|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Itzik33 » 30 ינואר 2022, 20:27
שלום לכולם
אני מתעתד לבנות שידה בדומה לתמונה המצורפת. כרגע אני בשלב התכנון ואשמח לעצות מועילות. צפיתי בהרבה סרטונים המראים שלבי בנייה של דברים דומים ולבסוף החלטתי ללכת על שלד שעשוי מקורות אורן בשילוב פלטות סנדוויץ עבור דפנות,תחתית,גב ומדפים. ההתלבטות שלי היא בבחירת הפרופילים,אין לי ניסיון בחישוב עומסים למעט אינטואיציה והגיון בריא בכל זאת לא הייתי רוצה לבחור בפרופילים גדולים מידי שכן זה בא על חשבון נפח אחסון ,משקל וגודל כללי. בתמונות שצירפתי רואים את התכנון הראשוני ב- SKETCHUP של הוטרינה במבט חזית וצד, ותמונות נוספות של השלד. אשמח להמלצות בבחירת העוביים של הפרופילים בהתחשב בעומס שיווצר על ידי המדפים, מגירות,דלתות, משטח עליון ותכולת ארונית החלק התחתון (צלחות כבדות וכו') וכן ארונית עליונה עם דלתות (בשילוב זכוכית), מדפים, גב וכמובן תכולה. חיבור הפרופילים יהיה עם דבק ו/או עם ברגים נסתרים (KREG) או ברגים בקדח ישר (לאחר מכן מילוי עם שפכטל ושיוף), מבחינת מידות, הרוחב יהיה כ- 110 ס"מ, עומק כ- 50 ס"מ, גובה חלק תחתון כ- 90 ס"מ וגובה כללי כולל חלק עליון כ- 200 ס"מ. בנוסף על איזה עובי סנדוויץ אתם ממליצים בדפנות, גב, תחתית ? האם אותו עובי עבור מדפים ? איזה סוג סנדוויץ מומלץ מבחינת חוזק בלבד כיוון שהויטרינה תצבע בצבע אטום.
אשמח לקבל עצות מניסיונכם תודה
- קבצים מצורפים
-

-

-

-

-

-
Itzik33
- סופר משתמש
-
על ידי avian » 31 ינואר 2022, 11:34
לא יצא לי לבנות שידה כזו, אבל ברמת הלוגיקה וממה שראיתי שבנו אחרים - הדפנות והגב יכולים להיות מסנדוויץ' דק בהרבה מהמדפים, כי הם לא נושאים כמעט עומס. 6 מ"מ או מקסימום 8 מ"מ מספיק לדעתי. מדפים באורך מטר (נראה לי שזה הנטו ברוחב הכללי שציינת) שנושאים משקל כבד כמו שציינת צריכים להיות בעובי 18 לפחות לדעתי, אם אין תמיכה באמצע, ועדיף יותר.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי Yair Feldmann » 31 ינואר 2022, 12:15
שאלה נכונה מאוד! במקרים רבים אני רואה שימוש בקורות גדולות מדי בריהוט, בשולחנות ובכסאות לילדים. מיותר, לא פרופורציוני וגם מגושם. אני עושה שימוש בקורות אורן מוקצע בחתך 32x43 מ"מ שתמצא בכל מחסן עצים. הן מספיקות לנשיאת עומס אנכי של כל רהיט סביר, וגם נוחות לעבודה כי יש להן פיאה ארוכה, לצורך חיבור סין וגרז שמומלץ גם בשידה שלך כדי להשיג מבנה יציב. רק להדגמה, שידה שבניתי לפני שנים עם הקורות האלה. למעלה דיקט 18 מ"מ, מאחור דיקט 4 מ"מ (התפקיד העיקרי שלו הוא לשמור על מלבניות המסגרת ויציבותה) ובדפנות דיקט 6 מ"מ שנכנס יפה לתוך חריץ בקורות האמורות ויעמוד בפני נכד שייכנס בשידה עם האופניים. 22 חיבורים של סין וגרז. עומק השידה נקבע לפי הטלוויזיות העמוקות מאוד שהיו אז...
- קבצים מצורפים
-

-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי אמיר ח. » 31 ינואר 2022, 19:39
שלום, גם אני בעד להשתמש בדיקט 4 או 6 מ"מ עבור הדפנות והגב , כך אני נוהג לעשות. מדפים ותחתית מסנדוויץ' טווין 17 מ"מ. הייתי נמנע מלהשתמש ב- Pocket holes בפרויקט כזה, לפחות בבנית השלד. הכי טוב כמובן זה כמו שיאיר ציין, חיבורי סין וגרז. אופצייה שניה יותר קלה היא חיבור Half-lap. אם אין ברצונך להתעסק עם מחברים אז אפשר גם ברגים ישרים ודבק. הייתי בונה את השלד כמו בתמונה המצורפת, יותר יציב לדעתי.
- קבצים מצורפים
-

-
אמיר ח.
- סופר משתמש
-
על ידי atzmonster » 31 ינואר 2022, 22:30
ערב טוב את השידה בנה יאיר לא ראיתי באוריגינאל - יופי בהצלחה בפרוייקט היפה
-

atzmonster
- סופר משתמש
-
-
על ידי Itzik33 » 01 פברואר 2022, 14:38
תודה על התגובות והעצות המועילות, אני מניח שעוד אתכתב בפורום הזה לא מעט לגבי הפרוייקט הזה ככל שאתקדם איתו.
וחייב לומר ליאיר שהשידה נראית יפיפה ומרשימה.
יום טוב
-
Itzik33
- סופר משתמש
-
על ידי אמיר ח. » 01 פברואר 2022, 18:25
מסתבר שהפורום הזה מלא באוצרות טמונים שטרם גילינו. תודה רבה פיני, הורדתי ושמרתי את התיעוד המדהים שלך, בהחלט יש למה לשאוף.
-
אמיר ח.
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 05 פברואר 2022, 21:43
יאיר ופיני, יופי של עבודה ותיעוד
-
Edi
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר