חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

הג'יגסו המושלם

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

הג'יגסו המושלם

הודעהעל ידי baby » 16 ינואר 2011, 16:44

אהלן
אני נגר חובב בערך שנה. מחפש לקנות (סוף כל סוף) מסור אנכי, בעיקר לחיתוך קרשים בעובי 2 ס"מ אך מעוניין גם במקרה הצורך להיות מסוגל לחתוך פלטות עד עובי של 4 סנטימטר

מתלבט בעיקר בין שני דגמים שונים באותו טווח מחירים 350 ש"ח
של בוש- ביתי (ירוק) PST 650, כושר חיתוך 65 מ"מ בעץ, 500 וואט
של היונדאי- HD5010 כושר חיתוך 135 מ"מ בעץ, 900 וואט + פנדל

אני יודע שבוש נחשבים הרבה יותר אמינים אבל נראה שאתה מקבל יותר מהמסור של היונדאי... אף פעם לא הייתי חסיד של מותגים (אין לי ג'ינס של דיזל)
אשמח לעצות ועזרה להחליט ואולי אפילו הצעות למסורים יותר טובים באותו טווח מחירים.
תודה
baby

זו שאלה או קביעה?

הודעהעל ידי jacob-a » 16 ינואר 2011, 22:20

כלי של בוש ,גם מהסדרה הירוקה,יחזיק הרבה שנים .
יונדאי לעומתו,יכול להיות כלי לעבודה חד פעמית.
וקלישאות הרגילות: על איכות משלמים יותר.
על רכישה זולה משלמים לבסוף ביוקר.
jacob-a
סופר משתמש

Re: הג'יגסו המושלם

הודעהעל ידי udi koren » 17 ינואר 2011, 08:40

לדעתי, אם אתה נגר חובב, כלומר חותך יותר מפעם בשנה קרשים לילד למדורה, אתה צריך כלי יותר טוב, והמחיר בהחלט משקף איכות.
מהירות החיתוך, דיוק ונקיון של החיתוך, תופסנית טובה ללהב ועוד תכונות הם מאוד משמעותיים לעבודה עם עץ למטרת נגרות.
נראה לי שכדאי לך בהשקעה חד פעמית לקנות במחיר כפול מזה כלי יותר טוב - בוש סדרה כחולה או מקיטה.

אודי
udi koren
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 17 ינואר 2011, 09:44

אני אצטרף להמלצתו של אודי, שווה להשקיע בכלי איכותי.

אני אישית עובד עם משור סרט, אבל אח שלי שעובד רבות ממליץ על היטאצ'י. יקר אבל בהחלט מחזיר את ההשקעה (יש איכות, יש דיוק, ויש אחריות). יצא לי לעבוד עם המשור לא מעט ואני יכול להגיד שזה פשוט תענוג לעומת היונדאי וחבריו, ואפילו לעומת בוש - הכלי הזה פשוט חיה רעה.
עם כלי איכותי תוכל להיות בטוח שהבעיה היא לא הכלי - מה שמוריד הרבה ספקות ותהיות בתהליך העבודה.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי Saba_jackson » 17 ינואר 2011, 11:04

אם בכוונתך להשתמש נגרות, תשקיע!
חשוב שיהיה מנוע חזק 800 900 וואט
חשוב שיהיה ORBITAL ACTION
חשוב שתהיה בקרת מהירות.
ידית ולחצן נוחים.

הרבה שנים כל ה"נגרייה" שלי כללה מסור "ג'קסון" ופטיש....

ואם המכשיר טוב אפשר לבצע הרבה משימות שנוהגים לעשות עם כלים אחרים

יש לי כבר 18 שנה ג'קסון של מטבו ואני מאד מרוצה
אל תספר לאף אחד ואל תנסה את זה בבית, אבל גם כרתתי עצים ופרסתי גזעים איתו... ( יש להשיג להבים של 18 ס"מ)

ולפני שהיה לי מסור נימה כם את החיתוכים העדינים והמעוקלים עשיתי אתו עם המסורית המעולה של בוש שנקראת A101
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי baby » 17 ינואר 2011, 15:50

קודם כל תודה על כל התשובות..
התובנה שאי אפשר ג'יגסו בפחות מ500-600 שקל מכאיבה קצת לכיס אבל נתמודד.
עד עכשיו הייתי מזמין את העצים חתוכים על פי מידה מהנגרייה ומתפלל שהם היו עושים עבודה מדויקת וכנראה שאני אאלץ להמשיך בזה עד שאחסוך מספיק למסור איכותי.
הבעיה היא שההתאהבות בעץ ובעבודה איתו עולה המון כסף, הוצאה שתיקח שנים להחזיר, בהתחשב בעובדה שאפילו מלטשת עוד לא קניתי ובמצבי זוויות היא הוצאה לא קלה.
אולי זה הזמן לשאול לאיפה אתם ממליצים לקנות ציוד באזור המרכז (פתח תקווה אבל אפשר גם רחוק יותר)? בין אם זה כלי עבודה, לבין ציוד נלווה כגון זוויות, אומים, ברגים וכדומה...
baby

הודעהעל ידי icemen » 17 ינואר 2011, 16:52

ג'יגסו מושלם..?
ככל הנראה טרם הומצא,כי כל הזמן הם משתפרים.. כיום יש בשוק כלים גרועים, כלים טובים, ויש כלים מעולים.. והכל שאלה של תקציב ויכולת.. (ואני מתייחס לכל סוגי הכלים..)
אני ממליץ לך לקנות פעם אחת כלי טוב.. כדי שלא תתאכזב מכלי גרוע וזול, ואז תוציא עוד כסף על כלי איכותי..
אני כלל לא בטוח שכחובב, תחזיר את ההוצאות על תחביב זה..
אני כנגר חובב, מזה עשרות שנים, עושה זאת בשביל הנשמה, בשביל הכיף וההנאה.. וטרם הצלחתי להחזיר את ההוצאות..
איש מאיתנו, עפ"י מיטב ידיעתי, לא החל את התחביב ברכישה מסיבית של כלים באלפי שקלים.. כולנו התחלנו עם כלי בסיסי אחד או שניים, ובמשך הזמן התקדמנו ושידרגנו את הכלים.. כמובן שגם יכולותינו השתפרו מאד. ועם הזמן בא התיאבון .. לרכישת כלים חדשים וטובים וגם בבניית פרוייקטים יותר גדולים ויותר מורכבים. אז ידידי, כל מסע גדול מתחיל בצעד הראשון..שמח לראות שהצטרפת לפורום, אני בטוח שתמצא בו הרבה ידע עזרה ותמיכה..נשמח לייעץ ולהדריך אותך. ולראות את יצירותיך בהמשך..ברוך הבא..!
icemen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 17 ינואר 2011, 17:13

baby כתב:קודם כל תודה על כל התשובות..
התובנה שאי אפשר ג'יגסו בפחות מ500-600 שקל מכאיבה קצת לכיס אבל נתמודד.
עד עכשיו הייתי מזמין את העצים חתוכים על פי מידה מהנגרייה ומתפלל שהם היו עושים עבודה מדויקת וכנראה שאני אאלץ להמשיך בזה עד שאחסוך מספיק למסור איכותי.
הבעיה היא שההתאהבות בעץ ובעבודה איתו עולה המון כסף, הוצאה שתיקח שנים להחזיר, בהתחשב בעובדה שאפילו מלטשת עוד לא קניתי ובמצבי זוויות היא הוצאה לא קלה.
אולי זה הזמן לשאול לאיפה אתם ממליצים לקנות ציוד באזור המרכז (פתח תקווה אבל אפשר גם רחוק יותר)? בין אם זה כלי עבודה, לבין ציוד נלווה כגון זוויות, אומים, ברגים וכדומה...

אין ספק, ההוצאות הן לא קטנות, ולנו הנגרים החובבים זה אכן כואב בכיס, אבל את הסיפוק שביצירה קשה לתמחר...

חנות שאני אוהב למדי זה זייפר בנתניה, לא לגמרי במרכז, אבל שווה נסיעה (בדרך כלל המחיר טוב).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי max63 » 17 ינואר 2011, 18:47

קבל דעה שונה:
ג'יגסו כשמו כן הוא - משור לבניית חלקי עזר (jig). ברור שמשור ג'יגסו איכותי נוח יותר ומעניק יותר אפשרויות אבל אם הייתי מדרג את כל הכלים שנגר חובב זקוק להם, היה מופיע המשור הזה הרבה אחרי מס' 20. אני הייתי מסתפק בכלי סביר ומשקיע דווקא את ההפרש בכלים אחרים, כגון משור שולחן או משור סרט או.......
מקס
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 17 ינואר 2011, 21:07

max63 כתב:קבל דעה שונה:
ג'יגסו כשמו כן הוא - משור לבניית חלקי עזר (jig). ברור שמשור ג'יגסו איכותי נוח יותר ומעניק יותר אפשרויות אבל אם הייתי מדרג את כל הכלים שנגר חובב זקוק להם, היה מופיע המשור הזה הרבה אחרי מס' 20. אני הייתי מסתפק בכלי סביר ומשקיע דווקא את ההפרש בכלים אחרים, כגון משור שולחן או משור סרט או.......
מקס

לגבי חשיבותו ודירוגו, אני לא מתווכח - זה עניין מאוד אישי, ולא אחיד אצל כולם. תלוי באם יש לך "נגריה" להעמיד בה ציוד סטטי, או שאתה עובד עם ציוד שניתן לדחוף לארונית למשל...
אבל ברמה הלשונית ג'יגסו הוא לא משור לבניית חלקי עזר... זה לא מהותו, אפשר לחשוב עליו כמו משור סרט נייד אולי... מקור השם עוד בשלב שהיה ידני, ולא הצלחתי לאתר, אבל בוודאי לא מלשון משור הג'יגים (אולי משור פזלים, אבל לזה משור נימה מתאים הרבה יותר).
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־8 אורחים