|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי נדב_א » 01 אוקטובר 2020, 13:26
יש לי שאלה, וחיפשתי מקום נייטרלי ומקצועי לשאול.
סיכמנו עם נגר על מדרגות מעץ מלא (על בסיס מבטון). הוא הגיע להתקין, עם מה שנראה בתמונות כסנדוויץ מצופה פורניר.
וזו תשובתו (הכתובה) לשינוי המפתיע: "זה לא סנדוויץ מצופה פורניר אני לא רמאי זה חומר תלת שכבתי עם ציפוי עץ מלא משני צדדים בעובי 6 ממ. זה חומר מיוחד לחיפוי לרצפה ומדרגות שהוא יותר יקר מעץ כי הוא עבר תהליך של עיבוד וייצור מיוחד שלא יקבל פיצוצים ולא מתעקם מהרטיבות שמקבל מהריצפה אני לא מתעסק עם חומרים זולים ולא בא לחסוך עלייך ולא על אף אחד מחומר הכי טוב בהתאם לסוג העבודה"
עוד לא ראיתי בעיני, בינתיים רק בתמונות (מצורפת תמונה) יש איזשהו סיכוי שהוא לא עובד עלינו? יש סיכוי שמדרגה כפי שהוא מתאר עדיפה על עץ מלא?
תודה!
- קבצים מצורפים
-

-
נדב_א
-
על ידי zDanielz » 01 אוקטובר 2020, 13:34
לשאלתך, הוא צודק בתיאור שלו בנוגע לאיכות החומר והמחיר באמת נכונים. זה חומר איכותי ויקר יותר מהמדרגות עץ אלון מאלו שמוכרים שלא נדבר על הזמן עבודה שנדרש שהוא יותר גדול ממדרגות עץ מלא.
במקרה שלך, בגלל שהקנטים חשופים אני אישית הייתי מעדיף באמת עץ מלא רק מבחינת הנראות אבל זה כבר עניין של טעם.
-
zDanielz
- סופר משתמש
-
על ידי ofir1977 » 01 אוקטובר 2020, 13:44
עליי לא מקובל לסכם משהו ולקבל משהו אחר. בבקשה גילוי נאות במעמד העסקה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
ofir1977
- סופר משתמש
-
על ידי ניקו » 01 אוקטובר 2020, 13:59
אני דווקא אוהב את המראה השכבתי. נותן לפרופיל נופך מודרני. אבל זה באמת עניין של טעם.
-
ניקו
- סופר משתמש
-
על ידי itzikdiy » 01 אוקטובר 2020, 14:48
היי נדב,
שלחתי את התמונה ומה שכתבת, לאבא שלי, שעוסק במעקות ומדרגות מעץ המון שנים. הוא אמר שאם הציפוי אכן 6 מ"מ משני הצדדים, אז זה יותר טוב, ופחות מתעוות, אבל כמובן שהיו צריכים לעדכן אותך מראש. (האמת שאני אישית לא זוכר שהוא התקין כאלה אלא עץ מלא, אבל זה ללא קשר ואולי אני טועה).
אז לדעתי, לא תקין שלא עודכנת, אבל אם בסוף ההתקנה מקצועית ויפה... לא שווה לעשות מזה סיפור.
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי נדב_א » 01 אוקטובר 2020, 14:55
תודה על התשובות! כיף לקבל תשובות ברורות ואמינות. לא הייתי יכול לקבל תשובות כאלו במקום אחר. אני שמח לדעת שמבחינת האיכות לא צריך לדאוג. מבחינת המראה - דעתי לא רלוונטית, אני נשוי מאוד לא אהבתי לראות משהו שונה ממה שסוכם - זה ישר מעלה חשד. אבל מכיוון שזה כבר עשוי - אפשר לצפות בפורניר, נכון? אני לא רוצה לריב, רק שיהיה איכותי, ושאישתי תהיה מרוצה.
-
נדב_א
-
על ידי itzikdiy » 01 אוקטובר 2020, 15:01
אני מבין אותך לגמריי והשאלה במקום.
אני לא בטוח למה התכוונת, לצפות בפורניר את השוליים שחשופים? אני לא יודע להגיד לך, אבל קח בחשבון שאם יודבק משהו בצדדים, אז אתה תראה משהו חדש בולט חדש מלמעלה... את הצד של הפורניר, בעיקר אם הוא עבה... אם הכל מולבש יפה, יכול להיות שכל המוסיף, גורע...
-

itzikdiy
- מנהל פורום
-
-
על ידי הנגר הערום » 01 אוקטובר 2020, 15:11
שלום,
לפני הכל אני חייב לציין שנוצר מצב של חוסר אמון בינך לבין הנגר ולא בכדי! מצד אחד הוא לא סיפק מוצר מעץ מלא ומצד שני עפ"י תאורך המוצר בנוי מחומר שנחשב איכותי. החומר שהוא טוען לגביו מזכיר לוח VARIO שאמור להיות בנוי מלביד ליבנה 12 מ"מ עם ציפוי עץ מסוגים שונים בעובי 4 מ"מ בכל צד. יש לציין שהעבודה שהשקיע בהכנת נמדרגות רבה לאין שעור לעומת עבודה לצורך הכנת מדקגות בעובי 4 ס"מ מעץ מלא. חומר הגלם הזה לא מיועד למדרגות אלא משמש בעיקר להכנת דלתות/חזיתות לארונות וחיפוי ריצפה (פארקט) איכותי. מכאן ניתן להשליך לגבי המדרגות שיעמדו במעמסה. לי אישית מפריע המראה מאחור, לא כי זה מכוער, ממש לא, אלא שזה לא מראה טבעי של מדרכי מדרגות במיבנה הקיים. אם שתי הקצוות והצד האחורי לא היו נראים, המצב מבחינת נראות היה קביל יותר. זו נראות של עבודה שניסו לחסוך בחומר על אף שהחומר הנבחר אינו זול והעבודה שהושקעה רבה.
-

הנגר הערום
- סופר משתמש
-
על ידי Gilad.j » 01 אוקטובר 2020, 15:35
אם כבר בנושא עסקינן, אני ממש רגע לפני התקנת מדרך מדרגות בבית שנבנה. עד השרשור הנוכחי כלל לא חשבתי על חומר אחר פרט לאלון 2''. אשמח לשמוע על החומר הנ''ל או חומר אחר מומלץ, בנוסף איך מתקינים את המדרך? הדבקה? איזה חומר ייושם הכי טוב? הבסיס הוא קרמיקה סוג ב' (הכל כמובן מפולס).
תודה מראש!
-
Gilad.j
-
על ידי e-r-a-n » 01 אוקטובר 2020, 15:49
הנגר הערום כתב:שלום, יש לציין שהעבודה שהשקיע בהכנת נמדרגות רבה לאין שעור לעומת עבודה לצורך הכנת מדקגות בעובי 4 ס"מ מעץ מלא. חומר הגלם הזה לא מיועד למדרגות אלא משמש בעיקר להכנת דלתות/חזיתות לארונות וחיפוי ריצפה (פארקט) איכותי. מכאן ניתן להשליך לגבי המדרגות שיעמדו במעמסה. לי אישית מפריע המראה מאחור, לא כי זה מכוער, ממש לא, אלא שזה לא מראה טבעי של מדרכי מדרגות במיבנה הקיים. אם שתי הקצוות והצד האחורי לא היו נראים, המצב מבחינת נראות היה קביל יותר. זו נראות של עבודה שניסו לחסוך בחומר על אף שהחומר הנבחר אינו זול והעבודה שהושקעה רבה.
איפה ההשקעה הרבה? אם אינני טועה, זה נקרא ואריו או טריו (אלון תלת שכבתי או אלון על בירץ')? זהו חומר שמגיע בפלטות של 120/240, האם ב"עבודה רבה" אתה מתייחס לחיתוך החומר גלם, והחיתוך הזוויתי וההדבקה של הפינות? בניגוד למדרגות אלון מעץ מלא מוכנות, במידות סטנדרטיות 2" שניתן לרכוש מוכנות? ושאלת סקרנות נוספת - כיצד המשטח מקובע למדרגה הקיימת?
-
e-r-a-n
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־10 אורחים
|