לוח אורן מוקצע: למה הרדיוסים בפינות ?
12 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
לוח אורן מוקצע: למה הרדיוסים בפינות ?קניתי לאחרונה כמות קטנה של אורן מוקצע. כמו בקניות קטנות שעשיתי בעבר, גם הפעם קיבלתי לוח שפינותיו אינן חדות אלא מעובדות עם רדיוס, כמו שרואים בתמונה. אם אני מבין נכון זו הצורה המקובלת, והשאלה שלי זה למה ? הפינות המעוגלות פחות פגיעות מפינוח חדות, אך בחיבור של שני לוחות בנצב זה לזה, למשל כמו זה תמונה, מתקבל קו תפר לא נקי ולא יפה (בעיני). האם אורן מוקצע עם פינות חדות סטנדרטי וזמין או שזה מחייב קניית עץ לא מוקצע והקצעותו בנפרד ?
Re: לוח אורן מוקצע: למה הרדיוסים בפינות ?הסיבה שאני מכיר היא בדיוק מה שציינת (פגיעות של הפינות בשילוב הרכות של האורן).
אישית לא מצאתי אורן מוקצע עם פינות לא עגולות באיזור שלי, גם אני חיפשתי בעבר. הפתרון הנוסף האפשרי, בזבזני יותר בחומר ועלות, אז חוסך עבודת הקצעה (במיוחד שאין לי מקצוע), זה לקנות קורות רחבות יותר, ולפרוס לבד על המשור שולחן ללא הפינות, זה אישית מה שאני עברתי לעשות במקרים שאני לא מעוניין בפינות הנ''ל. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Re: לוח אורן מוקצע: למה הרדיוסים בפינות ?
כן, פתרון אפשרי למי שיש משור שולחן (לי אין) והרוחב אחרי הפריסה מספק. זה אולי גם יוזיל את המחיר. במקרה שלי העץ המוקצע עלה פי 3 מהעץ הלא מוקצע.
Re: לוח אורן מוקצע: למה הרדיוסים בפינות ?גם אני נתקלתי בבעיה דוה וכבר די התרגלתי. מה שאני עושה במקרים שאני חייב פינות ישרות זה אחד מהדברים הבאים:
חותך מחדש לאורך עם מסור עגול (כמובן עם מוביל מקצועי או קרש/ברזל אחר שמאפשר לי ללחתוך ישר) מאחר ואין לי מסור שולחן הולך לנגרייה קרובה עם העצים ומבקש שיחתכו (בתשלום) אם מדבור בעצים קטנים ובכמות קטנה - קונה את העץ בחנויות עשה זאת בעצמך - משום מה הרבה עמים העץ שהם מוכרים מגיע עם פניות חדות. כמובן שמדבור בעצים קטנים יחסית וגם המחיר גבוה יותר, אז כך זאת בחשבון ינון
Re: לוח אורן מוקצע: למה הרדיוסים בפינות ?קודם כל התופעה היא לא בעיה.
סוג העץ לגביו נשאלה השאלה הוא עץ אורן בדרגת איכות נמוכה, סוג חמישי ולפעמים שישי. זה חומר גלם שמלכתחילה מיועד לבנית דקים ופרגולות ושכזה האיכות מתאימה. הפינות מעוגלות לא מן הסיבה של להגן על פינות חדות אלא כשלב נוסף בעיבוד חומר הגלם הזה לפי יעודו. עץ אורן מהוקצע מסוג זה לא מיועד מבחינה מסחרית לבנית ריהוט (בניתי לא פעם) אלא כפי שרשמתי קודם. בחיים האמיתיים של ביצוע עבודות נגרות ופרטי ריהוט, משתמשים בעץ לא מהוקצע, מקציעים אותו בהתאם לצרכים ולרוב לאחר ביצוע חיבורים בין החלקים, מבצעים את תחילת שלבי הגימור כמו ליטוש ועיבוד שפות חדות. השאלה הלא פחות חשובה לא נשאלה, למה הלוחות האלה כל כך מכופפים ומפותלים? העצים האלה שמגיעים לארץ מגודלים בעיקר במדינות באזורים הצפוניים של אירופה. העצים נגדעים בעודם צעירים יחסית. ניתן להבחין בזה ע"י הסתכלות על חתך העץ. שם אפשר לראות במרבית הקורות את לב העץ או קרוב מאד לכך. אלה עצים שמגדלים ביערות עפ"י חוזים ארוכי טווח כולל מכירת התוצרת עוד לפני ששתלו אותה. העצים האלה, רובם ככולם, מגיעים לארץ מנוסרים ופרוסים חלקית. מאד קרוב לנמלים קיימים מפעלי ההקצעה שאליהם פורקים את מיטעני האוניות ומן המפעלים ישר למשווקים. לאחר פריסת העצים למידות הדרושות הכמעט סופיות, הם עוברים הקצעה במכונות יחודיות בעלות 2-8 כרסומים חלקים או צורתיים בהתאם לצרכים. הלוחות המיועדים לדקים ופרגולות עוברות הקצעה באמצעות 4-6 כרסומים/סכינים באותו זמן, תהליך שחוסך המון זמן בניגות לשיטת הקצעה מוקפדת ונהוגה בנגרית רהיטים. זאת הסיבה לעיוותים בלוחות. בגלל ה"שום דבר כמעט לא חשוב", אפילו מאותו ספק מאותו מפעל הקצעה, לא ניתן לקבל חזרתיות על המידות ואפילו על דיוק ברדיוסים. לגבי הגדרת המידות באינצ'ים שאינם תואמים למידה על פיה הלוחות נמכרים...הכוונה למידה של אחר ניסור ולפני הקצעה. oferyuval, פעם הבאה שתתקל בבעיה הזאת תדע למי אתה יכול לפנות Alex the Cheesepenter
תודה אלכס על ההסבר המפורט והעשיר ועל נכונות, כמו תמיד, לעזור. הבנתי שזו הצורה הנפוצה של עץ אורן מוקצע והבנתי כי על מנת להמנע מהרדיוסים שאני לא אוהב אני צריך לרכוש עץ בלתי מוקצע ולהקציעו בנגריה. כיוון שהשתמשתי בלוחות קצרים לא סבלתי מפיתולים ועיוותים.
קניתי בדיוק אצל אחד כזה: אבי פורמייקה במפרץ חיפה. אולי יש להם. לא שאלתי על פינות חדות.
Re: לוח אורן מוקצע: למה הרדיוסים בפינות ?אחלה הסבר אלכס, ממש מעניין.
תמיד חשבתי שמקציעים את העצים בחו"ל. דרך אגב, יש אפשרות לקנות אורן איכותי בארץ ? דרגה 1,2,3 ? Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Re: לוח אורן מוקצע: למה הרדיוסים בפינות ?כן בהחלט, יש אפשרות לקנות עץ אורן ועצי מחט נובפים הדומים לאורן, אצל משווקי עצים לא אצל מי שמספק חומרים ופירזול לדקים ופרגולות.
העצים האלה מגיעים במידות שונות וכמובן לאחר ניסור (ללא הקצעה). Alex the Cheesepenter
תודה אלכס על ההסבר המאלף. אני שמשתמש רבות באורן המשווק לבוני דקים ופרגולות מכיר היטב את התופעה. יתרה מכך, שמרשים לי לבחור את הלוחות ואני נובר בחבילות, ניתן לחוש את הלחות הכלואה בלוח ממש בידיים. במקום העסק, הלוח ישר, מגיע הביתה והוא כבר מעוות מכיוון שאני בונה בעיקר ריהוט לחוץ, מאוד RUSTIC, זה לא מפריע לי, אבל נותן הרגשה של נמיכות קומה. האם אתה יכול להמליץ על בית עסק באזור המרכז שמוכר אורן ברמה קצת יותר גבוהה? תודה
12 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים | |||||