|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Amir28 » 19 ינואר 2011, 01:05
שלום רב , לפני שאני מזמין מחו"ל את הברגים הנ"ל בכמות גדולה , אני מעוניין לבדוק אותם .
לשם כך אני מעוניין לקנות לערך 100 ברגי KREG - באורך 32 מ"מ .
שאלה נוספת הביט שמתחבר למברגה ומתאים לברגים הנ"ל - האם הוא ניתן לקנייה בארץ ? , ומה הגודל של ראש הביט ? .
תודה מראש .
-
Amir28
- סופר משתמש
-
על ידי Amir28 » 19 ינואר 2011, 21:47
מקפיץ את ההודעה - אם מישהו לא ראה .
-
Amir28
- סופר משתמש
-
על ידי ranshara » 19 ינואר 2011, 22:56
ישנם ברגים תואמי KREG אני אישית קניתי כאלו במרכז הברגים בחיפה.
בכל אופן לא בעיה להשיג ביטים, אני לא זוכר את הגודל (אם תתעקש מחר אני אבדוק לך) אבל הם נקראים טורקס ותיקח את המחוזקים ולא את הפשוטים כי יש עליהם הרבה עומס, יתן להשיג כביט רגיל או כביט לבוקסה,
בהצלחה,
רן.
-
ranshara
- מנהל פורום
-
על ידי Amir28 » 19 ינואר 2011, 23:07
רן , תודה על התשובה .
לצורך חיבור שתי לוחות בעובי 19 מ"מ - לפי הספרות של Kreg - צריך בורג באורך 1 1/4" .
איך קוראים לבורג שאתה מדבר עליו ? .
לפני שהעלתי את השאלה בפורום , קניתי ברגי פח פח - קודחים - באורך 32 מ"מ - אך החיבור לא חזק מספיק .
ביררתי באופן יסודי לגבי ברגי סיבית והם קיימים באורך 30 מ"מ או 35 מ"מ .
לגבי הברגים שקנית ב"מרכז הברגים " .
איזה סוג ברגים פח - פח , סיבית ? , האם קיימים ברגים מהסוג שקנית באורך 1 1/4 " - ומה הקוטר של הסליל שאני צריך לקנות ? .
תודה מראש ,אמיר .
-
Amir28
- סופר משתמש
-
על ידי Alik.Kugel » 20 ינואר 2011, 07:31
ranshara כתב:ישנם ברגים תואמי KREG אני אישית קניתי כאלו במרכז הברגים בחיפה. בכל אופן לא בעיה להשיג ביטים, אני לא זוכר את הגודל (אם תתעקש מחר אני אבדוק לך) אבל הם נקראים טורקס ותיקח את המחוזקים ולא את הפשוטים כי יש עליהם הרבה עומס, יתן להשיג כביט רגיל או כביט לבוקסה, בהצלחה, רן.
הברגים של KREG הם לא טורקס, הם בעלי ראש רוברטסון מרובע !
ניתן להשיג בארץ ביט עם ראש מרובע, אבל מדוע שלא תזמין עם ברגיי ה KREG גם ביט מרובע [הרי ציינת שממילא אתה הולך להזמין ברגי KREG] ?
http://www.amazon.com/Kreg-DDS-3-Inch-S ... 850&sr=1-1
-
Alik.Kugel
- סופר משתמש
-
על ידי Yair Feldmann » 20 ינואר 2011, 11:56
הדיון הזה נראה לי קצת גבוה מדי: אני קונה בורג קודח רגיל באורך המתאים, עם ראש צלב רגיל, וזה עובד מצויין בחוֹר-כיס (pocket hole).
-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי ranshara » 20 ינואר 2011, 21:42
בסדר,בסדר!!
טעות שלי, זו ההוכחה שאפילו תימנים יכולים לטעות.
אני התכוונתי בכלל לתואם SPAX בס"מ וכבר התנצלתי בטלפון בפני אמיר.
דיברתי עם נגר שקנה ברגים דומים, בחברה שנקראת "השחל" באופן אישי לא מצאתי את זה בקטלוג שלהם באינטרנט.
אני מניח שכל בורג עם ראש עגול, ישר מלמטה ולא קוני ,בעובי של 3 מ"מ יכול להתאים.
אם יהיה לי זמן אני אבדוק מחר.
רן.
-
ranshara
- מנהל פורום
-
על ידי udi koren » 21 ינואר 2011, 00:18
אצלנו משתמשים הרבה בפוקט הול, גם בברגי סיבית רגילים, וגם בברגים של kreg. יש כמה הבדלים וכדאי לדעת מה ואיך -
א. ברגי הסיבית עלולים לקרוע את העץ. הפתרון, אצבע רגישה / שימוש בקלאץ' בבמרגה עם האפשרות הזו. עוד פתרון - לשים שייבה (washer) קטנה על הבורג.
ב. ברגי סיבית לא "מושכים" את העץ ומצמידים אותו וכך לא מתקבלת תוצאה צמודה. הפתרון - שימוש בקליבה מיוחדת של kreg או בקליבה רגילה או פלייר פטנט מתאים. עוד פתרון - הוצאה והכנסה חוזרות של הבורג עד להצמדה.
זה מה שאני זוכר כעת.
אודי
-
udi koren
- סופר משתמש
-
על ידי Alik.Kugel » 21 ינואר 2011, 12:10
אם אתה הולך להשתמש הרבה בטכניקת פוקט-הול באמת שעדיף להשתמש בברגים של KREG, הם לא יקרים אם רוכשים קופסאות בכמות גדולה, והם פשוט מהדקים היטב, לא סודקים, וכמעט שאין סכנה שהראש יקרע (גם בהוצאות והכנסות חוזרות), אזי שקול רכישה של קופסאות של 500, 1000, או אפילו 5000 ישירות מאמזון למשל, ותוכל להשתמש בשרותיי USADDRESS עד פתח הבית.
הייתי שוקל אורכים של 1.25" (הכי שמיש) אבל גם 1.5", ובהברזות גסות ועדינות (לעץ קשה). לעוביים של 5 (ס"מ) ומעלה - ברגים של 2.5".
הערה: מכיוון שהקופסאות הללו די כבדות, הייתי בוחר באופציית שילוח ימי (עם USADDRESS) - ואחרי 40 יום בממוצע - הם אצלך על מפתן הדלת ...
אם אינך הולך להשתמש הרבה בפוקט-הול, הייתי מנסה לבדוק באם הפתרון של שימוש בברגיי סיבית מקומיים הוא טוב. רצוי אז להשתמש בברגים עם ראשיי POZI-DRIVE, הבעייה (אאל"ט) עם ברגייי סיבית מקומיים היא שאין להם גירסה עם הברזה עדינה יותר המתאימה לעצים קשים.
-
Alik.Kugel
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים
|