13:32

תשמע, יצא לך אלמנט עיצובי ממדרגה ראשונה
מהתמונה - זה יושב בול על הסלון!

ראיתי אתמול ורק הבוקר התאוששתי מספיק בשביל להגיב...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי ezerzur » 02 ינואר 2012, 15:34

מקסים ביותר , ממש התאהבתי
ezerzur
סופר משתמש

הודעהעל ידי andre » 02 ינואר 2012, 17:01

הנה כמה תמונות והסברים לתהליך בניה של המדפים :
קבצים מצורפים
12 a.jpg
אני מתחיל בלהעתיק את הסרטוט ללוח עץ סנויץ 18 מ"מ וחותך אותו החוצה לאט לאט והכי מדוייק שאני יכול , לאחר החיתוך אני משייף את השבלונה עד הפרט הכי קטן , תמיד שזכור ככל שהשבלונה יותר טובה ומדויקת זה יחסוך לכם צרות בעתיד , כמו כן , אם בורח לכם הלהב קצת ויו
2.jpg
לאחר שסיימתי עם השבלונה אני מעתיק אותה ללוחות כמה שיותר מדויקק ( למרות שלא קריטי) ויותא את התעלות שבו ישבו המדפים בסיום העבודה , מה שחשוב פה זה לעשות את הטעלות כמה שיותר מדויקות , כמו כן לעשות אותם לשני לוחות בפעם אחת , ככה אתם יוצרים לוחות שיהיו "אח
3.jpg
אחרי שחתכתי את כל החומר המיותר אני מדביק את השבלונה על העץ עד דבק דו צדדי וחותר את השאריות , כאן הדיוק חשוב !
4.jpg
כאן אתם יכולים לראות את העיגולים שדיברתי עליהם , העיגולים האלא הם קריטייים לעבודה הנל ביגלל הפסים העדינים והארוכים שיש פה , ללא העיגולים האלא העץ יזוז ויקפוץ ורוב הסיכויים ישבר עם פעולת הרוטר , כמו כן אני מדריג אותם ככה שהבורג שקוע כדי שהרוטר יחליק מעליה
5.jpg
אחרי שסיימתי לוח אחד והישתמשתי באותה השבלונה , אני משייף אותו ומסדר אותו ככה שבעצם הוא ישמש אותי לשלושת הלוחות שנישארו לי וחוזר על הפעולה עד שנאימסיים את כולם , שחכתי לציין שנאי מישתמש בסכין לרוטר עם שיבה תחתונה שמנחה אותי על השבלונה
6.jpg
אחרי שסיימתי א העובודות עם השבלונה נאי עובר על כל הקצוות עםסכין 45 מעלות ויוצר פאזה יפה לאורך כל העבודה , כמובן יש לה גם מיסב תחתון , אחרי שנאי מסיים עם הפעטלה הנ"ל אני סוף סוף חותך החוצה את העיגולים אשר תמכו בעבודה שלי עדהלום עם גקסו לאט לאט ובעדינ
7.jpg
אחריל השיופיםוהסיורים והניקיונות (לקח לשעתייםוחצי לנקות מרפסת של 9 מטר מרובע) אני ניגש לחיבור החלקים , לא לישכוח שלכם חלק יש אח תואם מבחינת המסילות , את החיבור אני עושה עם דבק אפוקסי ,5 ברגים מעץ , ויצוב על העבודה עם המדפים המוכנים , אני מלפף חוט ניילון
2425.JPG
לאחר שהדבק מיתקשה אני מוציא את הברדים ומכין ברגים סמויים בעצמי , אני עושה זאת על ידי חיתוך הראש של הבורג הרגיל ועשיית מקום למברג מינוס , לפני שאני מכניס אותם אני דואג שהבורג עצמו ניכנס בקלות לעץ על ידי קדיחה הלוך חזור בתוך החור המוכן , זה לא חובה אבל זה נ
8.jpg
שיכבת לכה אחת , ביגלל שזה לא הולכת ליהיות עבודה "שנוגעים" בה יותר מידי ,ויתרתי על שני שכבות של הלכה , לאחר שהלכה היתיבשה התקנתי אותם לקיר על ידי קדיחת 4 חורים , אחד במרכז על מסילה , חיברתי לקיר ואז סמתי את המדבים במסילה ככה שאפילו ברגי החיבור ל
resiz 11.jpg
אהה , ואלא הסכינים החדשים שהזמנתי וקיבלתי , לשם השווה של הגדלים שלהם יש לכם מצד שמאל למטה שני סכינים שקיבלתי בערכה שקניתי בארץ ומצית ... המחיר היה 142 דולר לכל מה שאתם רואים כאן , ביחוד שאלו גדלים שמאוד מאוד קשה למצוא בארץ לא לדבר על המחיר שלהם !!!
אני
andre
משתמש ותיק

הודעהעל ידי andre » 02 ינואר 2012, 17:39

רק אחרי שהעליתי את התמונות עם ההסבר סמתי לב שחצי מההסברים חתוכים ... לא ידעתי ואין לי מושג איך לעשות את זה אחרת , מקווה שהבנתם הכל
יום טוב חברים
andre
משתמש ותיק

הודעהעל ידי yd » 02 ינואר 2012, 21:09

עבודה מדהימה ביופיה,כל הכבוד,מקסים לא פחות מהציור .
yd
סופר משתמש

הודעהעל ידי icemen » 02 ינואר 2012, 21:22

עבודה יפה, קבל שאפווווו..!!
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 02 ינואר 2012, 21:49

עבודת עץ מושקעת מאוד - למי שמעוניין מגיע לזה גם הסבר תהליך מסודר יותר. אבל אין ספק שנהנית מאוד מהיצירה עצמה ורואים את זה בגימור שלה.

שתי היצירות, התמונה והמדפים - כאילו מתחרות זו בזו. לדעתי הפרטית - התמונה מובילה במקצה זה. אחלה - אני נהניתי משתיהן.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים