חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

המלצה על רוטר ASAKI

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

המלצה על רוטר ASAKI

הודעהעל ידי leonl » 05 דצמבר 2011, 22:46

שלום לכולם!

אני מעוניין לקנות רוטור של חברת AH711 Asaki.
האם למישהו יש נסיון עם הרוטר הזה? עם החברה הזו? הדגם הוא העתק מוחלט של רוטר מקיטה, עם אותם הנתונים - רק שמחירו הוא 500 ש"ח.

תודה
leonl

Re: המלצה על רוטר ASAKI

הודעהעל ידי zigi » 06 דצמבר 2011, 03:59

יש לי מברגה של אסאקי מזה שלוש שנים, יש לעוד כמה חברים מברגה מהפירמה הזאת וכולם מרוצים, ביחוד מהסוללות שלהם המחזיקות מעמד
אצלי מאז שקניתי אותה.
מתהלכת שמועה שאסאקי זו חברת בת מקיטה ולכן גם המוצרים שלה דומים
אני ממליץ ללכת על זה, אולם כדאי להמתין לתגובות נוספות. בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי KobiBen » 06 דצמבר 2011, 10:32

שלום,

לי יש את הראוטר הזה כמעט חודש.
הראוטר דומה מאוד למקיטה 3601b, אבל הוא לא זהה לו.

אחד ההבדלים, והוא הבדל די משמעותי לדעתי, בין המקיטה לאסאקי הוא מנגנון שחרור הביט.
במקיטה אתה משתמש בשני מפתחות ברגים על מנת לשחרר את הביט (מפתח אחד מחזיק שהציר של הראוטר לא יסתובב והשני משחרר).
לעומת זאת, באסאקי יש כפתור שנועל את הסיבוב של הציר כשאת הביט אתה משחרר עם מפתח ברגים.
זה אמנם נשמע סימפטי ופשוט יותר משימוש בשני מפתחות ברגים, אבל למעשה הכפתור (של נעילת הציר) קשה ללחיצה וכל החלפת ביט דורשת מאמץ, במיוחד כאשר הראוטר מותקן בשולחן, כך שהכפתור לא כל כך נגיש.

דבר שני במידה ואתה מתכנן להשתמש בראוטר בעיקר כשהוא מקובע לשולחן, גיליתי לאחר הקניה שראוטר עם ידית בצורת D, הוא לא כל כך נוח, אבל ניתן להתגבר על כך (לא ניתן לנתק את החלק התחתון אליו מחוברת ידית ה-D, כמו שניתן לעשות במספר ראוטרים יקרים במידה משמעותית).

ראוטר עם ידית בצורת D עדיף כאשר מדובר בעבודה ביד חופשית (ופחות כשהוא מקובע לשולחן).

לגבי פעולת הראוטר עצמו, למרות שההספק המוצהר הוא 930W (דהיינו: 1 ורבע כוח סוס), שזה יחסית לראוטרים אחרים לא הרבה, בפועל הוא מרגיש מאוד חזק.

קניתי סט של 15 ביטים של MCLS, ב-39 דולר, והראוטר עושה עימם עבודה טובה וחלקה. אולם, כפי שציינתי לעיל, השחרור של הביטים לא קל וזה די מציק בעבודה עם הראוטר.

לראוטר הזה יש ייתרון גדול על פני ראוטרים זולים אחרים בזה שהוא משתמש בביטים עם תפס בקוטר "1/2, ולא בתפס בקוטר "1/4 (אציין שמגיע עם הראוטר מתאם עבור חיבור ביטים עם תפס של "1/4, אבל לא ניסיתי שימוש במחבר).

הראוטר מגיע עם מוביל לכרסום ישר, מוביל לכרסום מעגלי, מפתח ברגים אחד לשחרור הביט, ביט אחד ישר ("3/16) עם תפס "1/2 ופחמים רזרביים.
לא השתמשתי במובילים הנ"ל, אבל הם נראים עשויים באופן מסיבי (לא מפלדה דקה כבושה, אלא הם נראים עשויים מפלדה יצוקה די עבה).

בנוסף, הראוטר עצמו נראה בנוי באיכות טובה, אם כי טבעת כיוון הגובה נראית עשויה מפלסטיק פשוט וזול.

לסיכום:
לראוטר יש יתרונות וחסרונות.
היתרונות, לדעתי: כוח זמין רב, ביטים עם תפס "1/2, קלות העבודה ביד חופשית.
החסרונות, לדעתי: קושי ניכר בשחרור הביטים (חסרון גדול), אי-נוחות בעבודה כשהראוטר מקובע לשולחן, הראוטר שלי הגיע ללא הוראות כלל מלבד אזהרות בטיחות בעברית (יש לציין שפניתי לתמיכה של חברת אסאקי בסין במייל ותוך 8 דקות בלבד שלחו לי קובץ PDF עם ההוראות. עם זאת, ההוראות לא כל כך ברורות, ולרוב השימושים המדריך למשתמש של מקיטה 3601b יעזור לך יותר).

לחובב נגרות יכול להיות שהראוטר הזה, שמוצע בארץ במחיר נוח ודי זול, הוא בסך הכל תמורה די טובה.
בכל מקרה, רצוי שתעשה את השיקולים שלך.
KobiBen
סופר משתמש

הודעהעל ידי leonl » 06 דצמבר 2011, 17:15

תודה רבה לשניכם, במיוחד לך קובי שענית בצורה מפורטט ויעילה מאוד.
אולי זה המקום לשאול האם אפשר לקבל מכם המלצה על קניית רוטר בסכום עד 700 ש"ח.
חשוב לי שיהיה ניתן לחברו לשולחן (אך זהו לא שימושו העיקרי). מובן לי שאפשר להוסיף כמה מאוד שקלים לסכום שלי ולקנות משהו מקצועי וברמה, אך זה הכסף שאני יכול להקצות כרגע לעניין.

האם יש משהו מומלץ?
leonl

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 06 דצמבר 2011, 20:09

leonl כתב:תודה רבה לשניכם, במיוחד לך קובי שענית בצורה מפורטט ויעילה מאוד.
אולי זה המקום לשאול האם אפשר לקבל מכם המלצה על קניית רוטר בסכום עד 700 ש"ח.
חשוב לי שיהיה ניתן לחברו לשולחן (אך זהו לא שימושו העיקרי). מובן לי שאפשר להוסיף כמה מאוד שקלים לסכום שלי ולקנות משהו מקצועי וברמה, אך זה הכסף שאני יכול להקצות כרגע לעניין.

האם יש משהו מומלץ?

זו שאלה טובה, אני באופן אישי יש לי (גם) את הראוטר של היונדאי, שמשרת אותי נאמנה כבר מספר שנים, הוא הראשון שלי :lol:
לא יכול להגיד עליו שום דבר רע... המחיר במקרה הזה היה הכל, והנה למרות כל האזהרות על סיני, ואיכות הוא עדיין איתנו ומשחק אותה - הוא גם תומך בכל הגדלים של הביטים, ויש לו אפילו אחריות טובה בארצנו - בדקתי אותם והם היו סופר נחמדים ועוזרים (ואפילו לא לקחו כסף תמורת משהו שלא היה מכוסה באחריות).

אז אני אומר לך על זה! אם זה התקציב, אין לך מה להפסיד, לעומת זאת להיות בלי ראוטר בכלל זה חבל - כזה כלי שימושי.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי leonl » 06 דצמבר 2011, 22:24

תודה משה.

מה אתה אומר על BOSCH POF 1200? אותו מחיר כמו היונדאי אבל לפחות של בוש.
1200W
תפסן 1/2

אני מצרף קישור ללדיקו:
http://www.ledicogreen.co.il/?CategoryI ... icleID=145
leonl

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 07 דצמבר 2011, 00:25

leonl כתב:תודה משה.

מה אתה אומר על BOSCH POF 1200? אותו מחיר כמו היונדאי אבל לפחות של בוש.
1200W
תפסן 1/2

אני מצרף קישור ללדיקו:
http://www.ledicogreen.co.il/?CategoryI ... icleID=145

אני לא מכיר, אולי חברים אחרים התנסו איתו?
לי בכל אופן יש נסיון טוב עם כלים של בוש, אבל ספציפית כתוב בפירוש בעמוד ששלחת אליו שזה תפסנית של 1/4 לא 1/2 שזה הבדל גדול.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי amitay_s » 07 דצמבר 2011, 01:32

יש לי נסיון עם פטישון של אסקי ואני יכול לומר שהרמה ממש לא נופלת ממקיטה או בוש מקביל,, לא הרגשתי בהבדלים בעבודה איתו.. לעומת זאת יש לי נסיון עם פטישון סיני פשוט (הרי האסקי גם כן סיני) וההבדלים בינהם מאוד גדולים,, לדוגמה בסיני הפשוט המקדח לא ממש מסתובב ישר מה שלא קיים באסקי, האסקי מתנהג בתהליך הדפיקה בדיוק כמו במקיטה כאשר הוא מפעיל את הדפיקה תחת לחץ ולא סתם כמו בסיני הפשוט...

בגדול נראת אחלה קניה, רוטר מקביל של בוש/מקיטה יעלה למעלה מ 1000 ש"ח ולא בטוח שהוא יתן לך תמורה "ערך מול כסף" כמו האסקי...

לי יש שאלה מאוד מעניינת לגבי האסקי,, מעניין אותי אם ניתן להפריד אותו רק כמנוע ולחבר אותו למעלית לרוטר של INCRA או KRAG וכו".. אם כן זו יכולה להיות הקניה הכי משתלמת בעולם הנגרות לפחות בשבילי.
סמל אישי של המשתמש
amitay_s
מנהל פורום

הודעהעל ידי KobiBen » 07 דצמבר 2011, 12:43

amitay_s כתב:לי יש שאלה מאוד מעניינת לגבי האסקי,, מעניין אותי אם ניתן להפריד אותו רק כמנוע ולחבר אותו למעלית לרוטר של INCRA או KRAG וכו".. אם כן זו יכולה להיות הקניה הכי משתלמת בעולם הנגרות לפחות בשבילי.

כפי שציינתי בהודעתי מאתמול, לא ניתן להפריד את החלק התחתון אליו מחוברת הידית בצורת D, שכן על הידית מצוי מתג ההפעלה, ומהידית אל גוף המנוע מחובר כבל שטוח.
KobiBen
סופר משתמש

הודעהעל ידי andre » 07 דצמבר 2011, 13:43

שלום לך , תיראה אני אישית ממליץ לחסוך בצד עוד איזה מאתיים שלוש מאות שקל וליקנות משהוא קצת יותר איכותי ... אבל השאלה החשובה היאמה אתה מצפה מהכלי עצמו ? אם אתה מתכנן לעבוד על עצים קשים במשך זמן אז ברור שמומלצים הכלים הקצת יותר יקרים ואיכותיים .... אם אתה מתכנן לעבוד עם הרוטר פעם ב ... אפשרי להיתפשר על כלי קצת יותר זול כמובן בתנאי שהעבודה שתידרוש ממנו לא תיהיה כזאת שאתה מצפה מרוטר איכותי יותר ... רוטר ב500 שקל ... לי היה כזה של וולף ועוד אחד של היונדאי ... ביננו שניהם נישרפו לי בתוך טווח זמן של חודש אחד ... אולי אני כישרוני ממש אבל אני חושב שהעבודה שדרשתי מהם לא היתה מתאימה להם .... לכן זרקתי אותם לפח ... אני אישית החלטתי להפסיק לקנות "זבל " והיום יש לי רוטר של מאקיטה דגם 3612 c ... אבל אני מבין שזה לא בטווח מחירים שלך ביכלל ... אני הייתי מציע שתחשוב מה בערך אתה מתכנן לעשות איתו ובאיזו תדירות ולקחת כלי ברמה קצת יותר גבוהה מהציפיות עבודה שלך ... כמובן לא ממליץ לקנות כלי שאין פה לאף אחד ... כניראה שיש סיבה למה זה ככה חח
שיהיה המשך יום נעים ושבוע טוב , אנדרה
andre
משתמש ותיק

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־3 אורחים