|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי avian » 05 דצמבר 2020, 20:29
לאחרונה רציתי לעגל את הפינה של חלק עץ, ושלפתי את הביט רדיוס מהסט שלי. למזלי עשיתי כרסום נסיון - כי הביט אומנם עיגל את הפינה, אבל גם השאיר מדרגה בין העיגול למשטח המקורי. מבט מקרוב הראה שהבעיה היא במיסב, שפשוט קטן יותר מהקצה העליון של הלהב. בדיקה בעוד ביט שיש לי בארגז הכלים ממזמן (נגר שכח אותו אצלי פעם - ולא חזר לקחת), הרבה שגם שם המצב זהה. בדיקה בתאור הביט לא מצאה רמז למדרגה, לא בתאור המילולי ולא בציור הנלווה. האם זה "באג" שבמקרה חזר בשני הביטים שאצלי, או שזה פיצ'ר שאני לא מצליח להבין? אגב, בסוף פתרתי את הבעיה, זמנית, על ידי החלפת המיסב לאחד גדול יותר שפירקתי מביט אחר.
-
avian
- סופר משתמש
-
על ידי e-r-a-n » 05 דצמבר 2020, 21:05
יתכן ואתה מוריד את הביט יותר מדי?
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
על ידי yehuday » 05 דצמבר 2020, 22:10
אם אתה מתכוון למדרגה בין המשטח שעליו מסתובב המיסב (הדופן) לבין הרדיוס אז זו לא בעיה כללית אלא בעיה בביטים שלך. למעשה יש לי ביט רדיוס מצ'וקמק מסט של 150 שקל והוא מייצר פאזות חלקות, אז מפתיע שאתה נתקל בבעיה כזו בשני ביטים שונים
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
yehuday
- סופר משתמש
-
על ידי Se7eN » 06 דצמבר 2020, 00:25
עבדתי עם כמה וכמה ביטים ולא קרה לי. רק לוודא - אנחנו מדברים על הצד של הרדיוס התחתון, זה שקרוב למיסב, ולא על הצד העליון והרחב של הביט, שכוונון עומק הכרסום יכול להגיע למצב של מדרגה במגע שלו עם החומר
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי ragim » 06 דצמבר 2020, 08:30
סלח על השאילה... האם אתה בטוח שלא לקחת beading bit במקום round over bit?
-

ragim
- סופר משתמש
-
על ידי moshik » 08 דצמבר 2020, 14:27
avian כתב:לאחרונה רציתי לעגל את הפינה של חלק עץ, ושלפתי את הביט רדיוס מהסט שלי. למזלי עשיתי כרסום נסיון - כי הביט אומנם עיגל את הפינה, אבל גם השאיר מדרגה בין העיגול למשטח המקורי. מבט מקרוב הראה שהבעיה היא במיסב, שפשוט קטן יותר מהקצה העליון של הלהב. בדיקה בעוד ביט שיש לי בארגז הכלים ממזמן (נגר שכח אותו אצלי פעם - ולא חזר לקחת), הרבה שגם שם המצב זהה. בדיקה בתאור הביט לא מצאה רמז למדרגה, לא בתאור המילולי ולא בציור הנלווה. האם זה "באג" שבמקרה חזר בשני הביטים שאצלי, או שזה פיצ'ר שאני לא מצליח להבין? אגב, בסוף פתרתי את הבעיה, זמנית, על ידי החלפת המיסב לאחד גדול יותר שפירקתי מביט אחר.
תנסה ללפף מסקנטייפ על המיסב בעובי המדרגה רק כדי לבדוק שאכן הבעיה בקוטר המיסב
-

moshik
- מנהל פורום
-
על ידי arikbar » 08 דצמבר 2020, 18:01
הביט לא ממוקם במידה נכונה תקטין את מרווח ההוצאה שלו
-

arikbar
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 08 דצמבר 2020, 19:49
yehuday כתב:אם אתה מתכוון למדרגה בין המשטח שעליו מסתובב המיסב (הדופן) לבין הרדיוס אז זו לא בעיה כללית אלא בעיה בביטים שלך. למעשה יש לי ביט רדיוס מצ'וקמק מסט של 150 שקל והוא מייצר פאזות חלקות, אז מפתיע שאתה נתקל בבעיה כזו בשני ביטים שונים
סתם לידיעה. יש לי סט כזה של ביטים 6 מ"מ כבר יותר משנתיים. לאחרונה המיסבים בביטים שאני עובד איתם בתדירות גדולה התפרקו תוך כדי עבודה. זה לא נעים לראות כדוריות ושיבות ( זעירות ) עפות לכל כיוון. דרך אגב. איפה כדאי לקנות ביטים בצפון.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 08 דצמבר 2020, 20:55
Israelgrn4 כתב:yehuday כתב:אם אתה מתכוון למדרגה בין המשטח שעליו מסתובב המיסב (הדופן) לבין הרדיוס אז זו לא בעיה כללית אלא בעיה בביטים שלך. למעשה יש לי ביט רדיוס מצ'וקמק מסט של 150 שקל והוא מייצר פאזות חלקות, אז מפתיע שאתה נתקל בבעיה כזו בשני ביטים שונים
סתם לידיעה. יש לי סט כזה של ביטים 6 מ"מ כבר יותר משנתיים. לאחרונה המיסבים בביטים שאני עובד איתם בתדירות גדולה התפרקו תוך כדי עבודה. זה לא נעים לראות כדוריות ושיבות ( זעירות ) עפות לכל כיוון. דרך אגב. איפה כדאי לקנות ביטים בצפון.
אלי טייב מחזיק DIMAR וא.ר. השחזות WPW שניהם באזו"ת קרית ביאליק, לWPW יש ביטים למקצוענים וכאלו לחובבים שגם הם ברמה גבוהה
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי Israelgrn4 » 09 דצמבר 2020, 21:36
אדי תודה האם מחירי הביטים אצל אלי טייב וא.ר השחזות הם בשמיים, או מחירים רגילים בשוק.
-
Israelgrn4
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים
|