חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בנית מטבח

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בנית מטבח

הודעהעל ידי ShmulikKipod » 15 מאי 2022, 22:46

שלום לכולם,

אני נגר חובב שבדיוק חוזר ארצה בארה״ב ומביא את ציוד העבודה שלי ארצה. (אני גם לא מכיר את המונחים בעברית, אז עמכם הסליחה אשתמש במונחים באנגלית שאני מכיר)
בבית שאני בתכנן לרכוש יש צורך להחליף את כל המטבח ואני שוקל לבצע זאת בעצמי ותוהה מה נפח העבודה והאם כדאי לעשות זאת בעצמי, ומה כדאי/רצוי לתת לבעל מקצוע עם ציוד יותר מקצועי מהציוד החובבני שיש לי.
סטנדרט הבניה של מטבחים היא טיפה שונה מזה הנהוג בארה״ב. הקבינה בד״כ נבנת מ-plywood וה-Toe kick הוא חלק ממבנה הארגז. בחזית הארגז בונים face frame מ-hardwood (בד״כ poplar) לכסות את ה-plywood. בחלק האחורי של הקבינה מייצרים rabbet או עם groove שיהיה אפשר להצמיד אליו את גב הקבינה.
אם יש צורך בחלוקה של הקבינה, מחרצים dado שבו תיכנס המחיצה/מדף קבוע.

מקריאה פה בפורום הבנתי שבארץ את הקבינה בונים כקוביה בודדת בלי מחיצות, בלי , מפלסים באמצעות רגלים מפלסטיק. את ה-plywood מכסים עם edge banding
הקוביה:
כשבניתי cabinets השתמשתי ב-prefinish plywood 18mm בד״כ עשוי מ-baltic birch. הייתי קונה לוחות בגודל של 8 רגל על 4 רגל.
לכיסוי הplywood ברוב המקרים הייתי מדביק פיסה קטנה של hardwood.
באיזה חומר כדאי להשתמש בארץ לבניה וכיצד הוא מגיע? ראיתי שמשתמשים בגלילים של חומר סינטטי או פי וי סי ל-edge banding.
האם מחרצים בצורה כלשהי את ה-plywood?
יש טעם לחתוך בעצמי את הלוחות בעזרת track saw ו-table saw ואת ה-edge banding להדביק עם מגהץ או שזה סתם גהנום ועדיף לתת לנגריה שיש לה CNC ומכשור מקצועי לחיתוך ולהדבקה של ה-edge banding לפי מידה?

מגירות:
יש לי נסיון טוב עם BLUM Tandem ועם Blum Movento את המגירה הייתי בונה מ-Baltic birch 16mm ואת התחתית מ- Baltic birch 6 mm.
האם ניתן להשיג את המסילות הללו גם בארץ? כדאי להשתמש בהן או שיש משהו אחר?

חזיתות:
בניתי כמה מhardwood אבל הבנתי שבארץ הרוב מזמינים מספק. יש טעם בבניה עצמית או להזמין? (אם כן מאיפה)

צביעה:
זה נראה לי משהו שכדאי להעביר לספק חיצוני, לא? (צובעים בארץ בעזרת HVLP?)

אשמח גם למקומות מומלצים לרכוש בהם את החומרים באזור חיפה

מבחינת הציוד הכבד/גדול - יש לי את הציוד הבא שעשוי להיות שימושי בבניה:
SawStop cabinet table saw
Festool domino
Festool snader ETS EC 150
Festool tracksaw TS55
Festool router 1400
router table
shaper origin (hand held CNC)
drill press
14" bandsaw
Dewalt 735 13" planer
Powermatic 6" jointer
Pneumatic Finish Nailer (15g)
Penumatic 23g brad nailer
ShmulikKipod

Re: בנית מטבח

הודעהעל ידי Se7eN » 15 מאי 2022, 23:28

קודם כל ברוך הבא לארץ.

אתה משתמש בהמון מונחים, אם תרצה אשמח לתרגם לך אותם ל"עברית מדוברת" שהיא שילוב של עברית וגרמנית בעיקר. זה חשוב כשתרצה לדבר עם ספקים מקומיים.
מבחינת לוחות (sheet goods) המידות הן כמו בארה"ב, 144*122 ס"מ.
אני חושב שעדיף לך לקנות את הלוח עם פורמייקה (laminate) ולהוסיף אצל הנגר את הקנט (edge banding). את הגב אפשר לשים בתוך מגרעת או פשוט לחבר מבחוץ עם מסמרים או סיכות.
לגבי חזיתות, השאלה איזה עיצוב אתה מחפש. אם אתה מעוניין בעץ מלא, אין שום בעיה לעשות כמו שעשית בארה"ב, כנראה החומרים יהיו יותר יקרים, אבל בעבודה עצמית זה לא יהיה משמעותי מאוד. בארץ הרוב עושים חזיתות מ-MDF שצובעים אותו, אבל יש גם הרבה בפורמייקה, זה תלוי בסגנון העיצובי שלך.
לגבי פרזולים (hardware) יש בארץ את בלום, ספציפית עכשיו הבנתי שיש מחסור במלאים ולכן קשה להשיג, אבל עקרונית זה קיים פה. יש ליבואן (bluran) חנויות תצוגה שאפשר לראות את הפרזולים שלהם, וגם עוד מוצרים שהם מוכרים, כמו למשל חזיתות.

בתכלס - כדאי שתחליט איזה עיצוב אתה רוצה ואז יהיה קל יותר לכוון אותך לפתרונות הנכונים. גם בארץ יש מטבחים בסגנון אמריקאי, עם face frame, זה פשוט פחות נהוג מבחינת עיצוב.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי ShmulikKipod » 15 מאי 2022, 23:51

אשמח לתרגומים של המונחים למה שמשתמשים בו בארץ. השתמשתי המונים באנגלית כי פשוט אני לא מכיר את המונחים הישראלים והאמריקאים הם אלו שהתרגלתי אליהם עד כה.

חזיתות עץ מלא השתמשתי בעיקר כי רציתי להשאיר את התווים (grain pattern) של העץ (בעיקר walnut ו-white oak). השתמשתי בhard wax oil לגימור בקונסולות טלויזיה/מזנונים/שולחנות ולא צבעתי. (הgoto שלי מבחינת סיומת (finishing) היהRubio monocoat) {יש להשיג אותו בארץ או מוצר דומה?}
אבל למטבח אני ארצה משהו יותר עמיד ולצבוע עץ כזה מרגיש לי קצת חבל.
אני יותר אוהב את המטבחים הישראלים וחושב ללכת על מראה יותר מודרני. הסתכלתי על כל ציפויי ה-ננו או איך שכל חברה שלא קוראים להם.
כשאתה מדבר על למינציה אתה מתכוון ל-MDF מצופה שמגיע מודבק מהיצרן?
ShmulikKipod

הודעהעל ידי Se7eN » 16 מאי 2022, 08:23

תכין רשימת מונחים ואשמח לתרגם לך.
MDF זה חומר שעשוי מאבקה של עץ מודבקת בלחץ, זה קיים גם בארה"ב. בד"כ בצבע חום-צהבהב.
על ה-MDF אפשר להדביק כל מיני ציפויים, ואפשר לצבוע אותו. היתרון שלו זה שהוא יציב, ולכן מתאים לדלתות וחזיתות, וקל לכרסום, ולכן קל לעצב בו דוגמא אם רוצים.
נראה לי שכדאי שתלך לתצוגה של בלורן, יש גם בחיפה, זה יתן לך הרבה כוון אני חושב.
Se7eN
מנהל פורום

הודעהעל ידי יחזקאל » 16 מאי 2022, 21:10

שלום חבר יקר!
welcome to israel!
רציתי להציע לך את משנתי, אתה לא חייב לקבל אותה.
לדעתי לא כדאי לך לבנות את המטבח לבד
ולו בגלל דבר אחד, המחיר.
סביר מאוד להניח שיצא לך כמעט אותו סכום כסף להוציא מהכיס!!!

דע לך שכשתיגש למחסן עצים לבקש פלטות אני לא יודע אם ה''רייש'' שלך מתגלגלת או לא....
אבל רוב הסיכויים שיעלה לך עשרות אחוזים יותר!!! מהמחיר שהנגר מקבל!(אני מכיר מקרים של אפי' פי 2)
כי אתה ''לקוח מזדמן'' והוא ''מחיר נגר''!! כשלך יעלה 335 ש''ח לפלטה, הנגר יקבל ב215ש''ח!
ואני לא רוצה ללכלך כאן על אנשים ספציפיים אבל מחיר הפרזול מתחיל ב40 אחוז יותר יקר
ממה שהנגר מקבל!!!! כי אתה... וכו'
בניה עצמית יותר זולה כשיש לך ארון ספציפי עם מידות מיוחדות או עיצוב מיוחד שנגר רוצה פי 3 על העבודה ...אז שווה לך
או שיש לך פרוייקט ייחודי עם עץ מלא וכד'

אני שונא את מה שאני כותב לך עכשיו אבל המלצתי לך היא לך תקבל כמה הצעות מחיר מנגרים.
אפי' כאלה שמתעסקים רק עם ''מזומן'' אם אתה מבין את מה שאני מתכוין....
ואז תשווה = זה ייצא די קרוב,בטוח.

הם מקבלים את החומרים בערך במחצית ממה שאתה מקבל וכל השאלה היא כמה הם גובים עבור העבודה-שכירות-עובדים-פרסום-מע''מ
ועוד הרבה הוצאות שיגלגלו עליך, אבל ייתכן מאוד שזה ייצא כמעט אותו מחיר!!!!

א -אצל נגרים מסוימים מתבלבל המילה ''סנדוויץ אדום'' בין ''טווין'' ל"אוקומה" אז פשוט תדרוש את הסנדוויץ שאתה רוצה
ב- אולי כדאי לך להזמין הכל חוץ מהחזיתות אם אתה רוצה לעשות אותם לבד
ג- כלי קריטי לדיוק במטבח ובכל "קוביה" בכלל, זה אקדח סיכות
ד- והיה ובכל זאת העדפת לבנות לבד והזמנת פלטות חתוכות -אתה לא חותם על שום טופס קבלת ההזמנה/משלוח. לפני שעברת עם מטר לבדוק
שעשו את החיתוכים נכון לפי הגודל. אתה תופתע לגלות כמה טעויות יש אצלם... ואז במקום לריב אח''כ... ולהתחנן אליהם... אתה פשוט לא חותם
ואז הם צריכים לספק לך את הסחורה הנכונה....
ה- מגירות, המלצתי לך (אתה ממש לא חייב לקבל)היא, כל מגירה טריקה שקטה מתוצרת גראס, בלום, או הטיש (האיכות די מקבילה והיא מצויינת)
ובעניין העיצוב של הדגמים לפי טעמך האישי, או תקציבך, אני הייתי לוקח הכי פשוט רק שיהיה טריקה שקטה.
ו- אם אתה מאיזור חיפה ואתה באמת רוצה לבנות לבד... אולי לפחות תנסה לברר אצל אלכס מילך אם הוא מוכן להזמין בשבילך את הפרזול ואת הפלטות
הוא מקבל "מחיר נגר" !!!
אם אתה כותב שדפדפת בפורום אין סיכוי שפיספסת את המספר שלו :)
ועצה שלי , אל תבנה על ''התיידדות'' ארוכת טווח עם ספק כלשהו....(עצים קשים, סנדביץ, פרזול,כלי עבודה...)בנוגע למחיר, אלא תמיד תעשה סקר קטן
זה לגיטימי בהחלט! בפרט בארצנו, שדי מושפעת מצורת המכר במזרח התיכון, הכוללת מיקוח.
בהצלחה חבר
יחזקאל
משתמש ותיק

הודעהעל ידי ShmulikKipod » 16 מאי 2022, 23:44

Se7eN כתב:תכין רשימת מונחים ואשמח לתרגם לך.
MDF זה חומר שעשוי מאבקה של עץ מודבקת בלחץ, זה קיים גם בארה"ב. בד"כ בצבע חום-צהבהב.
על ה-MDF אפשר להדביק כל מיני ציפויים, ואפשר לצבוע אותו. היתרון שלו זה שהוא יציב, ולכן מתאים לדלתות וחזיתות, וקל לכרסום, ולכן קל לעצב בו דוגמא אם רוצים.
נראה לי שכדאי שתלך לתצוגה של בלורן, יש גם בחיפה, זה יתן לך הרבה כוון אני חושב.

MDF אני מכיר וגם יצא לי לעבוד איתו קצת (חומר נוראי מבחינת אבק)
ShmulikKipod

הודעהעל ידי ShmulikKipod » 17 מאי 2022, 00:09

יחזקאל כתב:שלום חבר יקר!
welcome to israel!
רציתי להציע לך את משנתי, אתה לא חייב לקבל אותה.
לדעתי לא כדאי לך לבנות את המטבח לבד
ולו בגלל דבר אחד, המחיר.
סביר מאוד להניח שיצא לך כמעט אותו סכום כסף להוציא מהכיס!!!

דע לך שכשתיגש למחסן עצים לבקש פלטות אני לא יודע אם ה''רייש'' שלך מתגלגלת או לא....
אבל רוב הסיכויים שיעלה לך עשרות אחוזים יותר!!! מהמחיר שהנגר מקבל!(אני מכיר מקרים של אפי' פי 2)
כי אתה ''לקוח מזדמן'' והוא ''מחיר נגר''!! כשלך יעלה 335 ש''ח לפלטה, הנגר יקבל ב215ש''ח!
ואני לא רוצה ללכלך כאן על אנשים ספציפיים אבל מחיר הפרזול מתחיל ב40 אחוז יותר יקר
ממה שהנגר מקבל!!!! כי אתה... וכו'
בניה עצמית יותר זולה כשיש לך ארון ספציפי עם מידות מיוחדות או עיצוב מיוחד שנגר רוצה פי 3 על העבודה ...אז שווה לך
או שיש לך פרוייקט ייחודי עם עץ מלא וכד'

אני שונא את מה שאני כותב לך עכשיו אבל המלצתי לך היא לך תקבל כמה הצעות מחיר מנגרים.
אפי' כאלה שמתעסקים רק עם ''מזומן'' אם אתה מבין את מה שאני מתכוין....
ואז תשווה = זה ייצא די קרוב,בטוח.

הם מקבלים את החומרים בערך במחצית ממה שאתה מקבל וכל השאלה היא כמה הם גובים עבור העבודה-שכירות-עובדים-פרסום-מע''מ
ועוד הרבה הוצאות שיגלגלו עליך, אבל ייתכן מאוד שזה ייצא כמעט אותו מחיר!!!!

א -אצל נגרים מסוימים מתבלבל המילה ''סנדוויץ אדום'' בין ''טווין'' ל"אוקומה" אז פשוט תדרוש את הסנדוויץ שאתה רוצה
ב- אולי כדאי לך להזמין הכל חוץ מהחזיתות אם אתה רוצה לעשות אותם לבד
ג- כלי קריטי לדיוק במטבח ובכל "קוביה" בכלל, זה אקדח סיכות
ד- והיה ובכל זאת העדפת לבנות לבד והזמנת פלטות חתוכות -אתה לא חותם על שום טופס קבלת ההזמנה/משלוח. לפני שעברת עם מטר לבדוק
שעשו את החיתוכים נכון לפי הגודל. אתה תופתע לגלות כמה טעויות יש אצלם... ואז במקום לריב אח''כ... ולהתחנן אליהם... אתה פשוט לא חותם
ואז הם צריכים לספק לך את הסחורה הנכונה....
ה- מגירות, המלצתי לך (אתה ממש לא חייב לקבל)היא, כל מגירה טריקה שקטה מתוצרת גראס, בלום, או הטיש (האיכות די מקבילה והיא מצויינת)
ובעניין העיצוב של הדגמים לפי טעמך האישי, או תקציבך, אני הייתי לוקח הכי פשוט רק שיהיה טריקה שקטה.
ו- אם אתה מאיזור חיפה ואתה באמת רוצה לבנות לבד... אולי לפחות תנסה לברר אצל אלכס מילך אם הוא מוכן להזמין בשבילך את הפרזול ואת הפלטות
הוא מקבל "מחיר נגר" !!!
אם אתה כותב שדפדפת בפורום אין סיכוי שפיספסת את המספר שלו :)
ועצה שלי , אל תבנה על ''התיידדות'' ארוכת טווח עם ספק כלשהו....(עצים קשים, סנדביץ, פרזול,כלי עבודה...)בנוגע למחיר, אלא תמיד תעשה סקר קטן
זה לגיטימי בהחלט! בפרט בארצנו, שדי מושפעת מצורת המכר במזרח התיכון, הכוללת מיקוח.
בהצלחה חבר

איך לא התגעגעתי לשיטת המסחרה הזאתי :( :(
גם בארה״ב יש מחירים שונים בהתאם לכמויות רכישה, אבל אין בעיה בתור לקוח קצה להשיג plywood, אבל ההבדל במחיר הוא לא כזה גבוה.

0 - כמו שאומרים, אין חבר נאמן מכסף מזומן :)

א- מה דירוג האיכויות של ה-plywood (לביד?) אני מבין שאוקמה הוא הסנוויץ המועדף בארץ.
ב - חזיתות אני עדין לא יודע מה אני מתכנן, אבדוק זאת
ג - יש לי 2 אקדחי סיכות (23 ללא ראש ו-15 ג׳אוג׳) או שאתה מדבר על Staple Guns
ד - נקודה טובה
ה - יש לי נסיון עם המגירות טריקה שקטה של בלום. 563H ו- 763 ותכננתי לרכוש גם אותן לפרויקט. אם אתה אומר שיש גם כזה הבדל במחיר בארץ, אולי בכלל כדאי לי להביא את הפרזול של בלום במכולה עם שאר הציוד. המגירות הרגילות נמכרות באזור ה-25-30$, אין לי מושג מה המחיר בארץ
ו- יש לי פגישה בבלום שבוע הבא, אצור איתו קשר אחרי שאבין קצת יותר מה בדיוק אני מחפש.
ShmulikKipod

הודעהעל ידי wood_works » 18 מאי 2022, 07:44

מהיכן אתה חוזר? (מאיזו מדינה)
אני עשיתי מסלול דומה לפני כשבע שנים, שהיתיי בארץ שנתיים וחזרתי חזרה לארה"ב
מנסיון שלי - קח איתך כמעט כל מה שתוכל להכניס במכולה, לרבות consumable כמו סיכות וברגים (בעיקר drywall ones) בגדלים שונים, כמוכן הייתי ממליץ לך להצטייד בJohnson wax, זה אחד הדברים שלא מצאתי בארץ בזמנו ודיי היה חסר לי (אני משתמש בזה עמ להגן על הציוד מפני חלודה), אל תשכח שנאי מאיכות טובה לכלים היוניברסלים, לא הייתי מעז לחבר את ה-festool למשהוא לא איכותי

Good luck on your journey, be patient - you will need that
wood_works
סופר משתמש

הודעהעל ידי ShmulikKipod » 18 מאי 2022, 08:56

מגיע מקליפורניה
גם אני משתמש ב-Jonson wax לcast iron
התחלתי לחפש כל מיני consumables שאני רגיל אליהם אונליין ואני לא מוצא :(
ShmulikKipod

הודעהעל ידי Se7eN » 18 מאי 2022, 10:36

היום אפשר להזמין מאמאזון ארה"ב המון מוצרים ישירות לארץ, כולל משלוח חינם. זה משהו שכדאי מאוד לשקול, אני לא מכיר בארץ שום שירות שמתקרב בכלל למגוון והמחירים שהם מציעים
Se7eN
מנהל פורום

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־14 אורחים