כמה שאני שמח שמצאתי את הפורום הזה!
בתקופה האחרונה (מסיבות ברורות
יש לי כבר מספר פרוייקטים על הכוונת - בניית מלונה, ערוגות גינה, כלוב לארנבים, מעמד מדפים וכו'.
ברשותי גם מספר כלים כמו מברגה, ג'יגסו, סרגלים, קליבות ועוד.
אני עוקב אחר מספר ערוצים של נגרים חובבים ב YouTube (למשל Steve Ramsey) וקורא מספר בלוגים כמו Rogue Engineer ו Anna White.
ואחרי ההקדמה, אעבור לסיבה שבגללה אני כותב:
בכל המקורות שציינתי מעלה, תהליך רכישת הכלים והחומרים הוא כה פשוט - הולכים לאחת ממליון חנויות, כמו Home Depot למשל, אוספים את כל הכלים האפשריים בעשרות דולרים לכלי, עוברים למחלקת העץ, שם כל הקורות מסודרות לפי סוג עץ, מידה, גודל, איכות ומה לא. במחלקת ברגים הכל מסודר לחבילות עליהן מצויין בדיוק למה כל בורג מיועד והמוכרים מבינים עניין ואוהבים לתת שירות. כמובן שמותגים כמו Kreg וכו' זמינים בכל פינה.
ועכשיו לנסיוני המועט עד כה בארץ:
כדי להשלים סט סביר של כלים צריך לעבור במאה חנויות, כל אחת מתמחה במשהו אחר.
על ברגים בכלל אין מה לדבר כי אם אתה מגיע בלי להבין בדיוק מה אתה צריך אז יש עשרים קבלני שיפוצים זועמים אחריך בתור שצועקים למה אתה מעכב את הבחור הצעיר מאחורי הדלפק.
מותגים כמו Kreg מצאתי רק בחנות אינטרנטית אחת או שתיים וגם זה במחירים כפולים, משולשים ומרובעים ממחירם בארצות הברית.
דבק נגרים - לא נתקלתי במותגים כמו Elmers למשל. הכל נראה כמו משהו שמישהו כאן הכין והדביק מדבקה שהדפיס בבית. לא ברור אם זה ידביק משהו בכלל.
ועצים... איפה למען השם אני קונה עצים? משיטוט באינטרנט לא מצאתי מחסן עצים באזור חיפה, רק באזור המרכז. אני גם מקבל את הרושם שזה מסוג המקומות שאתה צריך לדעת מה אתה מבקש. לא מסוג המקומות שאתה מגיע אליהם לקבל ייעוץ על מה לקנות. ובטח לא על מנת לקנות בבודדים. הלנצח אפרק משטחים?
הייתי שמח ללמוד מנסיונו של הפורום הנכבד לגבי החיים כנגר חובב במדינתנו הצנועה.
היכן רוכשים ציוד איכותי? היכן רוכשים עצים?
תודה רבה ושבוע טוב!