שלום לכולם,
אני נגר חובב שבדיוק חוזר ארצה בארה״ב ומביא את ציוד העבודה שלי ארצה. (אני גם לא מכיר את המונחים בעברית, אז עמכם הסליחה אשתמש במונחים באנגלית שאני מכיר)
בבית שאני בתכנן לרכוש יש צורך להחליף את כל המטבח ואני שוקל לבצע זאת בעצמי ותוהה מה נפח העבודה והאם כדאי לעשות זאת בעצמי, ומה כדאי/רצוי לתת לבעל מקצוע עם ציוד יותר מקצועי מהציוד החובבני שיש לי.
סטנדרט הבניה של מטבחים היא טיפה שונה מזה הנהוג בארה״ב. הקבינה בד״כ נבנת מ-plywood וה-Toe kick הוא חלק ממבנה הארגז. בחזית הארגז בונים face frame מ-hardwood (בד״כ poplar) לכסות את ה-plywood. בחלק האחורי של הקבינה מייצרים rabbet או עם groove שיהיה אפשר להצמיד אליו את גב הקבינה.
אם יש צורך בחלוקה של הקבינה, מחרצים dado שבו תיכנס המחיצה/מדף קבוע.
מקריאה פה בפורום הבנתי שבארץ את הקבינה בונים כקוביה בודדת בלי מחיצות, בלי , מפלסים באמצעות רגלים מפלסטיק. את ה-plywood מכסים עם edge banding
הקוביה:
כשבניתי cabinets השתמשתי ב-prefinish plywood 18mm בד״כ עשוי מ-baltic birch. הייתי קונה לוחות בגודל של 8 רגל על 4 רגל.
לכיסוי הplywood ברוב המקרים הייתי מדביק פיסה קטנה של hardwood.
באיזה חומר כדאי להשתמש בארץ לבניה וכיצד הוא מגיע? ראיתי שמשתמשים בגלילים של חומר סינטטי או פי וי סי ל-edge banding.
האם מחרצים בצורה כלשהי את ה-plywood?
יש טעם לחתוך בעצמי את הלוחות בעזרת track saw ו-table saw ואת ה-edge banding להדביק עם מגהץ או שזה סתם גהנום ועדיף לתת לנגריה שיש לה CNC ומכשור מקצועי לחיתוך ולהדבקה של ה-edge banding לפי מידה?
מגירות:
יש לי נסיון טוב עם BLUM Tandem ועם Blum Movento את המגירה הייתי בונה מ-Baltic birch 16mm ואת התחתית מ- Baltic birch 6 mm.
האם ניתן להשיג את המסילות הללו גם בארץ? כדאי להשתמש בהן או שיש משהו אחר?
חזיתות:
בניתי כמה מhardwood אבל הבנתי שבארץ הרוב מזמינים מספק. יש טעם בבניה עצמית או להזמין? (אם כן מאיפה)
צביעה:
זה נראה לי משהו שכדאי להעביר לספק חיצוני, לא? (צובעים בארץ בעזרת HVLP?)
אשמח גם למקומות מומלצים לרכוש בהם את החומרים באזור חיפה
מבחינת הציוד הכבד/גדול - יש לי את הציוד הבא שעשוי להיות שימושי בבניה:
SawStop cabinet table saw
Festool domino
Festool snader ETS EC 150
Festool tracksaw TS55
Festool router 1400
router table
shaper origin (hand held CNC)
drill press
14" bandsaw
Dewalt 735 13" planer