|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Eliyahoo » 17 אוגוסט 2020, 18:48
הי,
פעמים רבות השירות בארץ זוועה. לא נעים להכליל, אבל זאת המציאות. הפעם, אני דווקא רוצה לתת דוגמה נגדית.
לפני 8.5 שנים, קניתי מטבח מרגבה. זה היה לפני תקופת הנגרות ובניה עצמאית לא עמדה על הפרק (גם היום כנראה לא הייתי מכין בעצמי).
אולי שנתיים אחרי שקניתי, הצירים בשתי דלתות מאוד גבוהות החלו לזייף והדלתות לא נסגרו יותר עד הסוף אלא נשארו תמיד קצת פתוחות. לי ולאשתי זה לא ממש הפריע, אבל את חמי שיחיה זה שיגע והוא שיגע אותי שאני אסדר את זה.
5 שנים אחרי, החלטתי לסדר את זה (כיוון שחמי כאמור לא הפסיק לחפור בנושא).
התקשרתי לרגבה והם אמרו שהאחריות שלהם נגמרת אחרי 7 שנים, אבל שעל הצירים יש אחריות לכל החיים.
חשבתי שפה זה יגמר, כיוון שאין מצב שבירמן הענקיים ידברו עם לקוח פרטי שקנה מטבח מלקוח שלהם אבל התקשרתי בכל זאת.
אני אקצר את הסיפור, אבל שבועיים אחר כך, בא טכנאי של בירמן והחליף על חשבונם את כל הצירים בדלתות לחדשים. לא לקחו שקל על הטיפול וכל זה 8 וחצי שנים אחרי שהמטבח נקנה.
מרשים.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי אמיר ח. » 17 אוגוסט 2020, 21:26
סוף שמח, תתחדשו על הצירים. בהחלט אחד המקרים הנדירים בימינו. מעניין אותי לדעת, אם אפשר, למה לא היית מוכן לבנות מטבח בבניה עצמית? האם זו המורכבות, הטרחה, הזמן? תודה.
-
אמיר ח.
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 17 אוגוסט 2020, 21:53
אמיר ח. כתב:סוף שמח, תתחדשו על הצירים. בהחלט אחד המקרים הנדירים בימינו. מעניין אותי לדעת, אם אפשר, למה לא היית מוכן לבנות מטבח בבניה עצמית? האם זו המורכבות, הטרחה, הזמן? תודה.
אהלן אמיר, כמה סיבות בניית מטבח מצריכה חיתוכים רבים של פלטות לחתיכות גדולות למדי שצריכות להיות מאוד ישרות (הכל 90 מעלות בול). אני עם המסור קבלן שלי מתקשה ליצור פלטות מאוד מדוייקות. כל הפרזול צריך להיות טיפ טופ. יש היום מגירות גדולות שמחזיקות משקלים מאוד גדולים ושנפתחות יום ונטרקות יום יום על ידי ילדים שלא תמיד מודעים לזה שצריך טיפה להזהר... אני מניח שאם באמת הייתי רוצה לקחת על עצמי כזה פרוייקט, הייתי מסתדר, אבל כרגע זה נראה לי כמו פרוייקט ארוך מדי.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי אמיר ח. » 17 אוגוסט 2020, 22:12
תודה רבה על התשובה, אליהו. אני מבין מה שאתה אומר. נדמה לי שעניין החיתוכים המדוייקים והתקנת הפרזול הן הסיבות העיקריות שבגללן רבים נרתעים מלגשת לפרוייקט בסדר גודל כזה.
תהנו מהמטבח המחודש.
-
אמיר ח.
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 18 אוגוסט 2020, 06:50
אליהו, לצורך חיתוך מדויק של פלטות ניתן להשתמש במסור מסילה , רק בחיתוכים לחלקים קטנים יותר ניתן להעזר במסור השולחני אם בכלל. את שאר התרוצים אני מבין 
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי lyuv » 18 אוגוסט 2020, 08:00
Eliyahoo כתב:הי, התקשרתי לרגבה והם אמרו שהאחריות שלהם נגמרת אחרי 7 שנים, אבל שעל הצירים יש אחריות לכל החיים.
חשבתי שפה זה יגמר, כיוון שאין מצב שבירמן הענקיים ידברו עם לקוח פרטי שקנה מטבח מלקוח שלהם אבל התקשרתי בכל זאת.
אני לא מתכוון לזלזל בשירות, אבל יש דברים שכן צורמים לי בסיפור: את המטבח קנית מ רגבה. כולל את הצירים. ו הם אלה שצריכים לתת לך אחריות ושירות. אבל בפועל, הם התנערו, ושלחו אותך לדבר עם הספק שלהם. זה שיש משכי אחריות שונים, זה לא משנה. אם אתה קונה טויוטה, יש אחריות כללית שלוש שנים, ועל הגיר עוד שנתיים. נראה לך הגיוני, שאם תהיה בעיה בגיר, יגידו לך "עזוב אותנו, זה בינך לבין יצרן הגירים"? ברור שלא. אז למה שעם מטבח זה יהיה אחרת? נקודה אחרת (חצי שאלה) - אני מניח/מנחש/תוהה, שכאשר קנית את המטבח, הוצעו לך הצירים המדוברים, במחיר של צירי "רולס רויס". מן הסתם, המחיר מגיע עם תנאי שירות (מפורשים), של אחריות לכל החיים, כולל עלות טכנאי. אם זה כך, אז לא מדובר בשירות חריג, או רצון טוב במיוחד, אלא פשוט עמידה בתנאי הסכם (שגם את זה לא תמיד רואים...).
-
lyuv
- סופר משתמש
-
על ידי Edi » 18 אוגוסט 2020, 08:13
lyuv כתב:Eliyahoo כתב:הי, התקשרתי לרגבה והם אמרו שהאחריות שלהם נגמרת אחרי 7 שנים, אבל שעל הצירים יש אחריות לכל החיים.
אני לא מתכוון לזלזל בשירות, אבל יש דברים שכן צורמים לי בסיפור: את המטבח קנית מ רגבה. כולל את הצירים. ו הם אלה שצריכים לתת לך אחריות ושירות. אבל בפועל, הם התנערו, ושלחו אותך לדבר עם הספק שלהם. זה שיש משכי אחריות שונים, זה לא משנה. אם אתה קונה טויוטה, יש אחריות כללית שלוש שנים, ועל הגיר עוד שנתיים. נראה לך הגיוני, שאם תהיה בעיה בגיר, יגידו לך "עזוב אותנו, זה בינך לבין יצרן הגירים"? ברור שלא. אז למה שעם מטבח זה יהיה אחרת? נקודה אחרת (חצי שאלה) - אני מניח/מנחש/תוהה, שכאשר קנית את המטבח, הוצעו לך הצירים המדוברים, במחיר של צירי "רולס רויס". מן הסתם, המחיר מגיע עם תנאי שירות (מפורשים), של אחריות לכל החיים, כולל עלות טכנאי. אם זה כך, אז לא מדובר בשירות חריג, או רצון טוב במיוחד, אלא פשוט עמידה בתנאי הסכם (שגם את זה לא תמיד רואים...).
אני לא חושב שזו התנערות, אם ברגבה שלחו אותו לבירמן זה כיוון שכך הם עובדים בשת״פ , נתנו לו אחריות לכל החיים לצירים ופתרון כשהיה צריך, כשר לגמרי. וכן אמנם זה שירות שהגיע לו, אבל תמיד נחמד לשמוע שביום הפרעון יש מי שיפרע
-
Edi
- סופר משתמש
-
על ידי Eliyahoo » 18 אוגוסט 2020, 11:16
lyuv כתב:Eliyahoo כתב:הי, התקשרתי לרגבה והם אמרו שהאחריות שלהם נגמרת אחרי 7 שנים, אבל שעל הצירים יש אחריות לכל החיים.
מסכים עם כל מילה. השירות שקיבלתי הגיע לי בדין אבל כמו ששנינו יודעים, יש דין ויש מציאות. לצערי, מימוש אחריות בקלות זה דבר שלא מובן מאליו בארצנו ולכן טרחתי לציין את זה.
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי Eliyahoo » 18 אוגוסט 2020, 11:37
Edi כתב:אליהו, לצורך חיתוך מדויק של פלטות ניתן להשתמש במסור מסילה , רק בחיתוכים לחלקים קטנים יותר ניתן להעזר במסור השולחני אם בכלל. את שאר התרוצים אני מבין 
הי אדי, יש לי מסור מסילה טוב ואני משתמש בו לא מעט. אחלה קניה. אבל, כשמדובר בהרבה פלטות גדולות כמו שצריך למטבח או אפילו יותר מזה לארון בגדים, אין מה להשוות את התוצר של מסור מסילה לתוצר של קרייזיק. מה שנגר מוציא לך מקרייזק בשעה עבודה, ייקח לך פי כמה וכמה זמן ולא ייצא קרוב לאותה מידת דיוק. שוב, עם קצת חשיבה יצירתית והרבה סבלנות, חובבן יכול לעשות הכל, אבל שתי הדוגמאות שנתתי למעלה זה עבודות קלאסיות לקרייזיק שזה כלי שאין לרוב החובבנים בגלל שיקולי מקום. אני כל הזמן עובד על כיולים למכשירים שלי ועל ג'יגים על מנת שאוכל להתקרב ליהלום שבכתר - הכל בול 90, אבל כבר הבנתי שלא יעזור כלום, דיוק מוחלט בפלטות גדולות זה רק קרייזיק. אז, במידה ואני בכל זאת בונה איזו כוורת גדולה שבה חובה שכל זווית תהיה בול 90 ולא 90.5, אני הולך לנגר שנמצא 50 מטר מהבית שלי ומשלם לו על חיתוך. אם אני בונה דברים שבהם סטיה קטנה לא תבוא לידי ביטוי, אני חותך הכל בעצמי. אלי
-

Eliyahoo
- מנהל פורום
-
על ידי Se7eN » 18 אוגוסט 2020, 11:57
תודה על השיתוף ! כיף לשמוע
ולמי שלא מבין על מה ההתלהבות, בדיוק אתמול הייתי בשירות לקוחות של איקאה לממש אחריות על מוצר שנמכר עם אחריות ל-10 שנים ונשבר אחרי 5. הדיבורים לא עזרו, ולא קיבלתי את האחריות שמגיעה לי. בארץ תודעת השירות באמת נמוכה מאוד.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים
|