|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי iavihay » 30 ינואר 2010, 22:00
מעודף פוצי מוצי אף אתר לא קרס עדיין.. מעניין שלא דאגת להתייחס כך אל אותםחברים חדשים שנכנסו לכאן לפני מס חודשים. ולא נענו. וכיום מציגים עבודות יפהיפיות בפורום השני .. אתה בטח מזהה את השמות שם. וכמנהל יש לך דרך לאתר את ההודעות שלהם כאן בפורום.. אז תמצא את השמות. כנס לפורום השני וראה אילו עבודות היו יכולות להיות מוצגות כאן אם היית דואג להם כמו שאתה דואג לגבלי..(ושלא תבין לא נכון..אני שמח שהם קיבלו את הבמה הראוייה להם. ואנו יכולים להנות מהם שם..) אבל אם כוונתך הייתה בהקמת פורום זה לציבור, הרי שכשלת..ואתה ממשיך לגרום לכך שהפורום הזה מתנהל כפורום חברים פרטי, וזה מאד מעציב..
ואם נחזור לפוצי מוצי, גם הבטחת פרסים היא סוג של פוצי מוצי, הלא כן..?
-
iavihay
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 30 ינואר 2010, 22:17
פוצי מוצי הייתה הטענה העיקרית של אלה שפתחו את הפורום בתפוז (בוא נקרא לילד בשמו), וגם מחיקת ההודעות שלי (שנטען שהייתה אגרסיבית מדי... לא מעטה מדי).
אני באמת לא יודע על איזה אנשים אתה מדבר, אבל אין לי היכולת להכריח כאן אף אחד להגיב (וגם אני בעוונותי לא תמיד מגיב), אבל מעולם לא נמחקה פה הודעה של מישהו שהעלה את יצירתו - יכול להיות שלא הגיבו - אז מה? הפורום פתוח לציבור והציבור שבחר להשתתף אומר את דברו (או שלא אומר) - אין לי שליטה וגם לא רצון לשלוט על הציבור.
אם כבר מדברים על תפוז, אז בלי להעליב מה שיש שם זה קצת עדריות, וכמה אנשים שכנראה חיים באינטרנט ולא מוצאים לעצמם משהו יותר טוב לעשות מאשר להגיב לכל פיפס שמועלה - זה אכן טוב ליחסי ציבור, אבל זה לא מעיד על שום דבר...
אני כשלתי? במה? מה הבטחתי ולא קיימתי? איזה תואר מפוצץ לקחתי לעצמי? מעולם לא טענתי שאני יותר מאשר בונה אתרים (אפילו לא אמרתי שאני נגר, קצת חורט ומגלף מדי פעם)... אם אני נכשלתי, אז אתה נכשלת באותה מידה...
ולא, פרסים זה לא פוצי מוצי, זה נסיון לעודד אנשים בכיוון מסוים - ואני לא רואה בזה כל רע... אני כן רואה רע במפגשים פרטיים שמוסתרים מעיני הציבור (אני לא מדבר על מפגש חברים אלא על סיורים לימודיים וכדומה).
אף אתר לא קרס מעודף פוצי מוצי, זה כנראה נכון, ולידיעתך גם אף אתר לא קרס מעודף מלל או תמונות (או שתיהם ביחד).
אני לא יודע מאיפה הבאת את "פורום החברים הפרטי" ומה מקור ההאשמות האלה, הוא באמת פתוח לכולם, זה שהם בוחרים לא לדבר פה זה בעיה שלהם (ושלנו, רק שאין לי מושג איך לתקן את זה - אשמח אם תלמד אותי איך לגרום לאנשים לכתוב כאן...)
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי iavihay » 30 ינואר 2010, 22:33
מסר אישי
-
iavihay
- סופר משתמש
-
על ידי iavihay » 31 ינואר 2010, 00:27
אתה לא אמור לשלוט במה שהציבור יגיב, אתה בהחלט אמור לנווט את
הספינה, למחוק מתי שנחוץ ולהעמיד אנשים על מקומם כשזה נדרש..
דברים שאתה עשית ועושה בקושי..ולרוב עפ"י גחמות או לחצים מבית..
לא שמעתי פעם אחת ,(מלבד המפגש אצלך..) שאירגנת אירוע לחברי
הפורום, דחפת למפגש,או תיאמת ביקור כל שהוא ..(אני יודע שאתה
עסוק, עבודה,משפחה,עסקים.. אבל מינימום.. חשבת שלנהל פורום
מצליח, זה משחק ילדים שישוחק מעצמו..?
לאחר שיהודה פרש מניהול, ניסית למצוא מחליף..? פנית למישהו..?.
התייעצת עם מי מהחברים..? או שפשוט הנחת שהדברים יעשו מעצמם
מכוח האינרציה,
אתה מדבר על "עדריות" בתפוז.. "ואשר שם ישנם אנשים שכנראה חיים באינטרנט, ולא מוצאים לעצמם משהו יותר טוב לעשות וכו'.."סוף ציטוט..
אתה לא חושב שמנהל פורום צריך להשקיע..?? זו הרצינות שבה אתה
רואה את תפקידך..?
אתה טוען שמענה מהיר לא מעיד על שום דבר.. אולי תחשוב על כך שזה
מעיד על איכפתיות והתייחסות לפונים לפורום. לפני מס דקות סיימתי לעבור
על השאלות שהופנו לפורום כאן ונותרו ללא מענה וראיתי מאות כאלה, (הסטטיסטיקה שלך סייעה לי בכך..) זו בוודאי לא התייחסות רצינית
לגולשים ובוודאי לא מביאה כבוד גדול לפורום..ומהיכרות שלי את החברים
כאן בפורום, חלקם הגדול יכלו לענות לרוב השאלות,אך ביכרו כל אחד
מסיבותיו עימו שלא לעשות כן.. זה כשלעצמו מעיד על רצון לשמור על
מסגרת קטנה שבה כולם מכירים את כולם, וכך מרחיקים "טרדנים" לא רצויים,
או גולשים חסרי ניסיון..את זה אתה לא יכול להכחיש..(ראינו את זה כאן בפורום..) היה כבר מי שהתבטא ברצונו לשמר את הפורום כמועדון חברים..
גולש שלא נענה מרגיש דחוי, גם תשובה כמו: אין לנו פתרון עבורך/זה גדול עלינו/אנו לא מבינים בזה/תפנה לפורום-X.. גם אלו תשובות.. וכשאין גם
כאלה, הגולשים נוטשים למחוזות אחרים..
כישלונך מתבטא בניהול הלקוי שלך, לא בהבטחות או בתארים..אגב, מנהל מוכשר יודע למשוך לקוחות..(אתה בטח לא רוצה שאתן את יהודה כדוגמא,
אבל מה לעשות והעובדות מדברות בעד עצמן..) כשהוא ניהל את הפורום
שלך והיה זקוק לעזרה ממך, מצא עצמו רודף אחריך כדי שתפנה עבורו מס
דקות יקרות מזמנך..ואיש לא טרח בפורום לתמוך בו..אכן אתה טוען שאם
אתה נכשלת, גם אני נכשלתי.. יש מעט אמת בדבריך, אבל מכישלוני
וכשלונו של יהודה וכשלונם של אחרים שהצטרפו אליו נבנה פורום
לתפארת..! בעוד שהפורום פה דורך במקום, שלא לומר..
משה, ניהול אנשים לא לומדים בקורס כזה או אחר, אלו כישורים שיש לך
או שאין לך אותם..סמכויות לוקחים או נותנים, לעולם לא מחכים שיגיעו אליך,
כי הם לא יגיעו..
מאחל לך הצלחה,בריאות ואושר בכל אשר תפנה ..
נערך לאחרונה על ידי iavihay בתאריך 31 ינואר 2010, 00:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
iavihay
- סופר משתמש
-
על ידי yossi » 31 ינואר 2010, 00:33
הכל עובר דרך המנהל
הוא מחליט מתי והיכן
המעוניינים שולחים בקשת השתתפות במייל והוא מחליט מי יבוא ומי לא ואיש לא יודע מי נזרק מהרשימה.
יש קבוצה של מקורבים שמשותפת במידת מה בבחירתו (בעיקר לגבי הזמן).
מקורבים אלו גם משמשים כבסיס לקשרים חברתיים אותם הוא מנסה ליישםלפי מודל אחר בו היה חבר פעם.
-
yossi
- סופר משתמש
-
-
על ידי iavihay » 31 ינואר 2010, 00:53
יוסי, מעניין שרק מי שלא בפורום תפוז מתלונן על כך..
במפגשים שנערכו עד כה, היו עשרות משתתפים מהפורום החדש.. ברור שמספר המקומות במפגשים אלו מוגבל, ומי שלא טורח לאשר בהקדם ישאר בחוץ... מה לעשות והמארחים לא תמיד מוכנים לביקור חוזר..
לא זכור לי שמאז שיהודה עזב את הפורום הזה, מישהו טרח לארגן בו משהו מלבד מפגשים חברתיים אצל אחד החברים..אז במקום להלין על יהודה, קום וארגן ביקור במפעל/אומן/נגרייה/מנסרה לחברים כאן. ולאחר שתקבל הקצבת מקומות מוגבל, נראה איך תחלק את השלל.. (ואין לי כל ספק איך הוא יחולק..)
אם אתה מתכוון למפגשים פרטיים של מס' חברים הרי זה עיניינו של כל אחד, עם מי הוא רוצה להיות בקשר חברתי ועם מי או אצל מי להתארח..
הכי כיף וקל זה להמשיך ולדשדש ולהעביר ביקורת ולטחון עד זרא כמה יהודה לא בסדר, ואיך הוא סידר את כולם, ואיזה מנוול הוא..זה מעביר יופי את המפגשים החברתיים של הפורום הזה..
זאת במקום לקחת יוזמה,לארגן ביקורים,מפגשים מקצועיים ודברים כמו שיהודה מארגן..זכור לי שאתה אישית עלבת פעם בגבלי כאן בפורום.. ואיש לא אמר לך דבר על כך, פשוט קיבלו אותך כ"מצליף" של הסיעה..אני אישית לא טענתי דבר וחצי דבר כנגד עבודותיו של גבלי, אלא כנגד דרכו התיעודית והטרחנית לטעמי..אבל מילא, המצב גם כך מדורדר כאן בפורום וזה הדבר שעצוב בעיני.. קראתי איך עונים לחסרי ניסיון וראיתי גם איך לא עונים כלל לפונים השונים.. אתה יכול לראות את הסטטיסטיקה בשאלות שבחלקן עיינו מאות קוראים, אך לא מענה אחד.. זה גם מצביע על משהו..הלא כן...!
-
iavihay
- סופר משתמש
-
על ידי yossi » 31 ינואר 2010, 01:19
לרגע לא חשבתי להלין על מפגשים חברתיים. זה לא ענייני ואינני בוחר חברים חברתיים עפ"י רמות הנסורת שלהם אלא עפ"י אשיותם ומהותם נטו.
לדעתי מפגשי פורום עניניים מן הראוי שיהיו פתוחים לכל ואם מספר המשתתפים מוגבל הרי ששרשור הרשמה ע"ג הפורום,חשוף וגלוי הוא הדרך להחליט מי יבוא ומי לא.
אבל אפשר לציין שהמנהל שם לומד מנסיון עבר וכראיה לכך הייתה הרשמה לביקור בלדיקו ע"ג הפורום ואני לא הוכנסתי ברשימה למרות שנרשמתי. כששאלתי במייל למה? התשובה הייתה תפסיק לבלבל לי את המוח. לכן האיש העביר את נהלי ההרשמה למצב שושו וכך רק הוא יודע מי נרשם ומי נדחה.
אין לי טענות כלפי איש וכל אחד בוחר את דרכו על פי אמות מידה בהם בחר.
את דעותי הקליניות אינני מסתיר מאיש ואינני חפץ בקרבתו של מי שאינו ראוי לי
-
yossi
- סופר משתמש
-
-
על ידי Moshe Eshel » 31 ינואר 2010, 11:20
אתה צודק אביחי, אני באמת מנהל פורום גרוע, ולכן אף לא קראתי לעצמי בשם הזה, ולא רציתי להיות כזה (ידעתי על הבעיות שלי בתחום לפני שפתחתי את האתר הזה). אני בן אדם טכני, לא מנהיג ולא מוביל - וחסר אשליות או תקוות בתחום... יודע ליישם דברים ולתת אפשרות טכנית לביצועם - ולראיה האתר הזה שמאפשר לכל מי שרוצה להעלות קישור - בלי צורך לשלוח אימייל למנהל האתר או הפורום על מנת שיעשו את זה בשבילו...
לכן הצעתי את התפקיד למקס בתחילת הדרך, ולכן שמחתי כשיהודה לקח על עצמו את תפקיד מנהל הקהילה, ולכן התעצבתי כשהוא עזב - ולכן אני עדיין מקווה שמישהו יקח על עצמו את התפקיד... לא הנחתי דבר ולא היו לי ציפיות, אבל באמת קיוויתי ועדיין מקווה שזה יסתדר - לא מעצמו, אלא בעזרת האנשים הטובים שכבר פה ואלה שעוד יבואו.
וכן, התייעצתי, ופניתי, וביקשתי - ולא, אף אחד לא הרים את הכפפה... יותר מזה קשה לי לעשות.
אני בכוונה לא רוצה לכתוב על יהודה שום דבר כאן, אבל כבר כתבתי הרבה - ולא בנימה שאתה מציין, בודאי שאני לא נלהב מזה שהוא עזב את הפורום הזה - ובודאי שיש לי ביקורת - אבל מכאן ועד הדברים שאתה מציין רחוקה הדרך מאוד...
גם "מפגשי הפורום" שמתקיימים ואני גם משתתף בהם מדי פעם, הם לא מפגשים שאני מארגן, והם נקראים מפגשי פורום כי מי שמארגן אותם בוחר לקרוא להם כך, אבל באותה מידה יכולים להיקרא מפגש חברים... והם מתקיימים בחסות האנשים שמשתתפים בהם - לא בחסות הפורום הזה, אומנם בעידודו, אבל לא יותר מאשר עידוד שאני נותן לכל פעילות אחרת שמתפרסמת פה (נגיד תערוכת טימבר, או מפגשי אגודת החרטים). לצערי אין לי את המיומנות הארגונית/ניהולית/אנושית הנדרשת לעשות דברים כאלה...
אתה רוצה לקרוא לי כשלון, סבבה, אני אפילו לא נעלב.
הציטוט שציטטת מדברי, לא כוון למנהל הפורום השכן, אלא למספר אנשים שחברים בו... בוודאי שאני חושב שמנהל פורום צריך להשקיע - ושוב, אני לא הוא.
אתה טוען, שיהודה רדף אחרי, ואכן הוא התקשר הרבה ורצה להיפגש, ואני באמת לא יכולתי... מה לעשות - תפס אותי בתקופה לחוצה... התנצלתי בפניו ואין לי בעיה לומר שהייתי לא בסדר, אמרתי את זה גם אז. הוא בחר שלא לקבל את ההתנצלות ולפתוח פורום אחר, וזו זכותו המלאה - ואין לי טענות אליו כלל... כמו שכתבתי למעלה הצטערתי שהוא עזב את התפקיד - חשבתי שהוא יכול לעשות לטובת הפורום. האמת, אני לא חשבתי שהסיבות/טענות שהוא העלה היו משכנעות - אבל לא הצלחתי לשכנע אותו בכך ולכן זו בעיה שלי ולא שלו. לגבי התמיכה ביהודה בפורום - זה כבר עניין שלו, אבל אני נתתי לו את כל הגיבוי הנחוץ, תמיד - ואי אפשר להחזיק את זה נגדי.
תודה על האיחולים - אבל כנראה שמוצלח אני כבר לא אהיה...
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי iavihay » 31 ינואר 2010, 18:53
משה, מעולם לא עלבתי בך, ולא טענתי שאתה כישלון, כל שציינתי הוא שנכשלת בניהול..
(אני אגב, בטוח שאתה מוכשר מאין כמוך בדברים אחרים..)
עצוב וכואב אך זו המציאות. מאחר והחלטת להעביר את תגובתך בפרהסיה, ראוי שתציג גם את פנייתי אליך..ותמקם אותה לפני תגובתך הנוכחית..
אשמח אם תעשה זאת, על מנת שהקוראים ידעו את תוכן הדברים שכתבתי לך באופן אישי. ויווכחו שהדברים שונים מעט מהאופן שבו אתה מציג אותם..
-
iavihay
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 31 ינואר 2010, 19:12
צודק, לא כתבת שאני כשלון, רק שנכשלתי בניהול - טעות שלי בניסוח... מתנצל גם על זה.
לגבי מה שכתבת לי בפרטי, אני הגבתי כאן רק על הודעתך הפומבית, אם בא לך לפרסם את מה שכתבת לי וכתבתי לך בפרטי תרגיש חופשי. אני סומך עליך שתצטט כיאות.
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים
|